Mówisz i masz. Dodane dla wszystkich oprócz jednostek najemnych i floty.
http://sendfile.pl/pokaz/225859---yt5v.html
Wersja do druku
Mówisz i masz. Dodane dla wszystkich oprócz jednostek najemnych i floty.
http://sendfile.pl/pokaz/225859---yt5v.html
Dzięki, dodałem oba Twoje EDU w poście nr 1, teraz można wybierać. Ja raczej pogram na tym Twoim z free_upkeep. Oryginalne EDU BC 7.0 jest sensowne i dużo lepsze od tego z 6.3, a Twoje poprawki jeszcze je ulepszają.
Potem zagram na tym z 17.01.2015 robionym na wzór tego z Megasubmoda i porównam.
Najlepsze mimo wszystko jest chyba to KAMA przerobione z megasubmoda, tyle że jest nieskończone i ma pewne niedociągnięcia w porównaniu do tego.
Jak Wam się gra na nowym EDU z 17.01.2015 tym na bazie Megasubmoda ? Bo np. wywaliło mnie kilk razy na ręcznych szturmach w czasie wczytywania szturmu logs nic nie mówi o powodzie ctd, Gruzją grałem. Atak na Ani i Tabriz nie dało rady ręcznie. Zmieniłem na unit z 26.01.2015 od Wino lekko poprawiony oryginalny i daje radę ręcznie zaatakować Ani.
Jak to wygląda u Was ?
Ja bym proponował przyjąć jednolite nazewnictwo, bo tych EDU się namnożyło i każdy nazywa je inaczej, albo jakieś dodaje daty, ciężko się w tym połapać i czasem trzeba się dopytywać o jakie EDU chodzi. Proponuję tak:
EDU6.3 - EDU z czystego BC6.3
EDUKAM - EDU z megasubmoda do BC 6.3
EDU7 - EDU z czystego BC7
EDU7KAM - EDU KAMA przerobione na BC7
EDU7wino - EDU z BC7 lekko zmodyfikowane przeze mnie
no i ewentualnie dopiska, że ma free upkeep.
Ktore EDU na, ktorym graliscie uwazacie za najlepsze ?
Jak mogę zmienić money_script aby usunąć z niego koszty biurokracji z kolejnych podbitych prowincji?? te 500 bizantów
Czytałem poradnik do 6.3 i chyba go zrozumiałem :P
Bellum 7.0 + spolszeczenie + muzyka
Gram Polską 45 tura podbite 6 prowincji tzn Gdańsk,Ołomuniec,Szczecin ,Praga,Wilno,Budapeszt, czyli biurokracja zabiera mi 3k bizantów. ok , ale puszczam turę i je zabiera a gdy sie skończy ta tura pojawia się stan skarbca np 5432 i po sekundzie zmienia się na 2432. zabiera mi drugi raz 3K. Nie ma armii na obcym terytorium ani żadnych oblężeń. Dlaczego?? Może ktoś to wyjaśni?
Grając Syrią miałem podobnie tylko że tak było już 5,5 K
Rameryk V
Pewnie, że możesz Nikt Ci nie zabroni. Kopię oryginału zrób. I nowa kampania konieczna by grać bez monet_scriptu. Skrypt działa dobrze, raz odejmuje karę za prowincje potem za doszkalanie, budowę, oblężenia i inne takie. W Poradnikach tłumaczyłem jak to działa do 6.3, w 7.0 jest tak samo. To, że Ktoś nie rozumie jak komp to zlicza, nie oznacza, że komp oszukuje. To działa jak należy.
Wino
Nazewnictwo ok, takie przyjmę.
Szadołowicz
Zdania są podzielone, sprawdź najpierw ten z dzisiaj EDU7KAM z postu nr 1.
Trzeba zagrać na obu, ja jeszcze nie grałem na tyle długo na każdym by je porównać.
W poście nr 1 jest poprawiony EDU7KAM z dziś czyli ten z dużymi zmianami statystyk i kosztów, Wino poprawił brakujący free_upkeep, kilka akcentów i sporo ulepszeń pancerza.
