Dobra informacja dla użytkowników TP
http://lanpolis.pl/2009/11/05/stanieje- ... neostrade/
Wersja do druku
Dobra informacja dla użytkowników TP
http://lanpolis.pl/2009/11/05/stanieje- ... neostrade/
ludzie jadą po neo, ja jestem zadowolony. przynajmniej nikt nie podrobił mojego podpisu jak w tele2. teraz przedłużam umowę na 2 lata. podwoją mi prędkość :)
Może utrzymanie linii i stanieje, ale nowej to już nie założą - bo nie :/. Jestem w takiej sytuacji (miasto 20tys), że nowo wybudowany dom, a net tylko przez satelitę (przypomnę tylko że 0.5Mbit za 200zł chodzi w takiej "ofercie") i tylko dzięki mojej zapobiegliwości, wiedzy i poczynionym inwestycjom (2x router draft N z dd-wrt) mam jako taki net w rozsądnej cenie. I jak to się ma do walki rządu z cyfrowym wykluczeniem?Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
I z tego powodu popieram budowę nadajników zamiast kabli telekomunikacyjnych, jeśli kable mają być to proszę z operatorów typu UPC gdzie przynajmniej transfery są definitywnie lepsze.Cytat:
Zamieszczone przez Gaal Anonim
Ciekawy artykuł o problemach użytkowników TP z transferami:
http://www.dobreprogramy.pl/Problemy-z- ... 15152.html
Mam dosyć skomplikowany problem,
Opowiem całą historię bo słabo znam się na kompach i nie wiem co może być przyczyną błędu.
Kilka tygodni temu padł mi monitor Gateway 21 cali, generalnie moja wina bo spadł mi matrycą na róg biurka tak, że mogłem sobie obejrzeć bebechy. Zmieniłem go na stary Samsung 19 cali i tu zaczęły się problemy. Moja karta graficzna ma tylko wyjścia DV a monitor jest na VGA. Po zastosowaniu przejściówki przez 2 tygodnie nic się nie działo. Potem przy dosyć wymagających grach (ARMA II) zaczęły pojawiać się problemy. Po około 20min grania miałem 15sekundowy pokaz artefaktów i albo reset albo permamentna zawiecha. Po wyczyszczeniu z kurzu karty graficznej problem nie ustąpił. Wczoraj po jednej takiej akcji, windows uruchomił mi się w 640x480 4bit a w menedżerze urządzeń obok karty pojawiło się kod 10 (Nie można uruchomić tego urządzenia.).
Format, reinstall sterów karty i płyty głównej nie pomógł.
AMD Dual Core 2,87Ghz
Nividia GeForce 8800GTS 512ram
2 GB Ram
Motherboard M2n-SLI Deluxe
Spróbuj wgrać nowe sterowniki od nVidia
Wygląda to na wyrok śmierci dla karty graficznej... nie wiedzieć czemu, znacznie częściej palą karty nVidii...
Miesiąc temu skończyła mi się gwarancja... Więc co kupić? Ile bym musiał wybulić na jakiegoś w miarę porządnego 8800 czy 9600 a może jakiś radeon? Na jakiej karcie mógłbym spokojnie bez przycięć i ryzyka pograć w Armę II czy inne gry w ten deseń?
pewnie pamieci na karcie przestały wyrabiac. Wyjmij włóż jeszcze raz jak nie podziała do zamroź i spróbuj ożywić :P
To zależy ile masz środków. Godny polecenia jest Radeon 4850.Cytat:
Zamieszczone przez Creet
Myślę, że każdym Radeonem za 300-400zł śmiało sobie pograsz. Ja sam na początku roku kupiłem sobie HD4670 (cena:360zł) i do tej pory jestem z niego bardzo zadowolony. W dniu zakupu odpalałem każdą grę na FULL detalach (po za crysisem, ale to wiadomo czemu). Choć wiadomo: gdzie 2 ludzi tam 3 opinie - wszystko zależy od poziomu cukierkowości i detalizmu jaki lubisz (przeważnie im wyższy tym lepszy ;p)
mam takie pytanie, kiedy przestaną wychodzić programy na XP ? bo nie mam zamiaru płacić 800 zl za system windows 7. jak będzie trzeba, to wiadomo-torrencik, albo winda za 30 zł.
jest taka opcja, że nie muszę się przejmować, tym że nic nie będzie na XP ?
