Re: Podsumowanie "mistrzostw polski" shoguna
W sumie to już mi powoli złość przechodzi, masz racje Maharbal nie ma się co spinać, niech sobie grają jak chcą.
Oprócz tych 3 klanów nikt na poważnie nie będzie tego traktować przypuszczam. Sposób w jaki Diackon zebrał ekipę jest naprawdę żenujący.
Mortiner dzięki ale jak już wspomniał Maharbal nie tylko naszego klanu nie wzięli pod uwagę ale również Scootera z Hussars (przecież b. wysoko "zaszedł") oraz klany G.E., SK, THC oraz TWR.
Hmm a może Diackon dobierał graczy, którzy nie wahaliby się użyć buga w sytuacji zagrożenia...? :lol:
Witam wszystkich, moze ja cos dodam i to glownie do Krooka poniewaz jest niedoinformowany. Gralem z toba wiec mnie znasz a ja myslalem ze znam ciebie, troche mnie zdziwil ten twoj post. Napisze ci sytuacje jak byla po walce z Arbim. Moj braciszek Piterus bardzo skrupulatnie sprawdza repy i to on wychwycil te niezgodnosci zwiazanymi z przekroczeniem funduszy w armi. Teraz ci napisze co bylo potem. Napisalem na steam do Arbiego, ze nie zgadza mi sie jego armia ze jest niemozliwe zeby taka armie stworzyc za 10000k. Arbi mi napisal, ze kupujac 1 walor dostajesz drugi gratis, ze to wyszlo po patchu i on i Diacon to odkryli. To ja mu odpisalem czy uwaza, ze jest to uczciwe i czy jest to fair play ze jeden ma armie za 10000k a drugi za prawie 11000k. Arbi odpisal, ze tak jest po patchu i wszystko jest ok. Wiec ja mu odpisalem, ze zglosze to do sedziow a on mi na to, ze nie ma problemu. Na poczatku nie chcialem robic z tego afery i napisalem do Belizariusza ale nic mi nie odpisal, pewnie nie siedzial akurat przy kompie. Dlatego napisalem na forum o calej sytuacji. Ale do czego zmierzam, Arbi mi nie zaproponowal powtorzenia walki na ktora napewno bym sie zgodzil bo akurat ja nie boje sie zagrac z zadnym graczem. O powtorzeniu walki zaczal pisac jak sytuacja juz nie byla ciekawa dla niego. Dlatego Krook powiem ci, ze mialem o tobie lepsze zdanie, ale popierajac takie zagrywki jakimi dopuscili sie gracze Diakon i Arbi bardzo straciles w moich oczach. Uwazam rowniez, ze sedziowanie bylo na wysokim poziomie, nie mozna sedziom nic zarzucic. Grajac juz w kilkunastu turniejach cos na ten temat wiem, nie podobala mi sie tylko kwestia screenshotow, ktora akurat tutaj pokazywala taktyke przeciwnego gracza. Dziekuje i pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez piterus
Hmm a może Diackon dobierał graczy, którzy nie wahaliby się użyć buga w sytuacji zagrożenia...? :lol:
A motto naszej reprezentacji będzie brzmiało:
"Mam BUGA i nie zawaham się go użyć"
Ja nawet nie wiedziałem, że istnieje cos takiego jak Mistrzostwa Świata w TW Szogun 2, ale jak juz ten temat został poruszony, to z ciekawości pozwoliłem sobie zerknąć na "naszą" reprezentację... niestety nie wróżę sukcesów....
Zresztą Szogun to tylko zabawa i chyba tak powinniśmy go traktować, mylenie "Virtual Reality" i życia oraz nadmierne wczuwanie się w sukcesy osiągane w grze może okazać się na dłuższą metę niezdrowe.
Jeszcze tylko dwie krótkie kwestie:
1. Arbi i Diakon- wykorzystywanie bugów gry to oszustwo, jeżeli ich używaliście, a tak było, to bardzo dobrze, że Obi Wan podjął autokratyczną decyzję i wyrzucił was z mistrzostw dla nauki i przykładu na przyszłość, żeby tak nikt nie postępował.
2. Bycie sędzią w każdej sprawie to ciężkie zadanie i duża odpowiedzialność. Łączy się też z tym, że każda decyzja jest przez wszystkich subiektywnie oceniana i często krytykowana. Ja wcale nie uważam, żeby sędziowanie stało na jakimś porażająco niskim poziomie. Nie było może zawsze najlepsze czy najszybsze, ale nie było też nieuczciwe lub krzywdzące i może dlatego nie powinniśmy tak napastować Juranda i innych sędziów.
A na podsumowanie:
Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę w trakcie mistrzostw. Żałuję, że nie udało mi się dojść dalej z powodu własnej głupoty i błędów. Teraz czekam tylko na następna część TW i możliwość odegrania się.
