Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
i dlatego robienie czegokolwiek innego co nie jest związane z rodzeniem dzieci jest ''nienaturalne'' i sprzeczne z ''naturalnym porządkiem''.
bo po to stworzyliśmy cywilizację i kulturę aby decydowała o nas biologia i natura, a powołaniem kobiety tak jak 20, 10, 5 tysięcy lat temu jest rodzenie dzieci. pal sześć rozwój technologiczny... mentalność łowców mamutów wiecznie żywa... ehehehe
a mężczyźni mają zakodowane w genach chodzenie w spodniach jak twierdzi zakapior ;) naprawdę tak myślisz, bo nie wierzę? :lol:
szkoda, że panowie szlachta w RON tego nie wiedzieli i chodzili w sukniach :D to byli dopiero genderyści ;)
odszczekam swój genderyzm jak ktoś mi poda jeden sensowny argument za tym, że chodzenie w sukience/w spodniach wynika z biologii.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
i dlatego robienie czegokolwiek innego co nie jest związane z rodzeniem dzieci jest ''nienaturalne'' i sprzeczne z ''naturalnym porządkiem''.
bo po to stworzyliśmy cywilizację i kulturę aby decydowała o nas biologia i natura, a powołaniem kobiety tak jak 20, 10, 5 tysięcy lat temu jest rodzenie dzieci. pal sześć rozwój technologiczny... mentalność łowców mamutów wiecznie żywa... ehehehe
a mężczyźni mają zakodowane w genach chodzenie w spodniach jak twierdzi zakapior ;) naprawdę tak myślisz, bo nie wierzę? :lol:
szkoda, że panowie szlachta w RON tego nie wiedzieli i chodzili w sukniach :D to byli dopiero genderyści ;)
odszczekam swój genderyzm jak ktoś mi poda jeden sensowny argument za tym, że chodzenie w sukience/w spodniach wynika z biologii.
bo nie wynika z biologii. To są uwarunkowania kulturowe tudzież związane z modą. To jest po prostu przekazywane z pokolenia na pokolenie drogą niewerbalną ulegając przy okazji pewnym drobnym zmianom(jeśli mówimy o modzie).
Jak dla mnie jest to kwestia nie żadnej tam genetyki jeno po prostu uwarunkowań społecznych - to jak społeczeństwo określa kobietę i mężczyznę tj mężczyźni chodzą w tylko spodniach kobiety najczęściej w sukienkach/spódnicach itp. Ewenementem w tej sytuacji jest kultura Szkotów z tym, że to jest akurat właśnie strój ludowy - kilt.
Dalej zabawki - gdy byłem mały to od razu wiedziałem, że chcę samochodzik zamiast lalki. Skąd? Ciężko mi powiedzieć myślę, że to dlatego bo chłopiec i dziewczynka mają inne zainteresowania, która moim zdaniem wynikają właśnie z presji społeczeństwa oraz własnych zainteresowań.
Generalnie społeczeństwo określa to w jaki sposób dana płeć się ubiera/zachowuje.
Lata mijają, a ciągle aktualne:
Co jest najgorsze?
[youtube:3hpdyn56]http://www.youtube.com/watch?v=-yI0VREh0kA[/youtube:3hpdyn56]
Zdajesz sobie sprawę, że ten fragment jest wyrwany z kontekstu? To jest spektakl o obłudzie księży, a tutaj mamy księdza pijaka. Tak więc odpowiedz sobie teraz sam, jakie znaczenie ma ten fragment.
[youtube:1pffa6va]http://www.youtube.com/watch?v=O7jNh5QFr0Y#t=73[/youtube:1pffa6va]
http://www.kyon.pl/static/img/remiq.net_18814.jpg
Cytat:
Tak więc odpowiedz sobie teraz sam, jakie znaczenie ma ten fragment.
Takie, że nawet obłudny ksiądz pijak ma czasem rację. :)
Cytat:
Według Ciebie po to stworzyliśmy cywilizację, żeby zaprzeczyć naturze?
Według Ciebie mężczyzna może rodzić dzieci, wystarczy przestawić sobie płeć kulturową na żeńską?
