Re: Mongolowie czyli zmora zoltodzioba
Jakieś lamerskie sposoby tutaj podajcie. Prawdziwa frajda jest walczyć z Mongołami na gołe klaty ! Gwarantuję zażarte epickie batalie i zszargane nerwy 8-) Ale jak już damy radę to frajda niesamowita. Z żadnym państwem w Europie bitwy nie są tak wymagające jak z elitę ze stepów :) Trzeba tylko zadbać o odpowiednie rezerwy strategiczne oraz o potężną ekonomię zdolną udźwignąć utrzymanie i wystawianie wielkich armii.
coś w tym jest, choć ja na razie zmagałem się z Mongołami w jedynce, screeny wrzucę jak będę miał neta na starym kompiku. Sytuacja była wręcz niezwykle wymagająca fizycznie ode mnie, bo w 10h bitwy zdołałem ledwie wybić 7tys woja plus 2,5tyś jeńców na 7500, a horda liczyła 15tyś...(moja armia to nawet nie pytajcie ile miała - starczyło potem na wypowiedzenie wojny 5 frakcjom i zmiecenie ich w powierzchni ziemi...)
Ja jak grałem Anglią i zamierzałem podbić Hamburg, to zobaczyłem, że Mongołowie minęli Polskę Turcję i też zmierzali do Hamburga. Na szczęście byłem szybszy. Mongołowie odstąpili
i zniszczyli Polskę. Potem rzucili się na mnie. Moje armie składały się głównie z wolnych łuczników. Podczas bitwy wystawiali pale, a Mongołowie się nadziewali. Teraz oni nie mają prawie armii i przejąłem inicjatywę.
Ile jest fal mongołów w Medku?
no zdaje się, że się pojawiają raz i zostają póki nie wytępisz.
Niestety pojawiają się kilka razy. U mnie jest to trzeci raz i nie wiem czy ostatni.
U mnie zawsze pojawiają się tylko raz. Ale wydaje Ci się, że trzeci raz bo poprsotu pewnie dopiero teraz doszła do Ciebie kolejna armia . U mnie było tak, że na początku przyszli czterema armiami, a potem dołączyła piąta . Ale oni poprostu nieraz zatrzymują swoje armię, stąd wrażenie, że są ich " fale " ;)
Czasami przychodzą jednym atakiem, czasami falami. Sprawdź na toggle_fow.
To samo z Tatarami. Kiedyś zniszczyłem ich pierwszą falę i napisało, że frakcja zniszczona, a turę później przyszła kolejna część... A ja zasugerowałem się komunikatem i armię miałem rozwiązaną... :D
U mnie i Tatarzy i Mongołowie przyszli tylko raz, poprostu, gdy się z nimi biłem to dochodziły jakby posiłki armii ich ;)
P.S U mnie kod toogle_fow nie działa :roll: Wie ktoś może dlaczego ? ...
Bo musisz wpisac toggle_fow ja ten kod stosuje 100 razy dziennie:)