-
Filmik z kampanii brodaczy:
Cytat:
Zamieszczone przez
Memnon[pl]
W końcu coś co się mi podoba. Szczególnie za klimatyczne uważam misje w postaci uraz. Nie zauważyłem też Ungrima, co może oznaczać że zaczynamy grę ze wszystkimi legendarnymi lordami, ale tylko wybrany jest nieśmiertelny (można go tylko zranić), pozostali mogą zginąć.
-
A to nie jest tak że drugiego lorda trzeba najpierw z rekrutować?
Przy filmiku odnośnie Baltazara padło takie stwierdzenie, ale mój angielski słaby jest więc trzeba jeszcze raz tamten filmik obejrzeć.
-
Jest jeszcze inna możliwość. Ungrim Żelazna Pięść to król Karak Kadrin, Twierdzy Zabójców (na mapce frakcja Hadrin, literówka). Być może po jego wyborze wyjątkowo startujemy z innego regionu i z innymi terytoriami.
-
Bardzo bym chciał takiego rozwiązania. Ba, od razu brodacze skoczyliby wyżej w kolejce do grania, nawet pomimo tego że (tu) za nimi nie przepadam.
-
U mnie to jednak będzie I nacja do gry, potem ŁAAAA!!!, Wampiry, Chaos i na koniec Imperium :)
-
Może ktoś na szybko znaleźć kolejnego krasnoluda nadającego się na LL ale zamieszkałego w innym klanie?
-
Thorek Ironbrow z Karak Azul czy Belegar Ironhammer z Karak Osiem Szczytów.
-
Kolejna możliwa teoria - jakby dodali Belegara Żelaznego Młota do gry to pewnie dostaniemy misję z odbiciem z rąk Skarsnika Twierdzę Karak Osiem Szczytów. Następna możliwa teoria tyczy się Thoreka z Karak Azul - być może jakaś misja z walką ze Złymi Ksienżycami?
Druga sprawa - jak przetłumaczyć to słowo Irondrakes? Bo Ironbreakers oficjalnie to Żelazna Gwardia.
-
Drake ma niestety kilka znaczeń - kaczor, jętka (ważka), mała część artylerii (chyba mniejsza od baterii), smok.
-
Trochę szkoda, że w rulebooku 8 edycji nie udostępnili przetłumaczonej wersji tej jednostki. Jak dla mnie to bardzo przykre, bo skoro TW: Warhammer zbliża się wielkimi krokami, to cóż... :/