No raczej nie dla mieszkających w Polsce. Warhammera II można u nas dostać już od 120 zł. Dodając te siedem dyszek za DLC wciąż wychodzi dużo taniej niż płacąc cenę zachodnią.
Wersja do druku
No raczej nie dla mieszkających w Polsce. Warhammera II można u nas dostać już od 120 zł. Dodając te siedem dyszek za DLC wciąż wychodzi dużo taniej niż płacąc cenę zachodnią.
No i mamy tego szczurka
https://us.v-cdn.net/5022456/uploads...9tp12987iz.png
Ten gameplay jest gdzies dostepny ?
Jest, choć ciężko go nazwać gameplayem bo ledwie jedną turę zrobili...
https://www.youtube.com/watch?v=O-aXyiLim2k
No i TK będą mieć naprawdę biedę w budynkach.
O tu jest lepszy
https://www.youtube.com/watch?v=wDNkytg_WNI
O, Tretch. Ciekawe tylko, gdzie go dadzą w ME. Bo o ile wiem to gość z mało ważnego klanu jest.
Rozumiem, że Tretch został wybrany, bo nie trzeba było włożyć w niego wiele wysiłku, ale mogli mu chociaż dać ten pejcz (?) z figurki zamiast drapaczki do pleców. No ale nie mógłby wtedy dzielić animacji walki z Queekiem, tylko wymagałby, o zgrozo nowych.
Gdzieś widziałem rozpiskę że w Me powiększyli prowincje obok Karak Azul, Tak że spokojnie można tam teraz wstawić całą prowincje.
Co by jednak nie zrobili to chce jakiegoś szczura w starym świecie.
Wiesz, ja liczyłem na Throta - chyba najważniejszego obok Thanquola LL'a Skavenów. A tu dostajemy gościa, który był ledwie herosem (nie wiem, jak w bitewniaku się sprawdzał)...
Naliczyłem 13 różnych budynków + surowiec + budynek specjalny, więc nie jest z nimi tak źle.
Swoją drogą ciekawe jakie jednostki VC będzie mógł rekrutować Arkhan. Ma Ghule jako jednostkę startową więc nie zdziwię się jak dostanie Crypt Horrory :]. Duże propsy dla CA że się na to zdecydowali.
Dostaje gule, nietoperki, wilki i Kawalerie duchów.
Ktory jednostka potwor wg Was jest najlepsza na single ? Mi najlatwiej bylo chyba mamutem. Prawie wogole nie musialem sie o niego martwic. A z Wh2 to chyba gwiezdzisty smok
Dla mnie smoki są przereklamowane i nawet po zmianach, jakoś się do nich nie przekonałem.
W sumie z młota 2, hydry mi się podobały i wszystkie dinozaury obsadzone skinkami poza t-rexem.
Zaś w młocie1 Drzewce i smocze ogry, no i może jeszcze duży pająk od zielonych (choć on akurat aż tak mocny nie jest).
Za to już nie mogę się doczekać skorpionów od TK.
Lista zmian w nowym patchu.
https://www.totalwar.com/blog/tomb-kings-patch-notes
Przeolbrzymi patch. Nerf smokow (drozsze o 100), buff Bretki, nerf Bestigorow, nerf Doomwheela i wiele wiele zmian do MA. M.in 4 nowe unikatowe budynki dla roznych frakcji! (W tym dla Tomb Kingow, elfow, Bretonii)
Noo, na takie patche czekałem! A nie, sorry, powinienem napisać, za takie patche płaciłem! xD
Dobrze, że osłabili jedne z najbardziej przegiętych jednostek w grze, no i podratowali mizerną Bretonnię. Bardzo dobry patch. :)
Inwazja chaosu ignorująca wszystko oprócz gracza w ME dalej nie naprawiona. Ranni LL znikający po konfederacji też. Zmiany w nacjach Starego Świata minimalne, drzewka lordów dalej są dużo gorsze niż tych z dwójki. Patch bardzo potrzebny, ale oprócz dużych zmian w Bretonni praktycznie nic dla starych nacji.
