Re: Extended Cultures (XC)
Dokładnie tak musiałem zrobić kilka razy, dzięki temu dalej mogę grać kampanię:) Robi się ciekawie, na zachodzie pół Iberii zdobyte bo Kartagina jest cienka jak sik pająka. Gorzej z Rzymem, ciężkie walki o Mediolanum i Genue, ich ciężka piechota młóci moich zwykłych wojów. Szanse się wyrównują jak zacząłem rekrutować lepsze jednostki:) Na szczęście z Germanią mam pokój.
Super widzę coś ruszyło, fajnie że pomyślnie prowadzisz kampanię, życzę powodzenia. Ja gram Rzymem i walczę obecnie przeciw Kartaginie ;) z celtami mam jako taki spokój. Ja na razie :? Pozdrawiam
Ja popatrzyłem na mapę i stwierdziłem że podziękuje za tego moda, poprostu po screenach mapy i częściowo jednostek, za bardzo mi ten mod vanilla pachnie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez inquisitor
Ja popatrzyłem na mapę i stwierdziłem że podziękuje za tego moda, poprostu po screenach mapy i częściowo jednostek, za bardzo mi ten mod vanilla pachnie ;)
Ale ją nie jest :| , jak byś czytał dokładniej mój opis, tekstury da się ulepszyć na te z DTW. Oraz podrasować nieco same detale oświetlenia pola bitwy z jednostkami bywa różnie( pisałem na wstępie, ważne że na polu bitwy zachowują się inaczej niż w podstawce), choć nie będzie to RS gra opiera się o coś czego moim zdaniem wielu modyfikacją brakuje, dobra robota jeśli chodzi o kampanię czy pole bitwy,finanse itd. Zresztą nie rozumiem takiego komentarza(bez urazy) "Ja popatrzyłem i stwierdziłem", zagrałem i stwierdziłem to co innego, nie wiem po co umieszczać tego typu opinie :?: Nie chcesz grać nie musisz,jeszcze bardziej pisać że nie masz zamiaru grać...Proste ;) Pozdrawiam
Kampania zaczęła się sypać powoli:) Rzymianie bardzo silni non stop atakują. Kartagina zaczęła robić lepsze jednostki i jest trudno. Z kolei na wschodzie zaatakowali Germanie, ale dostają w tyłek non stop. Szkoda, że w ciągu kilku tur straciłem kilku najlepszych generałów z racji śmierci naturalnej:/ Walka na 3 frontach z tak słabą ekonomicznie Galią to jest wyzwanie ale nie poddaję się:) Rzymskie jednostki są trochę przegięte, zwłaszcza Ci ze złotymi okrągłymi tarczami (w skrocie PES). Taktyka na nich to ostrzał oszczepami i strzałami od tyłu i szarże kawalerii. Nie stać mnie obecnie na produkowanie masowo lepiej uzbrojonych jednostek bo całą kasę zżera wojsko. Pozdrowienia z frontu:)
Mod chyba nie ma rozmachu EB i nie wygląda jak RS, ale skoro stawia wysoko poprzeczkę graczowi... to znaczy, że jest dobrze. A jak szlachetny BlackWood pisze, że i bilans dochody-utrzymanie jest jak należy to jest bardzo dobrze. No nic, trzeba będzie w weekend pobrać, zaokrętować punickie zastępy na pentery i spalić ten Rzym ;)
Jak widać jakieś zainteresowanie jest ;) , szkoda że tylko jedna osoba opisuje swoje odczucia podczas kampanii, według mnie mod jest fajny i polecam go po prostu każdemu kto ceni sobie dobre choć skromne modyfikacje. Zaczyna się powoli, gdyż każda frakcja potrzebuje trochę czasu na rozwój swojego państwa. Potem zaś słabsi odpadają a ci co zostają na polu bitwy mają przerąbane ;) . Twórcy radzą aby nie tworzyć za dużo elitarnych jednostek, gdyż są drogie w utrzymaniu i rekrutacji, owszem warto wesprzeć swoje armie kilkoma, jednak nie nastawiać się na masowość. Podstawą jest też gospodarka oraz handel, jeśli lubisz takie mody to XC jest w sam raz dla ciebie ;) Pozdrawiam
Mam jedną armię złożoną tylko z elitarnych jednostek, zmiatają Rzym jak leci:) 5 miast im zostało i padną niedługo. Kartagina wyparta z Iberii a Germanie nie podskakują bo są słabi. Szykuję 2 armię, która pójdzie na wschód:) Mimo wszystko gra się trudno ale jest ciekawie, bo kasy wiecznie brakuje i nie można wszystkiego zbudować.
Update:)
Rzym padł, Vercingetorix podbija Afrykę:) wojna z Macedonią i jak na razie 52 prowincje zdobyte.
Chciałem zainteresowanych modem poinformować, że jest już dostępna nowsza wersja XC :!: Zmiany zapewne kosmetyczne ale co tam, warto sprawdzić. Pozdrawiam
Po dłuższej przerwie ponowiłem kampanię Galami. Obecnie walczę z Macedonią o Bałkany i Kartaginą o wschodnią Afrykę. Fajnie się walczy z muzyką "Gladiatora":) klimat lepszy;p Sarmatia siedzi cicho bo jest cienka a tylko na wschodzie zostali Seulecydzi i Ptolemeusze.
p.s. sprawdzał ktoś nową wersję?jakie zmiany?