Przejrzałem ten money script i wygląda on tak, że na koniec tury powinien Ci zabierać 3000 jako kara za prowincje. Natomiast nie kumam co się dzieje na początku tury, bo zgodnie z tym skryptem o ile dobrze go rozumiem, to on najpierw dodaje 3000 po czym jest komenda "wait 1" i zabiera 3000. Nie wiem po co ta kombinacja. Czyli zabiera na koniec tury prawidłowo, ale po co jest ta kombinacja na początku tury z dodawaniem a potem zabieraniem to nie wiem. W każdym razie jak widać de facto nic Ci nie ubywa, bo zabiera to co chwilę wcześniej dodaje.
ok, komp pewnie się nie myli :D
Zagadka rozwiązana Panie i Panowie!!! :)
ten akapit mówi wszystko w money scripcie "trick per visualizzazione su pannello finanziario (nessun effetto sul bilanciamento)" czyli w wolnym tłumaczeniu sztuczka wizualizująca działanie panelu finansów (bez wpływu na finanse)
TADAAAAAAM! :)
czyli chodzi o to, że zabiera nam na koniec tury, ale jest to szybko i słabo widoczne, a na początku tury dzięki właśnie tej komendzie wait 1 umożliwia nam podgląd ile nam prowincje kasują mamony.
Wiem o tej sztuczce, ale sądziłem, że to ai tylko dotyczy. Generalnie skrypt działa jak należy. :cool: I fakt dodaje by potem odebrać, widocznie inaczej nie chciało działać. Mając dodany free_upkeep można grać i z money_scriptem.
Nie, to nie jest kwestia tego, że tak zrobili bo inaczej się nie dało.
Doodaje by odebrać, ale tylko i wyłącznie po to, by gracz to sobie na początku tury mógł zobaczyć. Mogli by ten bajer po prostu usunąć, ale zrobili, by łatwo można było na początku tury zerknąć ile nam prowincje zabierają.
Chyba masz rację Wino. :P
dzieki wino za tak wyczerpującą wypowiedź xD przyzwyczaiłem się to tej biurokracji w 6.3 i było ok " im trudniej z hajsem tym cięższa kampania" xD
Witajie wlaśnie zainstalowałem ponownie ellum 7.0 Chcialbym ograncizyc spam armii to priorytet, plus spolszczenie. Jaki submod doradzicie ? Megasubmoda czy jakies inne?
proszę o aktualne linki :)
Megasubmod z opcją EDU KAMa. Lub jeśli masz ochotę na nowe doznania a nie oklepane kupowanie najlepszych wojsk i rozwałka, to polecam mój wczorajszy produkt :) (kilka ostatnich postów w wątku "Propozycje zmian dla Polskiego Megasubmoda"). Tylko że jest jeszcze nie przetestowany do końca, więc jeśli wolisz coś gotowego i pewnego to EDU KAMa.
P.S. oczywiście bugfixera masz zakładam? :)
Tak mam, jak najbardziej. No dobra to jednak pójdę w EDU KAMa, jest razem z Megasumodem pod 7.0 czy trzeba go osobno instalować ?
Jest :)
Prosze o reupload Megasubmoda do BC 7.0 :) z góry dziekuje, pozdrawiam :)
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...%C5%82%C4%99dy tu w pierwszym poście masz działający link i temat do dyskusji, jest tam jednolita instalka, chyba że z tego tematu interesują Cię pojedyncze pliki to wtedy musisz na reupload poczekać.
Prawie wszystkie linki są już nie aktualne.
Potwierdzam, link do descr_sm_fations wygasł.
Tam wygasła pewnie większośc linków, temat był aktualny przed obecnym Megasubmodem od wino do BC 7.0 link http://forum.totalwar.org.pl/showthr...%C5%82%C4%99dy
W nim jest niemal wszystko z tamtego tematu często w nowszych wersjach niż tu. Pliku descr_sm_factions to sam już nie mam.