Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Cytat:
Dalej zabawki - gdy byłem mały to od razu wiedziałem, że chcę samochodzik zamiast lalki. Skąd? Ciężko mi powiedzieć myślę, że to dlatego bo chłopiec i dziewczynka mają inne zainteresowania
Jak to skąd, właśnie z biologii, uwarunkowań biologicznych obu płci.
:?: Możesz mi wytłumaczyć te uwarunkowania wynikające z biologii?
Cytat:
Cytat:
chyba, że wiesz o jakichś biologicznych uwarunkowaniach do tego- chętnie poznam fakty, które potwierdzają, że majsterkowanie nierozerwalnie związane jest z posiadaniem penisa i jakie uwarunkowania biologiczne nakazuję podświadomie dziewczynkom przed okresem dojrzewania zabawę lalkami. może po prostu przeznaczeniem kobiety zakodowanym w genach jest rodzenie dzieci, a wszystko co związane z czymś wyższym, z kształtowaniem świata, to już domena wyłącznie mężczyzn...
Może się zdziwisz ale tak- rodzenie i opiekę nad dziećmi kobieta ma zakodowane w genach :lol: Co do majsterkowania- owszem- mężczyzna ma większe predyspozycje do dziedzin technicznych. Miałeś na WOSie o płciach i dojrzewaniu czy bawiłeś się wtedy lalkami? Genderyści chcieliby żeby to wynikało z presji społeczeństwa- niestety taka presja jest wtórna a nie pierwotna, stanowi nacisk na naturalne predyspozycje człowieka. Poza tym skoro wynikałoby to niby z presji społeczeństwa- mamy setki różnych kultur na planecie Ziemia, powstałoby chociaż jedno społeczeństwo gdzie mężczyzna wchodzi całkowicie w rolę kobiety i odwrotnie. Takich nie ma więc całe genderowskie dywagacje można o kant dupy potłuc skoro nie mają ani jednego przykładu na poparcie swoich chorych tez (nawet pary homosiów odpadają, tam też jeden osobnik jest bardziej męski, drugi zniewieściały i ten pierwszy dominuje).
Rodzenie dzieci przez kobietę jest uwarunkowane w genach a bardziej w jej anatomii, ale co do opieki nad dziećmi to już już nie, to jest bardziej związane z jej psychiką.
Tak naciskasz na to by na kobiety spadała jedynie rola wychowawcza dzieci, wytłumacz mi co przeszkadza mężczyźnie opiekować się dzieckiem?
Cytat:
Możesz mi wytłumaczyć te uwarunkowania wynikające z biologii?
A jest sens wyjaśniać aż takie oczywistości, że facet ma chromosomy XY a kobieta XX, czyli inny zestaw genów, że facet ma przewagę testosteronu a kobieta estrogenów itd itp? Ile razy mam udowadniać że nie jestem wielbłądem?
Cytat:
Rodzenie dzieci przez kobietę jest uwarunkowane w genach a bardziej w jej anatomii
Zdziwisz się ale anatomia też wynika z genów LoL :shock:
Cytat:
ale co do opieki nad dziećmi to już już nie, to jest bardziej związane z jej psychiką.
To też wynika z genetyki, nie masz najmniejszych podstaw do twierdzenia, że jest inaczej.
Cytat:
Tak naciskasz na to by na kobiety spadała jedynie rola wychowawcza dzieci, wytłumacz mi co przeszkadza mężczyźnie opiekować się dzieckiem?
Po pierwsze nigdzie nie naciskam na to "by na kobiety spadała jedyna rola wychowawcza dzieci", nie podasz takiego cytatu ze mnie bo go nie ma. Po drugie nic nie przeszkadza mężczyźnie opiekować się dzieckiem. Jeśli coś twierdzę to najwyżej to, że kobieta z racji swoich wrodzonych zdolności ( a nie jakiejś presji społeczeństwa LoL) opiekuje się dziećmi lepiej/efektywniej.
