Cytat:
Te hirołsy, wiadomo 3 najlepsze. I w sumie tak powinno zostać. Mogliby dodawać nowe zamki, jednostki, artefakty, mapy i trochę grafikę poprawiać i ludzie i tak by to kupowali. A tak silą się na jakieś dziwne zmiany i wywracanie gry do góry nogami (te surowce z ostatniej części). Do tego totalnie pozbawiona klimatu grafika. Serio, tyle lat temu stworzono świetne wyglądające miasta - baśniowe, a nie bajkowe. Teraz mamy albo mangę, albo bajkę albo, co gorsza, tandetne fantasy - byle więcej kolców, ćwieków, skóry, dymów i świateł. Zupełnie mnie to nie przekonuje.
Jeszcze tak odnośnie heroes4, mi się podobały niektóre rozwiązania. Szczególnie wybór między budynkami/jednostkami, fajnie że ma wrócić, bo pozwalało to lepiej spersonalizować armie. Gdyby było jeszcze ulepszanie legowisk w jakimś kierunku to jak z heroesV to już w ogóle byłoby mega :P
Niestety... jest jeszcze grafika. O ile Akademia wygląda "w miarę" tak Nekropolia to kolejny raz tandeta, totalnie bez klimatu miasta umarłych.
Jak już nieraz wspominałem - wybór między budynkami odnosi się jedynie do legendarnych (najsilniejszych) stworzeń. Same jednostki możemy rozwijać na styl trójki/piątki.