-
Re: Pomoc Techniczna
Spróbuj wejsc w folderze moda do folderu additional, przekopiować gdzieś additionalConfig.cfg, zmienić po kropce na txt i przeczytać tekst czy oby czasem nie masz inaczej czyli zamiast true - false. U mnie jest tak :
lang=english
startup=true
reichFaction=default
version=202
Jesli masz tak samo - to nie wiem ;) . Jak inaczej - to sam już dojdziesz (że trzeba zmienić na true i z powrotem na cfg a następnie odstawić na miejsce)
Wyrzuć stary cfg albo lepiej przenieś w inne miejsce jesli modyfikowany nie zastapi go. Ewentualnie zmień też właściwość na "tylko do odczytu" - to juz na wszelki wypadek, raczej nawet niekonieczne
Silwuple
-
Panowie bo nie mogę się połapać ,zainstalowałem ver 2.0 potem patch 1,2,3,4 i jeszcze coś trzeba żeby to chodziło normalnie
-
Poddaj ścieżkę instalacji i jaki masz system, to może coś poradzimy.
-
No jest OK Mod śmiga dobrze tylko nie wiem wrzuciłem go sobie z płyty czy oprócz 2.0 i 4 patch jeszcze trzeba coś dodać
-
Mam pytanie związane se sztandarami jednostek, nie ma ich,nie można rozróżnić czyja jest dana jednostka...(zresztą w każdym modzie tak mam) Czy trzeba to jakoś włączyć ?
-
Musisz odnaleźć plik preferences, który z tego co pamiętam jest w folderze data moda lub gry, oraz zmienić w linijce SHOW_BANNERS z FALSE na TRUE.
-
Na pewno preferences ? Nie mogę znaleźć tego pliku nigdzie. Jest jedynie folder preferences ale tam nie ma żadnych plików w których można coś zmienić.
-
To ma być plik CFG raczej. Jest w data moda.
W sekcji [video] dodajesz to co pogrubione.show_banners = 1
-
Jest plik Configuration.cfg ale w nim w dziale video jest tylko
[video]
#movies = false
#windowed = true
#borderless_window = true
#tga_width = 1920
#campaign_resolution = 1920 1080
#battle_resolution = 1920 1080
#tga_aspect = 1.9
Np. w third age da się tak zmienić ale nie tutaj.
-
Dopisz tą linię w sekcji video u góry. Może plik ma atrybut tylko do odczytu? Sprawdź we właściwościach pliku.