Daj już sobie spokój z tym tematem, przekroczyłeś kilkukrotnie granicę autokompromitacji. :roll:
Cytat:
Według Ciebie po to stworzyliśmy cywilizację, żeby zaprzeczyć naturze?
dokładnie po to. gdybyśmy nie chcieli jej zaprzeczać, to zostalibyśmy na drzewach, w jaskiniach, lub co najwyżej żyli zgodnie z nią jak Indianie Północnoamerykańscy...
dlatego powstały miasta, pismo, medycyna żeby człowiek zerwał z Naturą- przestał być zjadanym przez wilki, nie umierał na każdą najprostszą chorobę. każdy wynalazek, osiągnięcie człowieka to próba zerwania z Naturą.
Cytat:
powstałoby chociaż jedno społeczeństwo gdzie mężczyzna wchodzi całkowicie w rolę kobiety i odwrotnie. Takich nie ma więc całe genderowskie dywagacje można o kant dupy potłuc skoro nie mają ani jednego przykładu na poparcie swoich chorych tez
ale wszyscy mężczyźni mieliby wchodzić czy wystarczy społeczeństwo gdzie istnieje np. trzecia płeć kulturowa np. w Tajlandii czy na Polinezji. To właśnie odkrycia antropologiczne postawiły pod znakiem zapytania ''tradycyjny porządek'' jaki przyjęliśmy w Europie za normalny. Bo nie wszędzie jest tak jak u nas i europocentryzm jest śmieszny.
dziedziny ścisłe? znaczy jak facet jest w nich słabszy od kobiety to od razu jest mniej męski..? nie rozumiem tego argumentu, bo jest zbyt ogólny i na dodatek oznacza jakieś fałszywe generalizowanie.
pisałeś jednak o przebieraniu w sukienki i nie odpowiedziałeś w jaki sposób to może zagrozić płci tych dzieci.
i jak z biologii wynikać może pociąg chłopców do samochodzików... no kurde :lol:
ale po prostu zakapiorze nic a nic nie rozumiesz, bo piszesz takie bzdury:
Cytat:
Według Ciebie mężczyzna może rodzić dzieci, wystarczy przestawić sobie płeć kulturową na żeńską?
dalej nie odróżniasz płci kulturowej od biologicznej. co płeć kulturowa ma wspólnego z rodzeniem dzieci skoro to wyłącznie kwestia biologii..?
właściwie nawet nie rozumiem w czym widzisz problem skoro twoja wiedza w tym temacie jest taka... po prostu zgodnie z tradycją polskiej prawicy nienawidzisz wszystkiego czego nie znasz i nie rozumiesz?
Tak przy okazji tego sporu "kulturalno-seksualnego". Skoro mogą, obok siebie, istnieć szkoły i uczelnie religijne i państwowe, to co stoi na przeszkodzie w stworzeniu sieci szkół i przedszkoli prawicowych i lewicowych? Do lewicowych szłaby młodzież, rodziców z lewicowymi poglądami . Tam lewicowcy mogliby wypróbowywać na SWOICH dzieciach, wszelkie postępowe teorie biologiczno-kulturalno-społeczne :P. Na prawicowych, byłoby tradycyjnie i konserwatywnie. Doszedłby do tego element zdrowej konkurencji w wynikach naukowych, społecznych i prestiżowych :mrgreen: Lewicowe - zgodnie z swoją teorią - byłyby dotowane przez państwo :twisted: . Prawicowe z pieniędzy prywatnych... Ciekawe, które chętniej wybieraliby rodzice, gdyby mieli wolny wybór?
Cytat:
Cytat:
Możesz mi wytłumaczyć te uwarunkowania wynikające z biologii?
A jest sens wyjaśniać aż takie oczywistości, że facet ma chromosomy XY a kobieta XX, czyli inny zestaw genów, że facet ma przewagę testosteronu a kobieta estrogenów itd itp? Ile razy mam udowadniać że nie jestem wielbłądem?
Nie ładnie jest odpowiadać pytaniem na pytanie, a po za tym nie odpowiedziałeś nawet na nie.
W jaki sposób uwarunkowania biologiczne wpływając na to jaką zabawką bawi się dziecko? Bo tego pragnę się dowiedzieć, bo taką tezę postawiłeś.
