Wystarczy że dorzucą Arkhana Czarnego i królową Khalidę - i już będzie 4 z TK. Wcale nie muszą dorzucać ich przeciwników.
Wersja do druku
Wystarczy że dorzucą Arkhana Czarnego i królową Khalidę - i już będzie 4 z TK. Wcale nie muszą dorzucać ich przeciwników.
Dorzucenie LL z innych ras miałoby bardzo mało sensu. Kupujesz DLC Tomb Kings dla Tomb Kings a nie jakichś randomów. Także moim zdaniem dostaniemy 4 lordów z TK + lorda skavenów? jako FLC.
W sumie to kto ich tam wie...
Mogą cwaniaki w ten sposób przemycić Middenheim czy inne frakcje i zamiast robić je za darmo to doliczyć sobie je do dodatku.
Jakoś ciężko mi wierzyć, że będą to 4 frakcje Tomb Kings, prędzej 2 frakcje po 2LL.
Midenheimu nie mają jak przemycić, bo go nie ma na mapie Warhammera 2. To czy będą 4 frakcje po 1 LL czy 2 po 2 LL czy 1 z 4 LL nie robi im żadnej różnicy, a nam robi ogromną różnice dlatego zrobią cztery frakcje, po jednej dla każdego Lorda. Gdyby mieli takie podejście od samego początku Warhammera 1 to byłby on o niebo lepsza grą :]
Jakby jeszcze uzupełnili Zwierzoludzi i Leśne Elfy to nie miałbym nic przeciwko. IMO jedynka jest póki co dużo lepsza od 2, mówię tutaj szczególnie pod względem balansu. W dwójce boli całkowity brak tego.
Czy ja wiem, zależy co masz na myśli mówiąc o balansie. Według mnie rasy z WH2 są między sobą lepiej zbalansowane niż rasy z WH1, przynajmniej jeśli chodzi o bitwy. Choć spore znaczenie ma tu fakt że puki co są tylko 4 :]. Jeśli chodzi o kampanie to ciężko mi tu coś więcej powiedzieć bo nie ukończyłem jeszcze żadnej, poziom trudności jest zauważalnie wyższy niż w WH1.
Jeśli chodzi o "brakujące" jednostki Wood Elfów, to przejrzałem sobie właśnie listę jednostek z bitewniaka i jednostek jako takich w grze nie brakuje. Brakuję kilku wariantów, np Hawk Riders z włóczniami zamiast łuków (w bitewniaku ta jednostka ma i łuki i włócznie, ale w grze byłoby to pewnie zbyt op, dlatego mogliby spokojnie podzielić to na dwa warianty). Jednego mounta - Wielkiego Jelenia, bardzo dziwne że go nie dali bo model przecież jest, jednego Lorda - Spellweaver (lord czarodziej z łukiem <3), dwóch bohaterów Glade Captain i Shadow Dancer (bohaterowie do walki wręcz których bardzo brakuję Wood Elfom), oraz 3 Legendarnych Lordów (4 jeśli liczyć bliźniaczki osobno). Także ogólnie rzecz biorąc to dostaliśmy dosyć pełny roster, na to że dostaniemy kiedyś wszystkich LL to raczej nie ma co liczyć, ale fajnie by było dostać bliźniaczki. Jeśli chodzi o bohaterów to bardzo chciałbym aby dodali Shadow Dancera bo brakuje stricte melee bohatera w tej armii. Najbardziej jednak brakuje mi tych Hawk Riderów z włóczniami. Od dawna mówiłem że przydałaby się Leśnym Elfom jednostka tego typu, a tu się okazuję że rzeczywiście mają taką jednostkę w amry booku.
Jeśli chodzi o braki beastmanów to sie nie wypowiem, bo nie mam tej frakcji.
Serio nie ma?
W sumie grałem z modami i u mnie był, jeśli w normalnej wersji nie ma to ta mapa jest jeszcze gorsza, niż myślałem.
Co do brakujących jednostek to nie byłbym taki pewien, zauważcie, że często razem z Lord Packiem wychodziły jakieś uzupełnienia do innych frakcji w gratisie (np uzupełnienie Zwierzoludzi przy Leśnych Elfach)
Jest i trailer
https://www.youtube.com/watch?v=IpWq...em-uploademail
Grywalni Legendarni Lordowie:
-Settra the Imperishable
-High Queen Khalida
-Grand Hierophant Khatep
-Arkhan the Black
Każdy z własną frakcją
Devbloog
https://www.totalwar.com/blog/tomb-kings-announcement