Re: Pytania początkujących moderów
Tak ale i tak póki co mam zepsutego unpacker wyskakuje błąd, że jest uszkodzony plik MSVCP71.nll czy jakoś tak. I pisze ponowne zainstalowanie aplikacji powinno to naprawić, ale ja już instalowałem grę ze sto razy a patchowaniu to już nie mówić. I nic. nie działa nadal ten unpacker nie wiem czy jest jeszcze jakiś taki fajny unpacker.
Ej, a wie ktoś może jak ustawić w plikach gry Niesmiertelne wojsko w garnizonie na wybuchające zarazy ? Pamiętam że w kingdoms americas grając nową hiszpanią, (patch 1.4) żołnierze siedzący w miastach nie umierali od zarazy, w przeciwieństwie do mieszkańców. Gdzie się ten parametr ustawia ?
Mógłby mi ktoś wysłać plik MSVCP71.dll, bo gdy uruchamiam unpackera to wyskakuje błąd, że tego pliku nie może znaleźć i ponowne zainstalowanie aplikacji naprawi błąd. Instalowałem już z 5 razy i nic, dlatego pomyślałem sobie, że jak mi ktoś wyśle ten plik to najprawdopodobniej będzie git. Dla jasności ten plik jest w głownym folderze z grą.
Przykład: C:/Medieval II Total War/i tu ten plik
a masz zainstalowane "microsoft c++ runtime library" ? Bo jest to właśnie plik dll tejże biblioteki. Mogę ci to wysłać ale duzo ci ten plik nie da jeśli nie masz zainstalowanego środowiska c++.
p.s. zwykle to się instaluje wraz z którąś poprawką - aktualizacją windy.
Zainstalowałem i nic ciągle wyskakuje ten błąd.
Naprawiłem po prostu trzeba ten plik i MSVCR71.dll wkleić do folderu z unpackerem.
Mam pytanie jak zrobić dokładnie aby pliki były czytane z folderu data, a nie z packs?
Temat: "Poradniki do modowania Medieval II Total War" / link: http://medieval-workshop.pl/m2tw/index.html / dział: "Poradnik moddera M2TW" / punkt: "3. Zaczynamy pracę". Czyli tworzysz własny nowy folder, plik cfg itp. tam wszystko pisze.
Czytałem to i zrobiłem ale i tak pliki są używane z data.
w descr_strat przy frakcjach są takie wpisy
faction papal_states, comfortable napoleon
są też inne np. sailor napoleon, balanced stalin, fortified napoleon
CO TO JEST DO DIABŁA??????
drugie moje pytanie: gdzie i jak określić czy dana frakcja będzie agresywna czy pasywna w kampanii (w sensie czy będzie podbijać czy się obijać)