Cytat:
Cytat:
Rodzenie dzieci przez kobietę jest uwarunkowane w genach a bardziej w jej anatomii
Zdziwisz się ale anatomia też wynika z genów LoL :shock:
Jakbyś umiał czytać z sensem to byś zrozumiał.
Cytat:
Cytat:
ale co do opieki nad dziećmi to już już nie, to jest bardziej związane z jej psychiką.
To też wynika z genetyki, nie masz najmniejszych podstaw do twierdzenia, że jest inaczej.
Możesz podać mi gen odpowiedzialny za to?
Cytat:
Cytat:
Po pierwsze nigdzie nie naciskam na to "by na kobiety spadała jedyna rola wychowawcza dzieci", nie podasz takiego cytatu ze mnie bo go nie ma. Po drugie nic nie przeszkadza mężczyźnie opiekować się dzieckiem. Jeśli coś twierdzę to najwyżej to, że kobieta z racji swoich wrodzonych zdolności ( a nie jakiejś presji społeczeństwa LoL) opiekuje się dziećmi lepiej/efektywniej.
Daj już sobie spokój z tym tematem, przekroczyłeś kilkukrotnie granicę autokompromitacji. :roll:
Skoro ja przekroczyłem granice autokompromitacji to chyba nie zauważyłeś, że sam już też ją przekroczyłeś nie odpowiadając na postawione pytania.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
czy w XXI wieku nadal mamy utrzymywać przy życiu role, które ukształtowały się w paleolicie..?
Dzieki porzadkowi plemiennemu ktory przeistoczyl sie w spoleczny mamy juz wlasnie XXIw. i cywilizacyjnie(we wszystkich aspektach tego pojecia) jestesmy gdzie jestesmy dzieki zachowaniu tego porzadku ktory tak ochoczo chcesz postawic do gory nogami diabli wiedza w jakim celu
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
to jest jakaś ujma być dziewczynką?
Nie dla dziewczynki
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
albo wszyscy jesteśmy ludźmi i każdy może wybrać kim chce być i co chce robić, posiada wolną wolę, rozum
Pieknie powiedziane i tylko szkoda ze kompletnie nie respektowane przez zwolennikow i przedstawicieli wszelkich mniejszosci seksualno-spolecznych
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
bo po to stworzyliśmy cywilizację i kulturę aby decydowała o nas biologia i natura,
Gatunek ludzki podobnie jak cywilizacja ktora stworzyl jest calkowicie zalezna zarowno od biologii jak i od samej Natury
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
a mężczyźni mają zakodowane w genach chodzenie w spodniach
Skoro w pewnym okresie naszej cywilzacji staly sie kanonem i podstawa meskiej garderoby oraz wprowadzono je bez zadnych spolecznych zaburzen widac samcom to odpowiadalo i dalej odpowiada...No z wyjatkami ktore staraja sie wmowic swoja anormalnosc jako postep cywilizacyjny :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Domen
za to w Izraelu jest wielu, którzy naprawdę lubią nasz kraj.
Siostry Radwanskie w zeszlym roku odczuly ta koszerna sympatie podobnie jak obecni wlasciciele pozydowskich nieruchomosci ze o ciaglej nagonce w izraelskiej prasie na nasz kraj juz nie wspomne.Faktycznie nas kochaja ;)
Po tym co @glaca napisala w kilku swoich ostatnich postach dochodze do przeswiadczenia ze dla niej "gender" to tylko i wylacznie prawo do publicznego zaakceptowania mozliwosci wskakiwania przez nia w damskie fatalaszki do czego bedac kobieta ma prawo bez genderowskiej otoczki ;)
Cytat:
Siostry Radwanskie w zeszlym roku odczuly ta koszerna sympatie
Ale przecież u nas też są antysemici. To i u nich się trafiają podobne typki. Grupka idiotów - nic nie poradzisz.
Prawda jest taka, że antypolonizm jest silny tylko wśród Żydów z Niemiec i z USA - bo tamci Żydzi wywodzą się w większości z Niemiec.