Rozejrzyj się za opcją upgrade windowsa ~50$.
Wracając do pytania: przy aktualnym trendzie i popularności win7 to dosyć szybko. Trzeba dodać, że m$ planował wycofać się ze wsparciem dla tego crapu 1.5 roku temu (system ma już swoje lata). Samo pytanie jest dość głębokie i ciężko na nie skutecznie odpowiedzieć, bo nawet najnowszego firefox'a nie zainstalujesz już na win XP bez SP2...
Mam pytanko w mojej opbecnej pracy musze się posługiwać dwoma programami GIMP'em oraz PhotoFiltrem.
I tu mam pytanko czy czy możecie polecić jakąś książke dla całkowitego laika jeżeli chodzi o programy graficzne ?
Jaki byście polecili GIMP'a czy PhotoFiltra ? Może jakaś stronka pomocna?
Z góry dziękuje za pomoc :)
Niech moc bedzie z wami.
Win 7 kosztuje 400zl a nie 800 mowie o wersji home premium ktora wiekszosci uzytkownikow i tak wystarczy. Bylo sciagnac bete bo dziala do jakiegos miesiaca przyszlego roku ;P. Moze masz jakiegos znajomego u ktorego jest licencja MSDAA niech przyniesie ci klucz :PCytat:
Zamieszczone przez Aquila
Czy ktoś może mi przypomnąć jaka była różnica w wersji OEM a BOX w Windows 7 ?
•Wersja BOX -jest to pełna wersja, nie wymaga posiadania wcześniejszej wersji systemu. Możesz zainstalować ją i odinstalować dowolna ilość razy na różnych komputerach, jednakże w danym momencie może być zainstalowana tylko na jeden stacji roboczej.
•Wersja BOX Uaktualnienia - Od wersji BOX różni się ceną, jest tańsza oraz obowiązkiem posiadania wcześniejszej wersji systemu Microsoft np Windows Vista BOX.
•Wersja OEM - jest najtańszą wersją, nie wymaga posiadania wcześniejszej wersji Microsoft Windows. Jedyną różnicą w stosunku do wersji BOX jest to, że w czasie aktywacji jest ona przypisywana na zawsze do komputera na którym jest instalowana, nie można przenieść jej na inna stację roboczą.a
BOX ma jeszcze zapewnioną pomoc techniczną.
wersja OEM również kwalifikuje się do upgrade'u - trzeba mieć naklejkę licencyjną na komputerze. Innymi słowy: masz komputer, który kupiłeś z windowsem - kwalifikujesz się do upgrade'u (98% populacji)Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Jest najtańszą wersją "na czysto". Upgrade jest tańszy o połowę (przy najtańszej opcji).Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Spokojnie z tym Win 7, Małymiękki zapowiedział wsparcie techniczne dla XP do 2014 roku (albo 2012) więc mamy jeszcze dużo czasu. Chyba, że masz zamiar korzystać z bibliotek DirectX10, wtedy warto przeskoczyć na nową windę.
A, to dobrze że jeszcze jest tyle czasu. Może sam się przekonam :) do win 7.
Mam pytanie
Mam kartę graficzną Asus Radeon 4870
Karta jest już po raz czwarty w naprawie ciągle z tym samym problemem,mianowicie psuje się wentylator.Karta była wymieniana na używaną.
Pytam się was co to powoduje pech czy może coś natury technicznej płyty głównej
Po trzeciej naprawie masz już prawo do zwrotu pieniędzy albo wymiany na nowy pierwsze słyszę, że na używany). Mi 2900XT wymienili przy pierwszym zgłoszonym problemie. Co może mieć wpływ. Wyjątkowe szczęście albo zasilacz. Płyta główna, owszem, jeśli to jakiś low-end ale to wiązałoby się i tak z zasilaczem.
Czyli musiałbym się sadzić Asusem?
Tata składał papiery do kierowniki sklepu arest [www.arest.pl] że żądamy zwrotu pieniędzy lub nowej karty.
Facet powiedział że sprawę da się rozwiązać tylko w sądzie,a znając uroki nasze sądownictwa prędzej kupie nową kartę za swoją kasę z urodzin itp.
Nie daj im się. Idź do urzędu ochrony konsumentów albo inspekcji handlowej. Ostatecznie napisz do jakichś e-pism i powinni sobie przypomnieć, że przysługują ci prawa ;)
Czy ktoś zna jakiś działający konwerter mp4 na wmv lub mp4 na mkv ?