Nie wygląda to dobrze. W patch notesach nie znalazłem ani słowa o naprawieniu bitew questowych.
Pewnie dlatego że tylko tobie nie działają, bo ja jakoś u czerwonego szczura nie miałem problemów xD
I pewnie tylko ja pozakładałem te dziesiątki tematów w tej sprawie na oficjalnym forum CA.
Nie bardzo wiem, gdzie umiejscowić to pytanie, ale może spróbuję tutaj. Wie ktoś może, czy przy aktywnym modzie "Provintial roads", bonusy przy wybudowaniu dróg w kilku regionach prowincji się kumulują?
Nie naprawili animacji Morghura, nadal atakuje cudownie wyczarowanym biczem. :F
Jak tak patrzę to chyba nic ten patch nie naprawił. Ale biorąc pod uwagę ostatnie wyczyny CA, to chyba wychodzi na duży plus, bo przy okazji nic nie popsuł dodatkowo:D.
Jeśli by kogoś nadal interesowało kupno TK to na Fanaticalu jeszcze przez 8 dni można kupić za 14,51 euro co w przeliczeniu na dzień dzisiejszy to około 60 zł wiadomo mogą być różnice w zależności od banku
tu link:
https://www.fanatical.com/en/dlc/tot...the-tomb-kings
Gram sobie kampanie Zwierzoludźmi na połączonej mapie i po 50 turze największą potęgą są Zielonoskórzy (16 prowincji), natomiast Leśne Elfy ledwie egzystują. Z takimi dziwami się jeszcze nie spotkałem. :P
bo teraz zieloni to najwieksza potęga ^^ u mnie podbili bretonie i krasnoludy całe 0_o
Nie wiem do końca, bo na razie raczej nie pojawiam się w tym rejonie, skupiając uwagę na obijaniu słabych ludzi na południu. Odnoszę się do rankingu, bo dotychczas w moich grach zawsze byli w czołówce, a teraz są poniżej Imperium. Jak się trochę wzmocnie, to z czystej ciekawości obadam, jak tam wygląda sytuacja.
U mnie Leśne Elfy są takie normalne. Mają swój las + trochę terenów na południu. Za to zielonoskórzy byli potęgą (1) dopóki ich wspólnie z krasnoludami nie pocisnąłem (Ja gram Settrą). Spadli do 9 prowincji tych górzystych w Bretonii, mają wojnę ze wszystkimi ale nadal się trzymają. Za to bardzo zaciekawiła mnie ekspansja Malekitha! Podbił kilka prowincji w Norsce i pojawił się w Kislevie. Bardzo mi się coś takiego podoba :)
Czy tylko u mnie jak gram kampanię to Imperium i Kislev są jakoś po około 100 turach zmiażdżone przez Norscę? :/
To będą cały czas chłopaki do bicia aż nie wyjdą oficjalnie :D U mnie Kislev i jedną armią i jedną prowincją po 100 turze.
Zwykle Imperium jako tako się trzyma aż do inwazji Chaosu, więc i tak jest chyba znacznie lepiej niż w jedynce.
U mnie orkowie dalej dostali po tyłku, ale od wampirów...
Elfy leśne panują w bretonii i to chyba tyle.
Ja gram królową.
U mnie z Elfami bardzo słabo, po 70 turze Leśne mają 2 prowincje a Argwylon tylko 1. Dziwne w ogóle że się nie połączyli, wydawało mi się, iż wcześniej dochodziło do ich konfederacji bardzo szybko. Natomiast Imperium radzi sobie nie tyle podbojami, ale właśnie konfederowaniem słabszych ludzkich frakcji(Strickland, Middenland). Chociaż właśnie wypowiedzieli wojnę Wampirom, więc mogą mieć ciężko. Ogólnie jest dużo ciekawiej, niż jak kiedyś grałem kampanię Krasnoludami.
Pierwszy raz od premiery, DLC Zwierzoludzi na steam za 50% ceny czyli jakieś 37,50 zł.