Jesli grasz przeciwko wampirom w multi, to głównym celem jest lord, bohaterowie i urzadzenia regenerujace, jesli to zabijesz i zniszczysz to jest duze prawdopodobienstwo ze wygrasz.
Trzeba dzialac tak zeby nie dac sie wampirom zbic w kupe w ktorej beda sie regenerowac, jesli ci sie to uda to powinno być łatwo.
Łucznicy i kawaleria moga być łatwo zablokowani przez "wyczarowane" zombi przez lorda/bohatera nekromante.
Chyba najlepsza frakcja na wampiry to są wampiry :).
20-04-2017, 15:09
Pyrrus89
Ja tam nigdy nie pokonałem Arroya grającego Wampirami, a innym rasami sobie jako tako daję radę, więc coś w tym być musi, że Wampiry są OP. W każdym razie szacunek dla wszystkich, którzy potrafią sobie z nimi radzić. :)
20-04-2017, 15:55
Arroyo
Z tym, że głównie bawię się ścierwowozami i lordem ;D
21-04-2017, 21:58
Arroyo
Jeśli ktoś pragnie pooglądać jedną z bitew moich z Pyrrusem to zapraszam. Jedna z najciekawszych wg mnie.
22-04-2017, 10:44
Szymblok
Panowie, a jaki roster i taktykę polecacie u Zwierzoludzi. Z tego co zaobserwowałem Zwierzaki nie są bardzo pppularną rasą na multi, a chciałbym ich wypróbować;)
22-04-2017, 11:17
Arroyo
Przede wszystkim są dość słabowitą rasą. Niby możesz mieć 2 Gorebulle (Wściekłe Byki/Zwiastuny Rzezi), ale co z tego, jak aktualny roster nie sprzyja tej rasie. Z własnych doświadczeń jednak polecam Morghura/Władcę Bestii, Gory i Bestigory. Potem wsparcie Centigorów max 2 i albo Giganty, albo rydwany wystarczą.
24-05-2017, 14:03
Twój Mistrz
Trzymasz ich kawką i wtedy ciężej im uciec z ziemi bo nie mają jak się odbić. U ohydnych tchórzy masz też umke od spowolnienia, Wurzag ma możliwość chwilowego zatrzymania kogoś w miejscu, abo dajesz kogoś na lataczu i wspierasz strzelcami - jest sporo opcji.
25-05-2017, 10:45
Arroyo
Kolejna bitwa: Pyrrus vs Twój Mistrz
05-08-2017, 14:49
Pyrrus89
Proponuję zrobić poradnik dla nowych graczy, za wzór może posłużyć ten z Rome. W skrócie tak bym to widział: kilka zdań wprowadzenia odnośnie danej rasy, jej silne i słabe strony, przykładowe taktyki, kontry itd. Mogę zrobić w wolnej chwili np. Krasnoludy. Któryś z modów wrzuci później nasze wypociny w osobny temat. Gra ma już rok na karku,niebawem MP, więc najwyższy czas, żeby zacząć działać. Mam też pomysł, żeby każdy po "zrobieniu" rasy miał prawo nominować innego gracza, który po wykonaniu swojego zadania mógłby wyznaczyć kolejnego. Jeszcze nic nie napisałem, ale mogę już zawczasu uprzedzić Arroya, żeby wybrał sobie ulubioną nację, bo będzie następny. ;)
PS Piszę na telefonie i niestety pomyliłem temat
Może ktoś ten post przerzucić do poradnika? Z góry dzięki.
05-08-2017, 19:02
Szymblok
@Pyrrus
Jeżeli nie masz nic przeciwko to też się z wielką chęcią dołączę do akcji :D Jestem u rodziny na Mazurach i z mógłbym sklecić jakiś porządny materiał :D