Jeśli mogą być konwertery online to polecam http://media-convert.com/pl/ albo http://www.zamzar.com/url/Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Wie ktoś jak włączyć Visual Basic w Excelu 2007?
Zobacz w pomocy excela wpisalem tylko visual i wyskoczylo spore rzeczy powinienes znalesc tego czego szukasz
Witam, szanownych forumowiczów.Chciałbym zmodernizować mego kompa przy jak najmniejszym koszcie :P
moja obecna konfiguracja:
procesor: Intel Core 2 Duo E6300 1.86Ghz
plyta glowna: Asus P5VD2-MX
ram: to już sam dokupiłem do 2.5 gb więc Ram zostawmy ;)
karta graficzna: Geforce 7300 Gs
Z góry dziękuję za wszelkie porady...
To moze bys podal chocial ile kasy masz
hmm kasa to tak do 700-1000 zl max, ale ogólnie chciałbym wydać jak najmniej za jak największą wydajność..
Twoja plyta nie obsluguje nowych 45 nm procesorow, ciezko cos teraz na nia znalezc
Z nowa plyta udalo mi sie cos takiego wynalezc. Niestety na twoja stara plyte nie moglem znalezc procesora, moze komus innemu sie uda :)
Z proline.pl
Asus P5P41D G41 s.775 229,00 --------------------------229,00
Intel Dual-Core E6300 2.8 GHz s. 775 Box -----------------------249,00
ASUS HD4770 512MB 128bit PCI-E Formula ---------------------399,00
877,00 zlotych
Czy ktoś może mi pomóc w zakupie słuchawek ? Nie umiem się zdecydowac czy wziąć Creative HS-980 Fatal1ty MK II czy Creative HS-1100 SoundBlaster Arena Suround
http://www.youtube.com/watch?v=YrtANPtnhyg
Koleś jest geniuszem...robienie zdjęć palcami, granie w gry komputerowe na kartce papieru...brak mi słów, to trzeba zobaczyć :!:
Mam problem, otóż swego czasu zainstalowałem office 2010 ale to była wersja Beta nr.1 (wprzeciwieństwie do wczoraj opublikowanej Bety nr.2) problem polega w tym że podczas instalacji wtedy instalacja zawiesiła się i musiałem alt+ctr+del, problem polega natomiast w tym że panel sterowania i ccleaner nie usuneły wszystkie pliki związane z office 2010 ponieważ gdy chciałem zainstalować bete nr.2 pokazuje się komunikat że mam usunąć starszą wersje tyle że jak ? Już próbowałem na nowo zainstalować bete nr.1 ale ten sam komunikat pojawia się, proszę o pomoc, nie chcę formata robić :?
Usun wpisy office'a z rejestru
start->uruchom->regedit->HKEY_LOCAL_MACHINE->software->microsoft i tam powinien byc office
Ja mam z kolei taki problem. Chciałbym kupić drukarkę do domowego użytku jednak tyle jest tych modeli HP czy innych Epsonów, że aż w głowie mi się kręci. Najlepiej żeby była do 400 góra 500zł i oczywiście tusze nie za drogie ;)
Niedługo tiuninguje komputer. Narazie mam taki zestaw:
AMD Athlon 64 X2 5000+
Gigabyte Technology M57SLI-S4
DDR2 2GB
NVIDIA GeForce 8600 GT
XP Home Edition
A chcę taki:
AMD Phenom II Quad Core X4 965 3,4Ghz AM3 BOX
Asus Radeon HD5850 1GB DDR5 256bit PCI-E
Kingston 4GB (2x2GB) DDR3
Płyta główna kontatybilna z powyższymi podzespołami.
Zasilacz
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit PL
Pyt.
1. Co sądzicie o tym zestawie? Jakieś spostrzeżenia? Porady?
2. Czy dla przeciętnego użytkownika jest jakaś różnica pomiędzy Windows 7 Home Premium, a Professional?
3. Jaka jest różnica między 64-bit, a 32-bit?
32 bitowy system obsługuje tylko 3GB RAM nawet jeśli masz de facto 4 GB RAM. Dlatego powinieneś mieć 64bitowy ;]Cytat:
Zamieszczone przez Spukologist
A zestaw jest "w pytke" :mrgreen: