Jeśli odejdzie do Realu, a tak pewnie będzie to się nie obrażę ;) Byle nie do barcy...20 Real pojedzie z barcą w pucharze ,a 16 w lidze, będzie jazda 8-)
Wersja do druku
Jeśli odejdzie do Realu, a tak pewnie będzie to się nie obrażę ;) Byle nie do barcy...20 Real pojedzie z barcą w pucharze ,a 16 w lidze, będzie jazda 8-)
Chyba w snach pojedzie.
Na dzień dzisiejszy Barcelona jest drużyną dużo lepszą od Realu, i nie zmienią tego w ciągu jednego sezonu miliony wydane na ściągnięcie takich nazwisk jak C.Ronaldo, M.Özil czy Jose Mourinho jako trener. Włodarze Realu popełniają od kilku sezonów jeden i ten sam, kardynalny błąd: ściągają do zespołu ludzi, mających status gwiazd, a nie takich, którzy by pod tamtych grali. Drużyna Realu nie stanowi więc wybitnego zespołu. W Primera División osiągają tak dobre wyniki tylko dlatego, że niszczą rywali (jak mawia mój kumpel) ,,samą zajebisto***ą" ; to działa na taką Malagę, Zaragozę czy inne Deportivo la Coruña, ale nie na Barcelonę. Wspomniana na przestrzeni kilku ostatnich sezonów dokonała kilku znaczących zmian w składzie, lecz szkielet zespołu pozostał ten sam, obyło się bez rewolucji. Mozolnym i długoterminowym budowaniem drużyny, osiągnięto tam wymarzone rezultaty.
Barcelona to po prostu drużyna poukładana, w której ludzie znają swoje zadania. Od bronienia dostępu do bramki są Puyol i Piqué, od czarnej roboty Busquets, od rozgrywania akcji Iniesta i Xavi, a od błyszczenia i gwiazdowania Messi.
Dla informacji: nie kibicuję żadnej z tych dwóch drużyn, staram się spojrzeć obiektywnie.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html
po kolorach wyraznie widac z jakiej epoki wywodza sie te mendy. polskie barwy to Biel i Czerwień, to tak w ramach zaległosci marnego przezesika laty.
Nowa szata gnijacego tredowatego wraku :?
A mnie się tam nawet logo podoba. Nie podoba mnie się za to kto za tym stoi. Opakowanie najładniejsze z g.... w środku zawsze będzie śmierdziało.Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Orzel-pilka powinien byc bialy na czerwonym tle i wszystko byloby pieknie
No to Legła poległa. Może i nie zasłużenie, ale w tym meczu chodziło głównie o wynik, a nie grę. Fajny gol Rudnevsa, bo to typowy snajper w polu karnym. Może Lech dostanie teraz kopa i pokaże w końcu, że wygrywał z Manchesterem City, a ma problemy z Polonią Warszawa... Jak dziś wygra Barcelona to będę już w ogóle zadowolony :P.
Tak naprawdę spotkały się dwie drużyny w kryzysie, cieszy mnie jednak, że mimo większej ilości lepszych okazji Legia ten mecz przegrała.
Liczę na Craxę jutro, niechby przejechali (druk)Arkę, i zostanie im tylko 2 pkt straty do Polonii Bytom.
trochę to dziwne wrzucać na Arkę(przy sympatyzowaniu z Lechem, chyba ze to internetowa podnieta, to wybaczam...), jesli tylko orientujesz sie w realiach kibicowskich.
dobrze, ze wygrana dzis - tylko Rudnevs sie spisal. czekam na nowy sezon, trenera i sklad.
Nie jest zle ;) 6pkt straty i tyle samo przewagi :) Wczoraj Jaga zagrala az milo bylo patrzec i widac ze druzyna zalapala rytm i sie rozkreca ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _0_1_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _0_2_.html