Odwiedza, skąd taka insynuacja? :shock: Modyfikacje pod Rome cały czas powstają i są lepiej często dopracowane od tych pod Mediewala 2 robionych...
Co do pytania, nie ma takiej możliwości, jakby była to też bym się bardzo ucieszył.
Wersja do druku
Odwiedza, skąd taka insynuacja? :shock: Modyfikacje pod Rome cały czas powstają i są lepiej często dopracowane od tych pod Mediewala 2 robionych...
Co do pytania, nie ma takiej możliwości, jakby była to też bym się bardzo ucieszył.
Potwierdzam słowa szlachetnego Eutychesa, pogłoski o śmierci forum, a w szczególności Kuźni są przed wczesne. Wiele osób wciąż gra w mody pod Romka, powiem więcej powstają nowe mody.
Co do sejvów nic nie zrobisz.
To dobrze że odwiedza :D , sugerowałrm się forum anglojęzycznym i to chyba nie tym oficjalnym.
Szkoda mi tych sejvów, czy może to być wina czegoś innego? Zawsze odpalam skrypty jakby co, mam tylko HCS zainstalowane na antologii z samym BI.
Jakieś rady jak ominąć ten problem w przyszłości?
Nie da rady, przypadłość wszystkich gier, że czasami zapisy padają, trzeba włączyć autosave i co jakiś czas robić sobie kopie...Ale tyczy się wielu gier, akurat mody nie są jakimś wyjątkiem...Jeszcze spróbuj grać przy wyłączonym antywirusie i jak masz Win 7, wyłącz UAC :)Cytat:
Zamieszczone przez leeeh
To chyba nie jest wina systemu - mam win7 ale na XP też nie chce się załadować. Dziwne jest tylko, że padły mi wszystkie 3 jakie miałem + autosave.
Pewnie przeinstalowanie całości też na nic się nie zda.
Te moje uwagi dotyczą ewentualnej dalszej gry i nie mają na celu poprawy zapisów które padły, gdyż czasami w wyniku zainstalowanych antywirusów, źle skompilowanych, włączonym UAC gry są mówiąc tak prostolinijnie :) rzeźbione przez te programy, co wpływa na ich zawodne działanie...Gdybym miał zainstalowanego tego moda spróbowałbym odpalić z twoich savów rozgrywkę, a może ktoś gra i mógłby pomóc? Ile miałeś już ugranych tur?
Hmmm.... Ciężko powiedzieć ile tur, może 100. Nie wiem czy to dużo czy mało, pewnie mało :) ale szkoda mi porzucać fajną kampanię, zwłaszcza, że mod jest przedni i po drobnych poprawkach z powodzeniem mógłby konkurować np z EB. Nie mogę dorzucić sejwa bo mam komunikat o zapełnionej przestrzeni przeznaczonej na załączniki, po spokowaniu plik ma ok 700kb.
Udało mi się zamieścić plik z savem na twcenter.net jakby ktoś miał ochotę zerknąć to podaje link.
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st12713293
Tutaj załączniki nie działają niestety, można zlinkować np http://www.sendspace.pl/ ;) 100 tur to już jest trochę i można mówić o satysfakcji płynącej z gry...
No nic, bywa... Zacząłem grać Atenami, przynajmniej powstrzymam nawałnicę Spartan :D
Ogólnie kilka rzeczy rzuca się w oczy - pewnie dlatego że to jeszcze nie w pełni gotowy mod:
- Co jest grane właśnie ze Spartą, że potrafi wystawić milion armii a persja praktycznie sama się załamuje (bunty) czy to brak zbalansowania nacji?
- Kasa czasem płynie z nikąd:)
- Podczas bitew wrogie jednostki bardzo szybko wpadają w panikę, gram na poziomie m/m bo sugerowałem się poziomem trudności z EB- może dlatego problem. Jest to jednak pewna przeciwwaga dla nadmiernej potęgi spartan.
Są może jakieś łatki na te rzeczy?