Konsultantem historycznym serialu "Nasze Matki, Nasi Ojcowie" był Żyd z niemieckim pochodzeniem.
Izrael to nasz sprzymierzeniec, nie wróg. Bardzo wielu Żydów z Izraela jest przychylnych Polsce - np. Szewach Weiss.
To Izrael wymusił na kanclerzu Niemiec stwierdzenie, "Odpowiedzialność za Holocaust pozostanie na zawsze elementem tożsamości niemieckiej".
To Niemcy i niemieccy Żydzi bardzo by chcieli, by ten element tożsamości z Niemców przerzucić na Polaków - i na nas zwalić odpowiedzialność.
Propagandę antypolską sieją Niemcy i potomkowie Żydów, którzy wyemigrowali z Niemiec do USA.
Cytat:
o ciaglej nagonce w izraelskiej prasie na nasz kraj juz nie wspomne.
Jesteś pewien, że mówisz o prasie izraelskiej a nie o prasie amerykańskiej :?:
W jakim języku jest ta prasa :?: Żydzi w Izraelu po angielsku ani po niemiecku raczej nie piszą.
Dosc interesujacy,moim zdaniem,artykul o naszej zachodniej kulturze a raczej dokad zmierza...
http://www.prisonplanet.pl/kultura/szko ... 1370211198
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
podobnie jak obecni wlasciciele pozydowskich nieruchomosci ze o ciaglej nagonce w izraelskiej prasie na nasz kraj juz nie wspomne.Faktycznie nas kochaja ;)
A ja ostatnio czytałem np o polskich rodzinach żądających odszkodowań od państwa polskiego, za to, że Niemcy odebrali im ziemie pod budowę obozów koncentracyjnych. A co do roszczeń żydowskich, są to również roszczenia prywatne bądź różnych organizacji pozarządowych(swoją drogą najczęściej stoi za tym głównie amerykańska diaspora żydowska jak słusznie piszę Domen) a nie oficjalne stanowisko państwa izraelskiego.
Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Cytat:
Siostry Radwanskie w zeszlym roku odczuly ta koszerna sympatie
Ale przecież u nas też są antysemici. To i u nich się trafiają podobne typki. Grupka idiotów - nic nie poradzisz.
Dokładnie :!: i tam zdarzają się nawiedzeni Rabini pokroju naszych Natanków czy publicyści pokroju Michalkiewicza.
Cytat:
dlatego powstały miasta, pismo, medycyna żeby człowiek zerwał z Naturą- przestał być zjadanym przez wilki, nie umierał na każdą najprostszą chorobę. każdy wynalazek, osiągnięcie człowieka to próba zerwania z Naturą.
Zostało wymyśleć jakby tu nie oddychać, nie jeść i nie wydalać i całkiem zerwiemy z naturą :lol: Wreszcie stworzymy bolszewickiego "Nowego człowieka".
Cytat:
społeczeństwo gdzie istnieje np. trzecia płeć kulturowa
:shock:
Cytat:
po prostu zgodnie z tradycją polskiej prawicy nienawidzisz wszystkiego czego nie znasz i nie rozumiesz?
A ty z kolei zgodnie z tradycją europejskiego marksizmu- bolszewizmu łykasz każdą lewacką pigułkę szczęścia serwowaną z centrali LGBT/feminazistek/Brukseli. :roll:
Cytat:
W jaki sposób uwarunkowania biologiczne wpływając na to jaką zabawką bawi się dziecko?
Już pisałem, nie czytasz moich postów to nie wiesz. Dodatkowo rozmywasz dyskusję w typowo bolszewicki sposób, czyli jak coś wytłumaczyłem łopatologicznie jak krowie na miedzy to pytasz konsekwentnie dalej o to samo sądząc, że ktoś z boku stwierdzi że nie odpowiadam na pytania.
Cytat:
i tam zdarzają się nawiedzeni Rabini pokroju naszych Natanków czy publicyści pokroju Michalkiewicza.
Grunt, że nasi rodzimi lewaccy publicyści trzymają się wysokich europejskich standardów.