A możesz podać jego nazwę ? Zobaczyłbym czy ma jakieś fajne kawałki.
Wersja do druku
A możesz podać jego nazwę ? Zobaczyłbym czy ma jakieś fajne kawałki.
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... d-finished)
To było to. Part II zawierał muzykę. Na niej gram.
Niestety linki na twcenter są wygasłe. Właśnie zainstalowałem JK&D 2.0 i wkrótce napisze czy mi się spodobał.
Edit: Gdy próbuje włączyć kampanie wywala mnie do menu głównego moda, usunięcie map.rwm daje tylko to że po kliknięciu trochę dłużej mi się ładuje a potem i tak wracam do menu :( Może to przez submoda bo przed jego wgraniem wszystko było jak należy.
INSTALLATION:
1/Make a save of your precedent Broken Crescent Data file;
2/Download the submod here (twcenter)
3/Copy your data of JK&D, paste it in your \SEGA\Medieval II Total War\mods\Broken_Crescent_kingdoms folder
4/Say Yes to Overwrite the files,
Uczyniłeś tak?
Skopiowałes folder data z Submoda i wkleiłeś do Broken_Crescent_kingdoms folder ?
To submod do 2.3.2.2 Masz tą wersję Broken?
Na 2.3.2 też powinien pójść.
Tylko reinstall raczej Ci pozostaje.
Ja submoda JK&D wrzuciłem na mojego submoda do Broken i działa. Dodałem potem free_upkeep ponownie w export+descr_buildings i działa.
Wszystko zrobiłem, oprócz pobrania fixa. Błąd może polegać na tym że najpierw wrzuciłem JK&D, a na niego twojego submoda.
Edit: Zainstalowałem fixa i wrzuciłem najpierw twojego submoda, i mod chodzi. Muzyka u turków jest dobra, zobaczę jak u chrześcijan
Jest fajny submod na portrety: http://www.twcenter.net/forums/showthre ... rtrait-Mod
Pobrałem i zainstalowałem.
Testuję też na JK&D 2.0 ai Pitera. No ostro jest.
Gram Egiptem Jerusalem i Makuria mnie ostro cisną.
Dawno się tak nie namęczyłęm.
Ktoś zainteresowany pograniem na nowym ai i dyplomacji.
Fajna sprawa, nie spotkałem się jeszcze z tym submodem, kiedyś trzeba będzie wypróbować, tylko też trzeba będzie połazić po sklepach i Medka poszukać (ciekawe gdzie ja go wsadziłem że znaleźć nie mogę :mrgreen: ) Zaraz wrzucę do tematu z downloadem tego submoda, przyda się pewnie komuś.
Witam serdecznie forumowiczów! ;)
Od jakiegoś czasu gram sobie w BC na submodzie JK&D i zauważyłam, że włócznicy nie posiadają bonusów do walki z kawalerią, a przynajmniej nie ma o nich żadnej wzmianki w opisie jednostki. To normalne, czy jednak ja mam coś skopane?
Skuszę się, jeżeli propozycja jest ciągle aktualna :)Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Witaj.
Nie, nic nie masz skopane, o ile pamiętam to w Broken włócznicy takich bonusów nie mają. Ale faktycznie i tak są lepsi w walce z jeźdźcami niż np. miecznicy. Ten brak bonusu ma uzasadnienie w historii, spójrz na podstawkę, tam byle włócznicy mogli zatrzymać doborowe rycerstwo, a tutaj ciężkozbrojna kawaleria najprawdopodobniej rozjedzie większość włóczników. I mi się to podoba, jazda jest panem pól bitew i byle hołota sobie z nią rady łatwo nie da :) Pozdrawiam.Cytat:
Od jakiegoś czasu gram sobie w BC na submodzie JK&D i zauważyłam, że włócznicy nie posiadają bonusów do walki z kawalerią, a przynajmniej nie ma o nich żadnej wzmianki w opisie jednostki. To normalne, czy jednak ja mam coś skopane?
mogą mieć także bonus ukryty do walki z kawalerią np:
Cytat:
type ere medium spearmen
dictionary ere_medium_spearmen ; Skutatoi Spearmen, superior, professional, late
category infantry
class spearmen
voice_type Light
accent Mediterranean
banner faction main_spear
banner holy crusade
soldier ere_medium_spearmen, 70, 0, 1
mount_effect horse +4, camel +4
attributes sea_faring, hide_forest, can_withdraw
move_speed_mod 0.9
formation 1.1, 2, 2.2, 2.2, 4, square
stat_health 1, 0
stat_pri 4, 4, no, 0, 0, melee, melee_blade, piercing, spear, 45, 1 ; spear 3 + superior 1 ; charge 3 + superior 1 ; spear 60 - superior 15
stat_pri_attr light_spear
stat_sec 0, 2, no, 0, 0, no, melee_simple, blunt, none, 25, 1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 6, 3, 7, metal ; light lamellar 5 + superior professional 1 ; defense 1 + superior 1 + agility 1
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat 5 ; light lamellar 4 + kite 2 - superior 1 + byzantine 0
stat_ground -1, -2, -1, 0
stat_mental 10, disciplined, trained
stat_charge_dist 6
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 4, 455, 196, 78, 62, 455
armour_ug_levels 2
armour_ug_models ere_medium_spearmen
ownership byzantium, slave