Cytat:
Jak dla mnie jest to kwestia nie żadnej tam genetyki jeno po prostu uwarunkowań społecznych - to jak społeczeństwo określa kobietę i mężczyznę tj mężczyźni chodzą w tylko spodniach kobiety najczęściej w sukienkach/spódnicach itp. Ewenementem w tej sytuacji jest kultura Szkotów z tym, że to jest akurat właśnie strój ludowy - kilt.
Cytat:
a mężczyźni mają zakodowane w genach chodzenie w spodniach jak twierdzi zakapior naprawdę tak myślisz, bo nie wierzę?
szkoda, że panowie szlachta w RON tego nie wiedzieli i chodzili w sukniach to byli dopiero genderyści
Czepiliście się stroju jakbym to kwestionował że zależy od kultury. Proszę mi podać cytat gdzie takie coś pisałem bo jak podnoszę kwestie stosunku do dziedzin ścisłych i opieki nad dziećmi to głowa w piasek. Brak argumentów co? Lepiej sobie coś ubzdurać i w ten deseń atakować, typowe marksistowsko-leninowskie zagrywki. Prawdy nie da sie zagłuszyć a prawda jest taka, że kobieta zawsze będzie bardziej myśleć sercem (emocjami) a facet rozumem choćbyście jej na siłę pchali samochodziki a gościom lalki jako zabawki.
Cytat:
Dalej zabawki - gdy byłem mały to od razu wiedziałem, że chcę samochodzik zamiast lalki. Skąd? Ciężko mi powiedzieć myślę, że to dlatego bo chłopiec i dziewczynka mają inne zainteresowania
Jak to skąd, właśnie z biologii, uwarunkowań biologicznych obu płci.
Cytat:
chyba, że wiesz o jakichś biologicznych uwarunkowaniach do tego- chętnie poznam fakty, które potwierdzają, że majsterkowanie nierozerwalnie związane jest z posiadaniem penisa i jakie uwarunkowania biologiczne nakazuję podświadomie dziewczynkom przed okresem dojrzewania zabawę lalkami. może po prostu przeznaczeniem kobiety zakodowanym w genach jest rodzenie dzieci, a wszystko co związane z czymś wyższym, z kształtowaniem świata, to już domena wyłącznie mężczyzn...
Może się zdziwisz ale tak- rodzenie i opiekę nad dziećmi kobieta ma zakodowane w genach :lol: Co do majsterkowania- owszem- mężczyzna ma większe predyspozycje do dziedzin technicznych. Miałeś na WOSie o płciach i dojrzewaniu czy bawiłeś się wtedy lalkami? Genderyści chcieliby żeby to wynikało z presji społeczeństwa- niestety taka presja jest wtórna a nie pierwotna, stanowi nacisk na naturalne predyspozycje człowieka. Poza tym skoro wynikałoby to niby z presji społeczeństwa- mamy setki różnych kultur na planecie Ziemia, powstałoby chociaż jedno społeczeństwo gdzie mężczyzna wchodzi całkowicie w rolę kobiety i odwrotnie. Takich nie ma więc całe genderowskie dywagacje można o kant dupy potłuc skoro nie mają ani jednego przykładu na poparcie swoich chorych tez (nawet pary homosiów odpadają, tam też jeden osobnik jest bardziej męski, drugi zniewieściały i ten pierwszy dominuje).
Cytat:
tylko jak zwykle węszy jakiś absurdalny spisek żydowski.
Zgadzam się.
W Izraelu większość Żydów ma poglądy prawicowe, więc nie sądzę, żeby mieli ochotę pomagać w spiskach naszemu lewackiemu rządowi.
Żydzi z Izraela są OK.
Jeśli już taka absurdalna teoria miałaby się okazać prawdziwa, to prędzej dotyczyłaby Żydów z USA - bo tam dominuje głęboka lewica. ;)
Zresztą tzw. "antypolonizm" istnieje głównie wśród Żydów z USA, za to w Izraelu jest wielu, którzy naprawdę lubią nasz kraj.
Cytat:
Tak więc odpowiedz sobie teraz sam, jakie znaczenie ma ten fragment.
Takie, że nawet obłudny ksiądz pijak ma czasem rację. :)
Taki, że to co mówi zostało ośmieszone.