Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Ja też gram na Radiousie :D Dziś moją armię 10 legionistów, 4 velitów i gienka zaatakowała praktycznie znikąd armia 10500 Odrysów :D Paradoksalnie AI myśli w bitwach dobrze, ale nie wiem czemu tylko przy takiej ilości jednostek o_0 Nagle robi pełno sensownych manewrów, koncentruje logicznie ataki, okrąża, przebija się itd. czyli robi wszystko czego w bitwie o mniejszej skali nie uświadczymy.
Bitwa niestety przegrana, ale udało mi się ponad 4000 ubić zanim moi polegli ;P Ale bitwa mega :D I ku mojemu zdziwieniu chodziła płynniej niż zwykła bitwa 1v1 armia o miasto.
Bitwy w polu są całkiem nieźle zrobione IMHO lepiej niż w podstawce shoguna. Niestety trudno jest sprokurować. Wróg raz się kryję raz oskrzydla itp, problem jest w oblężeniach jako atakujący i broniący jest głupi jak but.
Mam pytanie instalował juz ktoś ten mod na wszystkie frakcje? Robie wszystko co jest w instrukcji a gdy chce wlaczyć okienko wyboru frakcji to dostaje crasha :(
Ale słuchaj możesz masz tylko Battle czy coś :D a tam jest cały pak który poprawia tysiące rzeczy już i 2 dni praktycznie wychodzi nowy ;) te inne mody tutaj to tylko poprawione tekstury i jednostki :D poza tym mam jeszcze close combat mod... ale do tego radzę wywalić zmienną z radiousa żeby 100% działał jak powinien + Yarkis battle mod.