Cytat:
To nie wydaje się raczej problemem skoro w VI powrócili Crag Hack i Sarndro, chyba,że to ich alternatywne wersje( nie grałem w dodatki niby mam ten z Crag Hackiem jak wcześniej pisałemniem conflux od premiery nie działa ew. moge się Ciebie zapytać na PW. jak go właczyć?).
Zawsze można np. w VIII części fabułę o tym jak jaszczury od magów uciekają na jakieś bagna.Wiem ,że szansa na tą frakcje prawie taka jak na Forge,ale po prostu mi szkoda zrezygnowania z nich w 1 części.
Serafy chyba wzorują na bohaterze z okładki V, a przynajmniej hełm.
Widzę że jeszcze nie wymyślili nazwy wszystkim jednostką.I ciesze się z kontynuowania jednego z najlepszych pomysłów VI- machin wojennych z innym wyglądem dla każdej frakcji.
Crag Hack wspominany był już przez Izabelę w Heroes V - pędźmy, jakoby sam Crag Hack pędził nam po piętach czy jakoś tak.
Cytat:
Belketh jest bardzo stary i niezwykle mądry, nawet jak na standardy Aniołów. To właśnie on ponownie odkrył sztukę nekromancji i nauczył, jak ją władać, Czarodziejów z Siedmiu Miast. Jego poszukiwania się jednak nie skończyły; nie znalazł jeszcze bowiem ścieżki oświecenia przebytej przez Sar-Elama- Siódmego Smoka.
Belketh walczył w Pradawnych Wojnach i choć był odważnym wojownikiem, jako jeden z pierwszych Aniołów nazwał wojnę z Bezimiennymi nieświętą.
Wygnany z powodu nielojalnego myślenia, udał się na odosobnienie i rozpoczął studiowanie magii mroku, aby lepiej zrozumieć jak Sar-Elam zdołał przebyć Pustkę.
Posiada on tytuł Archonta wśród swoich nekromanckich braci, jednak zrzekł się należnego mu przywództwa, kiedy szkoła nekromancji stała się religijnym kultem Matki Namtaaru. Wciąż ma ogromne wpływy i zawsze znajdzie czas, by odegnać wszelkie poważne niebezpieczeństwo od jego przyjaciół, Nekromantów. Dwóch spośród uczniów Belketh'a, Vein i Sandro, mają przed sobą niezwykle ważne przeznaczenie i zyskują rozgłos w całym Ashanie. Belketh'a ciężko czymś zadziwić, gdyż widział już wszystko.
EDIT: Mała aktualizacja - co do frakcji Nekropolis, Przystani i Twierdzy. Chodzi o ulepszenie tych frakcji, nie o przeniesienie całkowite ich z Heroes VI do VII. Przykład Przystań - inne księstwo, inna armia i siła.