-
Miałem ulepszone drzewo i 3 armie pod tym drzewem, pokonałem pierwsza falę zwierzoludzi po to aby ture później przyjać na klate kolejne 3 amrie zwierzaków którym juz nie dałem rady bo nawet nie ma czasu aby dobudować jednostki a zwierzaki mają główny atak koło 30 lub 40 tury
-
A piszesz o mini kampanii czy głównej?
Bo ten z mini jest trochę upierdliwy. Mi tam pomogli sojusznicy którzy podzielili zwierzaki na dwie grupy. Ważna jest też ta technologia za bursztyn co wzmacnia podczas walk z zwierzakami.
-
-
Orion czy Drzewiec? Drewno ma trudniej bo dalej ma swoją stolicę.
Ja miałem tylko 1,5 słupka (i to jeszcze na normalnym poziomie trudności), a komp tylko 4 armie.
Elfy mają świetną regeneracje w bitwach (magia życia), i na mapie kampanii (umiejka z którą można już mieć na 3 poziomie).
-
póki co dostałem lupnia po 3 razy każdym z tych lordów
-
Mogę Ci tylko powiedzieć jak ja gram Orionem, ale zaznaczam że nie jest dobry w te klocki.
- W mieście stawiam budynek od czarodziejek. Werbuję tą od magii życia.
- Odbudowuje osadę obok drzewa. A następnie po uzupełnieniu słupka wdaje się w walkę z elfami w samym rogu mapy. Następnie odbudowuje osadę na prawo od drzewa. Budynki pod kasę.
- Sojusze, pony i handel z elfami pod drzewem i koło bretki.
- technologie: Morai-Heg, Ellinill pan zniszczenia i Anath Raema to absolutne minimum.
- Pamiętaj że Orion się nie łamię.
-
Pisałem o tym 2 posty wyżej xD Ten event odpala się po wykupieniu ostatniego poziomu drzewka, wtedy spawnują się 3 armie zwierzaków. Ja tam bez problemu się z tym uporałem bo miałem akurat w Athel Loren 3 pełne armie, a jedna pełna armia zwierzaków nie ma szans z pełną armią leśnych nawet wg. szans obliczanych przez komputer w przypadku auto rozstrzygnięcia.
-
Mnie jak na razie najbardziej boli brak dodatkowego legendarnego lorda u leśnych elfów. Skoro mamy do wyboru króla Oriona, to powinna być także możliwość rekrutacji królowej Ariel. Inaczej to tak, jak by dać samego Felixa bez Gotreka...
-
Nie tylko Ty jesteś tym faktem zawiedziony. Liczę że przy następnym dlc dostaną doładowanie takie jak zwierzaki. Choć bardziej prawdopodobna? byłaby Drycha niż Ariel. A po prawdzie chciałbym obie...
-
Z tym, że Ariel jedynie w IV Edycji się pojawiła. Drycha jest do teraz grywalna w bitewniaku. Żeby ją dodali do grywalnych, musiałby istnieć jakiś dodatek do 6-8 edycji, który uwzględnia ją... chociaż skoro dodali Red Duke'a, który miał swój debiut w V edycji w rozszerzeniu "The Perilous Quest"... wszystko jest możliwe.