-
W imieniu Arroyo i swoim zapraszamy wszystkich uczestników Lig Rome 2 - i nie tylko - do udziału w jednowieczornym Turnieju 1v1 o Tytułu Prefekta, który odbędzie się w dniu dzisiejszym.
Jeżeli chodzi o format rozgrywek, to:
a. jest to "jednowieczorny" turniej 1v1 toczony na zasadzie eliminacji, gdzie rozgrywana jest tylko jedna bitwa,
b. od 21:00 zbierane będą na ts orgowym zgłoszenia do turnieju,
c. najpóźniej o 21:15 Arroyo zrobi losowanie zgłoszeń na protalu challonge, gdzie powstanie drabinka turniejowa,
d. gracz umieszczony "wyżej" w danej parze wybiera nację i mapę jako pierwszy,
e. zwycięzcy przechodzą dalej, przegrani odpadają - jest to więc pucharowy system rozgrywek,
f. nacja wykorzystana w danej fazie turnieju nie może zostać wykorzystana w późniejszych bitwach.
ADRES Serwera TeamSpeak 3 : srv2.multigaming.pl:11796 Lub (178.217.186.86:11796)
W Turnieju obowiązują zasady bitewne Lig Rome 2.
Jeżeli chodzi o ograniczenia nacji, to:
W pierwszych fazach gracze mają do wyboru następujące nacje:
Ateny, Sparta, Syrakuzy, Ardiajowie, Kimmeria, Massalia, Armenia, Partia, Pont, Luzytanie, Arewakowie, Seleucydzi, Egipt, Baktria, Macedonia, Kolchida, Pergamon, Kartagina.
W półfinałach gracze dodatkowo mogą wybierać spośród następujących nacji:
Galacja, Swebowie, Getowie, Królestwo Odrysów, Icenowie, Rzym
W finale i meczu o 3. miejsce gracze dodatkowo mogą wybierać spośród następujących nacji:
Arwernowie, Bojowie, Tylis, Nerwiowie
Jeszcze raz serdecznie zapraszamy. Oczywiście, gracze którzy odpadną na wczesnym etapie rozgrywek mogą rozgrywać luźne bitwy drużynowe, które zawsze na Czwartkach dostarczają najwięcej przyjemności.
-
Sugeruję, że używanie rydwanów powinno być zakazane jak używanie artylerii.
-
W takim razie zablokuj też słonie. Czym wtedy ma Pont, Egipt, Baktria, Seleucydzi i Kartagina kontrować?
-
1. Jazdą
2. Piechotą
3. Jazdą
4. Jazdą
5. Jazdą
-
Akurat rydwany są naprawdę dobre, o ile gracz, który nimi gra, ogarnia. Tak samo słonie. Wg mnie nie winno być zakazu na nich.
-
Są za dobre. Wjeżdżają i robią za miotłę.
-
Łatwo strzelcami ich wysieczesz. Z kolei nieopancerzone słonie można banalnie zaprzysiężonymi lub innymi elitarnymi piechurami zjechać.
-
Jak przejadą przez piechotę, to niczym ich nie zatrzymasz ;D
-
Proponuję zbanować wszystkie jednostki przez które Polej kiedyś przegrał bitwę ;D
PS: Nie mogłem się powstrzymać xD
-
Polej czy jak Cie piechota rozjedzie to też będziesz optował za jej zakazaniem?
-
W porównaniu z Rome 1 te słonie i rydwany z Rome 2 to pikuś :)
-
Dobra piechota na dobrą piechotę gwarantuje duże straty po obu stronach, a rydwany kontra piechota to jak jazda po maśle.
-
Dlatego ostrzelaj rydwany, albo niszcz falangitami/hoplitami w falandze.
Kawaleria kontra strzelcy to też jazda jak pomaśle ;)
-
Dlatego rydwany najlepiej kontruje się jazdą - obejrzyj mecze z DMP 2v2 jak rydwan atakował piechotę i jaka była reakcja broniących i co z tego wynikło
-
Falangici w bitwach multi to bardzo dobre rozwiązanie ;)
-
tak tylko bardzo ciezko nimi operowac
-
Zależy od piechoty, jeżeli mają oszczepy to rydwany nie stanowią problemu.
-
Oj polej... Jedna salwa od byle jakiej piechoty oszczepami i po rydwanach ;)
-
W takim razie ja postuluje o zakazanie wygrywania z Polejamosem. Rozwiążemy wszystkie problemy 1 zasadą :D
-
Jako osoba całkowicie bezstronna, bo nie biorąca udziału w lidze, popieram propozycję Seby xD
-
Mam małe przesłanie dla graczy zastanawiających się nad wzięciem udziału w kolejnej edycji ligi.
Warto się zapisać. Nie było mnie kilka lat. W RTW2 grałem miesiąc od premiery. W Attilę raptem ze dwa tygodnie, ale zawsze, począwszy od RWT byłem fanem walki z żywymi przeciwnikami. Teraz, zapisawszy się pod wpływem impulsu, w ostatniej chwili, mogę śmiało powiedzieć, że zabawa jest przednia.
Zapisujcie się:D
-
Szukamy moderatorów do tematów ligowych.
-
Czy tydzień z długim weekendem będzie kolejną rundą? Pogoda zapowiada się piękna, zamierzam wyjechać od środy do niedzieli i pewnie nie będę jedynym. Możecie dać trochę więcej czasu?
-
Przedystkutujemy temat w gronie sędziowskim.
Ale już teraz pragnę wszystkim podziękować za aktywność. Zdecydowana większość meczów została rozegrana w terminie. Dzięki Panowie za zaangażowanie. Bardzo, bardzo nas to cieszy.
