Nie robią tego bo ile można razy grać w to samo...
Wersja do druku
Czyżby Oriental Empires zagrzało panów z CA do roboty? :D. Dla mnie to dobra wiadomość bo 1) Ciekawy okres z historii Chin, 2) Istnieje szansa że ta gra stanie się zaczątkiem coraz lepszych odsłon i ciekawszych.
Ja za to mam nadzieję, że to tylko przystawka. Król Zheng i powstanie Qin będzie raczej daniem głównym.:)
Która to już odsłona złożonego niekumatymi hinduskimi rączkami silnika gry zaserwowanego w Empire?
Ósma?
Szczyt premedytacji w odcinaniu kuponów. Od dziesięciu lat seria leży na tym skopanym silniku odnosząc oczywiście coraz większe sukcesy :champagne:
Tym razem sprzedadzą jakieś 400.000.000 kopii gry już przedpremierowo.
Brawo oni!
Panowie nie zgrywajcie polityka. Doskonale wiecie o co chodzi Jsatrzabowi ( kolejna część gry która była by umiejscowiona w teatrze działań w europie ) Ja przypuszczam że wiem dlaczego tak chcecie by wyszła gra w tym okresie ( historycznie chyba najlepszy okres dla nas a ciulowy dla zachodniej europy ) Ale on jest mało atrakcyjny dla reszty Europejczyków ( wojny religijne w europie są mało popularne ) PS. Oblukałem i poczytałem o tym okresie i możemy być pozytywnie nastawieni jeśli chodzi o ilość nacji w tej grze. Trzy królestwa prowadziły wojnę i często korzystały z pomocy sąsiadów a jest ich trochę. https://en.wikipedia.org/wiki/Three_Kingdoms
Angielska wiki (ciekawsza i o wiele bardziej rozbudowana )
Spójrzcie na to z tej perspektywy, rynek chiński może okazać się dla CA prawdziwym strzałem w dziesiątkę i solidnym zastrzykiem gotówki. Jeśli ma się ogromne fundusze można je inwestować w ulepszanie swego dzieła i dziel następnych, o czym jak wspominaliście "nowy silnik gry", który również z chęcią bym ujrzał bo jest wiele rzeczy, które w obecnym bardzo mi się nie podoba. Nowy silnik gry mógłby w znacznym stopniu usprawnić system walki panujący we wspomnianych latach, bo kto z Nas nie chciałbym poprowadzić Naszej Husarii przeciwko zbuntowanym Kozakom, albo zobaczyć Tercios w boju? Dlatego czasem warto poczekać dłużej na lepszy produkt :)
Warhammer jest chyba na innym silniku, a nawet jeśli nie, to od czasów Empire było już w nim tyle modyfikacji, że to już kompletnie nowy potwór Frankensteina :]
Tak jak napisał Neton, byłaby to kolejna gra z akcją w Europie (9 jak dobrze liczę...). Inna sprawa, że ten okres nie prezentuje raczej niczego czego nie mielibyśmy w Medievalu/Empire. Fakt sytuacja polityczna jest w miarę ciekawa, zwłaszcza dla Polski, ale nic ponad to. Zresztą trochę nie rozumiem tego zawodu skoro CA już wieki temu zapowiadało że dostaniemy nowe miejsce w nowym czasie.
No proszę, nowa odsłona "historycznego "TW" objawiona ludowi. Szybko, stukają te nowe tytuły niemal maszynowo. Miałem cichą nadzieję na nowy tytuł z nowym silnikiem nieco później, ale cóż jest jak jest. Zarówno teatr działań wojennych jak i stary silnik dla mnie dyskwalifikują tą pozycję. Mam dosyć kotleta odgrzewanego na nowo. Jednak taki a nie inny tytuł sprawi jednak, iz większa część modów powstających teraz pod Attyle oraz Rome II nadal będzie kontynuowana bez odpływu już i tak ograniczonej braci modderskej. Jeszcze co do nowego tytułu może to być faktyczni marketingowo strzał w dziesiątkę.
Skąd Netonie twierdzenie, iż ten okres jest mało atrakcyjny dal Europejczyków ? Ja z TWC odniosłem wrażenie iz wręcz przeciwnie.Cytat:
Panowie nie zgrywajcie polityka. Doskonale wiecie o co chodzi Jsatrzabowi ( kolejna część gry która była by umiejscowiona w teatrze działań w europie ) Ja przypuszczam że wiem dlaczego tak chcecie by wyszła gra w tym okresie ( historycznie chyba najlepszy okres dla nas a ciulowy dla zachodniej europy ) Ale on jest mało atrakcyjny dla reszty Europejczyków ( wojny religijne w europie są mało popularne ) PS. Oblukałem i poczytałem o tym okresie i możemy być pozytywnie nastawieni jeśli chodzi o ilość nacji w tej grze.