Tak na 99.99%. Reszta to ewentualnie mocna riposta.
Wersja do druku
Tak na 99.99%. Reszta to ewentualnie mocna riposta.
Jedyne co się zmieniło to fakt że Admini już przestali się bawić w czatowego bana.Zawsze to jakiś progres :champagne:.
To regres. Admini nie wyładowując swojego stresu na forum robią to w rzeczywistości, obniżając swoją aktywność dla orga ;D
Pssst! Premiera Warhammera była rok temu, a sama promocja na grę skończyła się jakoś wtedy. ;)
Dzięki, przeniosłem do Archiwalnych wiadomości.
tylko ja uwazam ze nowa odslona portalu jest swietna lecz za jasna? tlo dalbym troche ciemniejsze, szare? strasznie razi po gałach
Tem-chan, nie obrażaj się. ^^Cytat:
Temer
Redaktorka
I poradniki, jakoś tak dziwnie głęboko...
Fakt, tło mogłoby być szare. Próba napisania komentarza to jakiś koszmar, bo pola do wpisywania też są białe...
Kolejna sprawa to poradnik do Rome 2. W obecnym układzie, jest on niewygodny w obsłudze. Przejechanie wszystkich tytułów rozdziałów to trzy-cztery ekrany. Wejście w któryś z nich powoduje przeniesienie do treści, ale co dalej? Chce przeskoczyć gdzieś indziej? Dalej, wrócić się. Niezależnie co chcę muszę wcisnąć przycisk powrotu w przeglądarce. Jakaś masakra nawigacyjna. Zróbcie te poradniki na jakiejś podstronie z własnym menu etc., bez tych wszystkich pierdół, które utrudniają odnalezienie się i zasłaniają 1/3 ekranu po prawej, pozostawiając po lewej pustkę. Tudzież zmieńcie układ poradnika, dodajcie nawigację, bo zwykłe skopiowanie jest zrobieniem roboty na odwal.
Zgodnie z twoją sugestią Samick zmieniłam spis treści, jest on teraz po prawej stronie: http://totalwar.org.pl/rome2/poradnik/ Dodatkowo jako, że marudziłeś, że do poradnika trzeba się dokopać, to w zakładce publikacje dodałam odnośnik do wszystkich poradników ;)
Prawie byłem skłonny, żeby pochwalić i okazać swoją łaskę, ale kompletnie zignorowałeś uwagi Asuryana:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l=1#post440554
A to już wymaga kary. ;)
Bardzo dobra robota Temer, dziękuję. Teraz ma to ręce i nogi, nawigacja nie jest wielkim problemem. Może ktoś z czasem sprawi, żeby ten spis treści przesuwał się na dół razem z tekstem, a może nie będzie takiej potrzeby?
Póki jeszcze można to składam propozycję aby moderatorzy tworzyli listę banitów i ostrzeżeń. Z przyczynami kary. Tak jak było kiedyś na forum.
Heja, może czas uaktualnić skład załogi? Pisałem ostatnio do Turka czy mógłby postawić temat a tu zonk Turek poza kadrą, mimo że w "Składzie Załogi" widnieje. I z ciekawości kto teraz zarządza org-iem, sekcją multiplayer i kto będzie odpowiedzialny za nowe tytuły od strony multiplayer na forum (Arena i Total War Saga)?
A co do tego tematu, to prosiłbym kogoś właśnie kompetentnego o postawienie tematu: Świat Multiplayer > Pola Bitew > "Total War Saga".
Widzę, że ciężko o odpowiedź także będę pisał post pod postem. Znając chęci adminów do karania, zaraz ktoś się zainteresuje moimi wypocinami. :)
Ktoś zainteresował się już bez potrzeby czytania drugiego posta. Warto obserwować miejsca, odnośnie których wnosi się propozycje.
Szefu od multi powinien być mocno zaangażowany w rozwój sceny i najlepiej mieć w CV jakieś cykliczne wydarzenie. Dlatego proponuję Sapera na człowieka od Warhammera. Jako że wymieniony czasem ze względów zawodowych może być kilka tygodni nieobecny, więc z chęcią bym widział w roli jego prawej ręki Kaszankę. Co na to społeczność i sami zainteresowani? ;)
Moim zdaniem administrator stricte do multi nie jest potrzebny, a społeczność powinna sama się organizować na forum i wyłaniać spomiędzy siebie własnych liderów, którzy będą współpracować z orgiem, a nie nim być.
Arroyo jest zasłużonym użytkownikiem, choć różnie bywa z jego aktywnością. Wymieniona przez Pyrrusa osoby są kompetentne i doświadczone. Wszystko zależy od obecnej polityki orga ws. funkcyjnych i chęci zainteresowanych. Dlatego lepszym wyjściem byłoby zgłoszenie się Sapera i Williama/Kaszanki we własnej osobie, a nie dzika nominacja bez konsultacji.
Nie nominacja, tylko propozycja z prośbą o wyrażenie zdania przez wskazane osoby. Jeśli nie pojawi się człowiek, który konsekwentnie pociągnie scenę multi, to zapewne będzie więcej takich kompromitacji jak przy obecnym turnieju romkowym, gdzie gdyby nie przejęcie spraw przez Pirxa, pewnie nigdy by się nie odbył.
Nie wiem czy jest sens tak szybko wybierać człowieka od multi. Myślę że warto było by poczekać, dać czas ludziom na zapoznanie się z grą która dopiero co miała premierę.
Nie mogę zgodzić się z Tobą, Turku. Społeczność nie potrafi się sama zorganizować, póki nie znajdzie się osoba, która najzwyczajniej zbierze ludzi, czy założy wątek, wstawi zasady turnieju, itp. Są to na tyle banalne czynności, że każdy mógłby je wykonać. Sęk w tym, że niewielu się porywa do takiej pracy. Stąd wynikają potem problemy z turniejami, a regularne spotkania leżą i kwiczą, ponieważ mimo tego, że osób chętnych jest przynajmniej zawsze garstka, to nikt nie skrzyknie graczy na TS. Taka sytuacja nastąpiła po ustaniu aktywności hd w Czwartkach z Antykiem, choć ostatnio byłem przyzywany, więc może coś poszło do przodu.
Uważam, że takie osoby, którym regularnie zachciewa się napisać te kilka słów, czy tematów, a dodatkowo mają coś do powiedzenia, powinny być Szachistami.
Tak więc Szachiści to nikt inny, jak aktywni członkowie społeczności. Kolor niebieski ma być udogodnieniem w kontaktach funkcyjnych i dyskusji z bardziej ambitnymi jednostkami na scenie. Admin multi ma zaś wspomagać ich swoimi uprawnieniami, rozstrzygać spory, pomagać w sędziowaniu, utrzymywać hierarchiczny porządek Szachistów i nadzorować zdarzeniom multi.
Jeśli ktoś wątpi w sens istnienia tego urzędu, niech przypomni sobie pracę Pirxa jako admina.
Jeśli chodzi o mnie, Saper ma zielone światło. I takich namiestników osobiście posadziłbym na innych Total Warach.
Końcem maja wychodzi bardzo ważny patch, więc byłoby dobrze, gdyby do tego czasu została rozwiązana sytuacja z wakatem na stanowisku Szachisty od Warhammera.
A tej listy, co Presidente proponował, doczekamy się kiedyś?
I może jeszcze otwarcia tematu "Skargi i zażalenia", czy nie wolno już mieć zastrzeżeń do pracy panów komisarzy?
Tak, w tym miesiącu reaktywujemy listę banitów.
Skargi i zażalenia są otwarte.
Nie jest ci głupio tak bezczelnie kłamać, skoro można to sprawdzić w parę sekund?:
Załącznik 2796
Nie jest mi głupio zapominać, że patrząc z poziomu subforum pierwszeństwo wobec kłódki oznaczającej zamknięcie wątku ma zielona strzałka oznaczająca, że w tym temacie zamieściłem już wcześniej posta.
Temat otwarty.
Gdzie mogę zadawać pytania odnośnie gdzie i jak kupować oryginalne wersje gier z serii TW aby nie złamać regulaminu i nie zaśmiecać forum ?? ;)
Hej. Bardzo dziękuję Pyrrus89 za wyróżnienie ale szczerze się przyznam, że nie potrzebuję żadnej funkcji aby działać na scenie multi co z resztą robię. Niestety, mam strasznie duże urwanie głowy w pracy do 22 czerwca i szczerze się przyznam, że organizowanie DMP będzie mnie kosztowało bardzo dużo pracy. Jestem za tym aby Kaszanka został człowiekiem od multi na scenie TWW. Bardzo chętnie mu czy innej osobie, która zostanie człowiekiem od multi, pomogę. Dodatkowo, jeżeli ktoś ma ochotę zorganizować turniej i potrzebuje pomocy to zawsze chętnie mu pomogę ;)
Nie ukrywam, że bardzo chętnie przydałaby się osoba, która by mi pomogła przy organizacji 4Monday, ponieważ z doświadczenia wiem, że jak mnie nie ma to robi się mały bałagan organizacyjny. Ja bym ogarniał temat, punkty i resztę, a osoba, która miałaby mi pomóc sam poniedziałek pod względem organizacji. Jest ktoś chętny ;P ?
Poszedłem drogą na skróty i zasugerowałem się ikonką kłódki przy temacie z Regulaminem, biorąc ten ze skargami i zażaleniami za otwarty.Cytat:
Czyli mam rozumieć, że przerosło cię sprawdzenie zgłoszenia polegające na jednym kliknięciu w temat?
Ale tak, możesz tak to rozumieć.
Proponuję założyć temat z zapytaniem w tym subforum :http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...php?33-TawernaCytat:
Gdzie mogę zadawać pytania odnośnie gdzie i jak kupować oryginalne wersje gier z serii TW aby nie złamać regulaminu i nie zaśmiecać forum ??;)
Tu tylko drobna prośba - niech wątek nie nosi nazwy ,,Pytanie" lub ,,Problem". Konkretność tytułów pomaga w znalezieniu pomocnej osoby.
Chciałbym ujrzeć odpowiednie osoby na stanowiskach Szachistów od każdego z w jakimś stopniu ogrywanych na multi tytułów. Mam tu na myśli Warhammery, Rome 2, Napoleona i Arenę. Teraz wyszło Thrones of Britannia i tę odsłonę też miło by było przygarnąć pod skrzydła, tak jak powyższe TW. Pisałem z Pirxem pewien czas temu i wskazał mi co aktywniejszych userów na swoich scenach. Mogą się one spodziewać moich wizyt na PW lub Steam.Cytat:
Końcem maja wychodzi bardzo ważny patch, więc byłoby dobrze, gdyby do tego czasu została rozwiązana sytuacja z wakatem na stanowisku Szachisty od Warhammera.
Proponuję zmianę koloru patronów na różowy
Sponsorzy naszego Forum ujawnili na czacie swoje niecne plany których finalną konsekwencją może być finansowy sabotaż niniejszego portalu.
Jednakże dali nam wszystkim promyk optymizmu mówiąc iż ze swych knowań ustąpią w zamian za nowy i oryginalny kolor przypisany jeno ich randze.
Zatem składać proszę oficjalnie propozycje odnośnie przemalowania.
Panowie ja wiem ze wam strasznie nudzi =p
Wiele osób korzystało z usług Tinypic dzięki któremu na łamach Forum znalazło się tysiące zdjęć lub zrzutów screenów w wielu działach naszego orga.Niestety serwer odchodzi w niebyt z dniem dzisiejszym a wraz z nim wszelkie materiały tam zmagazynowane.Zatem niechaj nikogo nie zdziwią żółte emotiony które czasem będą się mnożyć na naszych stronach.
https://images92.fotosik.pl/246/505761c9702400b8med.jpg
Alternatywą jest znalezienie nowego serwera hostującego grafiki i ponowne ich załadowanie na Forum.
Praca tytaniczna jak dla nawet kilku osób lecz jeśli każdy Forumowicz poświęci kilka dni na edytowanie swoich postów,w których zamiescił zdjęcia z Tinypic tempo oraz wydajność wydatnie wzrosną.
Lipa. :/ Przepadnie dużo w galerii wojowników i previewów z modów.
dlatego najlepiej trzymac na google :)
Nasz org nie ma już własnego uploadu? Pamiętam, że swego czasu coś tam wrzucałem.
Na naszym orgu zamieszczać i tak byłoby najlepiej, nie mówiąc o modach/modyfikacjach/ czynionych przez Naszych; każdy zewnętrzny to katastrofa, Google drive póki co jest łaskawy, ale już po cichu zlikwidował swoje funkcje, niby że ostrzegał a człowiek ma zawsze czas :P, ja straciłem mnóstwo zdjęć, mam na myśli Google plus, i koniec nastąpił.
Proponuję docenić Sponsorów naszego Forum poprzez dodanie do ich profilów takich samych "blach" jakie mają wszyscy Funkcyjni.W mojej opinii rzeczywista oraz finansowa pomoc powinna być bardziej doceniona i nie może się zakończyć jeno na zmianie koloru czcionki.
wszyscy sponsorzy maja dodatkowe otwarte ttematy i maja prawo czuc sie jak u siebie . co do uploudu dzisiaj usiade do tego i dostana pasy do google driva i mysle ze tam bedzie najlepiej wrzucac :)