A ja wam powiem że wszyscy bierzecie wszystko nazbyt poważnie, piszecie for fan ale się wykłucacie, jak ja się bawię z kolegami np w chowanego (choć z tego wyrosłem) to nie mowie ze to nie fer ze sie schowales na drzewie bo ja mam czapke z daszkiem i nie widze, ja sie nie przejmuje szukam dalej a jak znajde to zycze powodzenia w schodzeniu a wy zamiast używać :D :) ;) 8-) :lol: :P to używacie tylko wyzwisk narzekań i innych takich, pójdźcie razem na piwo i się przeproście bo wg mnie ie ma sensu się kłócić, SB wygrało AEL oszukiwało i każdy kto to zauważył wyrobił sobie o tym opinie ja tam powiem AMEN!
Jeśli nie rozumiesz wagi problemu to po co się wtrącasz :?:
Do postu powyżej
http://www.youtube.com/watch?v=iKtI1h2ZOow
sorry nie mogłem się powstrzymać :roll:
Siedzę na tym forum od paru ładnych lat, zaczynałem jako gówniarz (i nierzadko jak gówniarz się zachowywałem), gówniarzem w sumie nadal jestem (ale przynajmniej mogę legalnie pić piwo). Przez te ładne lata naoglądałem się tylu sprzeczek, waśni i kłótni, że bania mała. W sumie zaczęło mi brakować polskiego podwórka. Przez długi czas byłem nieaktywny na scenie i niejedno mnie ominęło, teraz zaglądam znów i proszę - wróciły moje szkolne lata!
Parę pytań dla starych wyg, którzy będą wiedzieć o co chodzi, odpowiedzcie sobie na nie sami:
1. Kto, począwszy od mistrzostw na RTW, co turniej wylewał gorzkie żale na forum, w dodatku za każdym razem oświadczając, że "ta odsłona jest do dupy i wracamy na medka I"? No chyba że załapali się do kadry :P
2. Czy tylko mnie sprawa z Nations Cup przypomina akcję z "żebyście się nie czepiali"?
3. (do popierających AeL) Dlaczego tak tłumnie objeżdżaliście parówę na MTW2 za stosowanie cav buga (który był błędem mechaniki gry), a teraz nagle dodatkowe kafle w budżecie to coś normalnego? Czemu w takim razie pewna osoba wyleciała z mistrzostw na MTW2 za dodawanie sobie kasy? Przecież różnica jest kosmetyczna.
4. bonusowe - jeżeli org.pl nie jest odpowiednią platformą dla sceny multi, to czy poczta pantoflowa "tylko dla wybrańców" jest?
Pozdrawiam serdecznie!
Nie że nie rozumiem, po prostu już się przyzwyczaiłem że w świecie porządnych ludzi zawsze znajdzie się kilku którzy oszukują, tak jak gdy cała klasa się uczy a dwóch ściąga, tu jest to samo bo każdy może sobie zrobić ściągę ale potem mu to na dobre nie wychodzi a w moim świecie jest niestety od groma takich ludzi więc jak pisałem już się przyzwyczaiłem i mnie to nie rusza + nauczyłem się z tym radzić i to w najprostszy sposób (tak jak z kobietami) nawet jak masz rację to przepraszasz i się godzisz a nie kłócisz dalej bo sobie nerwy nadszarpujesz, ale po to jest przecież forum żeby się kłócić...
Cytat:
Zamieszczone przez Wielki Mistrz Malborka
Nie że nie rozumiem, po prostu już się przyzwyczaiłem że w świecie porządnych ludzi zawsze znajdzie się kilku którzy oszukują, tak jak gdy cała klasa się uczy a dwóch ściąga, tu jest to samo bo każdy może sobie zrobić ściągę ale potem mu to na dobre nie wychodzi a w moim świecie jest niestety od groma takich ludzi więc jak pisałem już się przyzwyczaiłem i mnie to nie rusza + nauczyłem się z tym radzić i to w najprostszy sposób (tak jak z kobietami) nawet jak masz rację to przepraszasz i się godzisz a nie kłócisz dalej bo sobie nerwy nadszarpujesz, ale po to jest przecież forum żeby się kłócić...
Przepraszam, że się wtrącam ale właśnie takie podejście minimalistyczne generowało by tylko jeszcze więcej problemów... Regulamin jest po to by go przestrzegać, a jeśli ktoś tego nie rozumie lub ukrywa fakt nie każdemu znajomy to jest to po prostu łamanie reguł. Podsumowując decyzja Obi'ego jest jak najbardziej słuszna.
ja nie powiedziałem że jest nie słuszna ale chodzi o to żeby powiedziec stało sie a ze cie wywalilismy to juz sie nie stanie i koniec kłótni