-
Bardzo mile widziani są Krzyżacy, jestem ciekaw, czy uchwyciłeś fakt, iż Krzyżacy walczyli głównie z Litwą, gdzie ludzie w ciężkiej płycie i wielką kopią na niewiele się zdadzą ;). Poza tym, Krzyżaków czyli ludzi w rzeczywiście zachodnio europejskim uzbrojeniem było u szczytu potęgi zakonu ok. 600ludzi ;).
-
Masz rację, dlatego w P_K nie będzie masowego rekrutowania krzyżaków, jak w dodatku Teutonic ;) Będą to drogie i nieliczne oddziały, ale jeszcze nie mam całej koncepcji na rekrutację w tej frakcji, więc nie będę póki co zdradzał więcej na ten temat ;)
-
No to czekamy. Szykuje się nam świetny mod.
-
Mam, wymyśliłem to pod prysznicem ( :D ). Większość armii Krzyżackiej pokroju zachodniego polegała na rekrutowaniu gości-rycerzy, lub najemników-rycerzy, na zasadzie propagandy "Walczymy z poganami i fałszywym królem chrześcijaninem". A zatem, mogłyby się pojawiać eventy, których częstość wynikała by z kierunku i siły naszej ekspansji. co do najemników i sposobu ich rekrutacji, wiadomo ;). No i goście nie powinni mieć za dużego kosztu utrzymania, bo ich sposób zarobku, to udział w łupach, jedyne co oferowali im Zakonnicy to dach nad głową, jedzenie picie, no i oczywiście gwarancje rąbania pogan :D.
-
Ciekawy koncept, ale ma pewien mankament, rekrutowanym poprzez skrypt rycerzom nie można by było uzupełnić stanu liczebnego po odniesieniu strat w bitwie. Można by rekrutować ich w krzyżackich zamkach, ale jedynie podczas krucjat, jak Templariuszy w Bellum.
-
-
Zamieściłem na TWC zaktualizowane screeny z mojego moda, trochę tego jest, więc wybaczcie, ale nie bardzo mam chęć wklejać to wszystko od nowa na naszym forum ;) Obejrzyjcie to sobie tutaj
-
Jedyne na co zwróciłbym uwagę, to te góry. Trochę za "wysokie" :D.
-
Nawet trochę bardzo :) Na razie się nad tym zbytnio nie pochylałem, ale muszę sprawdzić, czy nie da się zmniejszyć wysokości gór na całej mapie poprzez modyfikację jakichś wartości w plikach tekstowych, inaczej będę musiał poprawiać to wszystko ręcznie, a zajęłoby to mnóstwo czasu.
-
Obejrzałem, no trzeba przyznać że bardzo ładnie Ci to wychodzi ! Powodzenia !