-
Najpóźniej do jutra damy znać, czy będzie przedłużka tej rundy o kilka dni w związku z wyjazdami weekendowymi.
Prośba o moderatorów forów o zakładanie tematów meczowych na ten tydzień. Na razie data zakończenia rundy: do 23:59 29 maja.
-
Wroce z pracy kolo 19 to pozakladam
-
W poprzednim sezonie na challonge dostawało się za zwycięstwo 3 pkt. a teraz dostaje się 2 ptk.
-
Mój błąd. Jutro postaram się poprawić tabele.
-
z 2 pkt jest ciekawiej Panowie :)
-
Też tak twierdzę bo to zaostrza rywalizację :D;)
-
dokladnie, ja bym nic nie zmienial. 2pkt powoduja ze remis jest cenniejszy, jest fajnie :)
-
To pomyślimy nad tym w kolejnym sezonie Panowie. Na razie w zasadach stoi 3 pkt za zwycięstwo. I tak też będziemy grać w tym sezonie. Zmieniłem odpowiednio tabele na challonge.
Teraz, kiedy już odhaczony jest turniej na Warhammerze, wracam z pełnymi siłami do Lig. Także jutro przyjrzę się całej sytuacji w poszczególnych Ligach i zacznę ścigać. ;) Także proponuję rozgrywanie meczów, w miarę możliwości, jeszcze dzisiaj.
Bawimy się dalej. ;)
-
za 2 dni ostatnia kolejka :) , powiem szczerze ze jestem zniesmaczony sytuacja w I lidze, odnosnie rozgrywaniem meczy... tyle nierozegranych meczy, walkowery ? Panowie to jest I liga ! rozumiem brak czasu ale bez jaj, wieczorem kazdy ma ta godzine wolnego
-
Mnie bardzo mile zaskoczyła gra Nieznajomego i Rajfara. Awansowali do SL i zajmują w niej wysokie lokaty spychając mnie coraz bliżej spadku :D
-
U mnie brak zaskoczenia. To świetni i nadal perspektywiczni gracze. Trochę więcej doświadczenia, które stale zdobywają, i będzie bardzo trudno im sprostać. Natomiast do tej pory na pewno zaskoczeniem były dla mnie te remisy od rafjara. 4 remisy to bardzo słaby z perspektywy tabeli wynik, ale teraz dzięki ostatniemu zwycięstwu od razu mocno wskoczył. W ogóle mnóstwo mamy remisów w SL, w sumie na moją korzyść.
-
dzieki za dobre slowo ;) dodaje motywacji
-
Dzięki Panowie! Ja tam jestem zadowolony z moich remisów, szczególnie że były to starcia z bardzo wymagającymi przeciwnikami. Np bitwa z Tuffem - Rzym vs Partia, w której chciałem zastosować pewien element zaskoczenia i którą przegrałem dużo mnie nauczyła, tak samo Seba zagrał świetnie defensywnie Ardiajami i zupełnie mnie zaskoczył jego skład armii i ustawienie na polu bitwy. Rushowa spartańska armia Pirxa zniosła mnie z mapy w kilka minut i wjechała we mnie jak w masło ;). Tylko Nieznajomy mnie niczym nie zaskoczył ;) i ja jego pewnie też.. bo znamy się jak łyse konie, ale prawda jest taka, że z bitew które przegrałem czerpię więcej niż z wygranych starć..
-
Dobra, dla mnie rozgrywki zakonczone .
Gratulacje dla Pirxa za ponowne triumfowanie w SL a dla TUFFa za zajecie 2 miejsca. Teraz trzymam kciuki za rafjara ktory dzis gra o 3miejsce :)
Pozostaje niesmak po wczorajszym meczu z TUFFem nie zdazy mi sie juz walczyc o 2miejsce w SL, jednak trening(jakies tam pykanie) raz na tydzien to zamalo nawet yolo mi nie wyszlo xd . Szczerze zlekcewazylem TUFFa i jak sie okazalo to byl wielki blad. Chlopak b.dobrze gra piechota, jest ustawienie ciezki do ugryzienia, zbite w kupe do ktorego nie jestem przyzwyczajony bo gram bardzo szeroko.
Wszystkim graczom dzieki za gre i za to ze potrafilismy sie tak zorganizowac :)
Koniec biore sie za robote xd
-
Nikt oprócz Przemka nie chcial ze mna grać barbarzyńcami :(.
Moim zdaniem trzeba dopracować w lidze system kolejnosci wybierania frakcji, bo kurcze nie podoba mi sie to :). Trzeba by tez pomyśleć nad osłabieniem Rzymu i Sparty bo ciężko...
Panowie zwróćcie uwagę że są to zasady ustawione pod Pirxa - ułatwiające grę kawaleria :). Wymyślmy coś pod siebie. Np minimum 14 piechoty :)
BTW nieznjaomy mógłbyś zupdejtować kolejke na chalogne...
-
Już się zaczynają teorie spiskowe. :lol2:
Ja tam mogę grać i max 14 piechoty. W jakiś Czwartek możemy się tak pobawić. ;)
Dzięki Panowie za emocje w SL. Szybkie zapewnienie sobie 1 miejsca wcale nie oznacza, że nie było emocji. Tak naprawdę gdyby nie ta wygrana rzutem na taśmę w meczu z Tuffem - mogłoby być teraz gorąco. Graty 2. miejsca TUFF, przyzwoity wynik jak na poziom Twojego narzekania, że siłą Cię przymusiłem do grania w SL zamiast w I lidze. :D