Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Na jakiej podstawie te twierdzenia?
Mimo wszystko sondaże są bardziej miarodajną metodą niż wyjść na ulicę i zapytać 100 osób. Poza tym to, że Twojej rodziny nikt nie pyta to nic nie znaczy. 30 osób razy 100 znajomych to jest 3000 ludzi. Taka liczba to nawet nie jest jeden procent ludności, więc wiesz, mogli was nie wybrać. Poza tym już widzę jak cała Twoja rodzina wypytuje się swoich znajomych czy byli ankietowani. No ale idąc Twoim tokiem rozumowania to nie możesz stwierdzić, że społeczeństwo nie lubi homo.
Zresztą, co ja się produkuje, wystarczy zastosować waszą metodę i pogadać z ludźmi, zobaczyć jaką wielką "odrazę" i nienawiść budzą homo;) Nawet porównać sobie z tym co było 10-15 lat temu (chociaż niektórym może być trudno, bo walili wtedy w pieluchy). No ale pewnie wszyscy antyhomo wyjechali za granicę i trudno ich podpytać. Wyprzedzając, podanie wszystkich uczestników MN jako przeciwników homo jest nadużyciem :lol:
PS: tak, PRLu sondaże miały gigantyczne znaczenie. :lol:
Cytat:
Swoją drogą - dlaczego kobiety pracują krócej (mogą wcześniej przejść na emeryturę), mimo że żyją statystycznie dłużej
Nie jest to czasem dyskryminacja mężczyzn A może to jest dla nich rekompensata za to, że muszą rodzić dzieci
Spoko, feministki walczyły o prawa kobiet więc teraz obie płcie będą przechodzić na emeryturę w wieku 67 lat ;)
Cytat:
Nie jest to czasem dyskryminacja mężczyzn
Z dyskryminacją mężczyzn spotkałem się o dziwo na branym za wzór zachodzie- gdzie kobiety za tą samą stawkę wykonywały lżejszą pracę/miały mniejsze normy do wyrobienia.
Cytat:
Po pierwsze to żadna miarodajna "próbka"
Po drugie "face to face" mogą wyjść całkiem inne wyniki niż w ankiecie telefonicznej.
Grunt, że Volomir i podobni w te ankiety wierzą.
Cytat:
U mnie w rodzinie i w rodzinie żony, "tolerancja" wobec homo kształtuję się mniej więcej 50/50, oczywiście jeśli chodzi o facetów i tolerancję wobec les, tu już pewnie jest 90/10 A inna sprawa jest, że np. ojciec mojej żony słucha RM, ogląda Trwam ma wyrobione poglądy, ale jak żona kiedyś miała koleżankę les, to nic nie miał przeciw temu, podwoził ją do domu itd. Innymi słowy, gadka to jedno, a życie może być zupełnie inne.
Akceptacja nie zawsze oznacza tolerancję. Dla homosiów mam to pierwsze ale nigdy drugie. A Twój teściu po prostu ma dobry uczynek. ;)
Cytat:
Po pierwsze to żadna miarodajna "próbka"
Po drugie "face to face" mogą wyjść całkiem inne wyniki niż w ankiecie telefonicznej.
Grunt, że Volomir i podobni w te ankiety wierzą.
Fascynujące, ciekawe na podstawie czego Ty uważasz, że tak nie jest. Mówię o tym podejściu do homo. No i zawsze mnie fascynowało, co by taki antyhomo zrobił jakby syn przyszedł i powiedział, że jest gejem? Leczenie elektrowstrząsami czy od razu więzienie?
No i Baal też pewnie nie dostanie odpowiedzi na swoje pytanie;)
Cytat:
No i zawsze mnie fascynowało, co by taki antyhomo zrobił jakby syn przyszedł i powiedział, że jest gejem? Leczenie elektrowstrząsami czy od razu więzienie?
Typowy argument wyssany z rozkalibrowanych gejowskich czterech liter. Pozwolę sobie odbić piłeczkę- ciekawe co byś zrobił Ty, glaca, chochlik a zwłaszcza katolikofob Witia jakby wasz syn chciał iść na księdza :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Cytat:
No i zawsze mnie fascynowało, co by taki antyhomo zrobił jakby syn przyszedł i powiedział, że jest gejem? Leczenie elektrowstrząsami czy od razu więzienie?
Typowy argument wyssany z rozkalibrowanych gejowskich czterech liter. Pozwolę sobie odbić piłeczkę- ciekawe co byś zrobił Ty, glaca, chochlik a zwłaszcza katolikofob Witia jakby wasz syn chciał iść na księdza :lol:
To nawet ciężko nazwać argumentem, to po prostu pytanie, ale widzę że ciśnienie komuś skoczyło. Co do Twojego pytania, to nie miałbym z tym problemów. Przecież to, że będzie księdzem nie warunkuje zostania ch****. Szczególnie jeśli wychowam go na dobrą osobę, szanującą innych. Jednie byłoby mi szkoda, że geny się zmarnują, ale to też nie byłoby na 100% pewne :mrgreen:
Cytat:
Cytat:
Jako normalna osoba, wzruszyłbym ramionami i zaakceptowałbym ten fakt- jego wybór, jest osobą dorosła i sama decyduje o swoim życiu, ale jako bolszewik za jakiego mnie masz pewnie bym go zastrzelił :D
Cytat:
Ja nie chce zostać stachanowcem, bo mi ośmiogodzinny dzień pracy bardzo się podoba. Natomiast Ty Zakapiorze jako przeciwnik socjalizmu powinieneś ten "lewacki" wymysł tępić z całą surowością ;)
Cytat:
Współczynnik dzietności między 2,10 ÷ 2,15 jest poziomem zapewniającym zastępowalność pokoleń.
W Polsce wynosi on między 1,23 a 1,38, więc niedługo będzie trzeba pracować do 80 lub 90 roku życia a nie do 67:
ale dlaczego nie wziąłęś pod uwagę imigrantów? tak jak obecnie w Niemczech- Polki opiekują się staruszkami tak samo pewnie będzie u nas, ale zamiast Polek będą to Białorusinki, Ukrainki.
jak dla mnie wystarczy Polaków i jakieś gadki o wymieraniu są przesadzone. Wciąż jesteśmy w czołówce narodów w Europie.
poza tym jeśli chcecie aby Polacy się mnożyli, to niestety kapitalizm w tym nie pomaga, ale znienawidzony socjal, zasiłki, ulgi itd. jakie mają Polacy w UK.
teraz ciąża jest dla kobiety zagrożeniem dla życia zawodowego- zajście jest niemile widziane przez pracodawców.
Cytat:
Po co w ogóle emerytury - przecież fakt istnienia emerytur to jak wywieszenie białej flagi w konfrontacji z naturą i biologią. :lol:
emerytury to socjalizm ;) przecież kto nie pracuje ten nie je ;p
[spoiler:3f1b6mem]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...61727517_n.jpg[/spoiler:3f1b6mem]
Palących się "zomowców" z Ukrainy w wieczornych wiadomościach na wszystkich polskich kanałach nie uświadczysz...