-
Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
Witam szukam plików które wpłyną tylko i wyłącznie na SI (przede wszystkim dyplomacja) nie chce ingerencji w pliki graficzne ani też żadnych nowych prowincji. Istnieje coś takiego?
znalazłem coś takiego: ultimate ai pack lecz z tego co mi wiadomo nie da się tego zainstalować na czyste TW lub po prostu ja nie potrafię.
pozdrawiam.
-
Witam,
Szukam jakiegoś mini moda, który zwiększa rozmiary starych prowincji, dodaje nowe itd. Coś podobnego do Mundus Magnus lub europa270bc . Ważne jest by nie zmieniał samej mechaniki gry.
-
Mam pytanie.
Otóż gram od jakiegoś czasu i nawiązałem dużo kontaktów handlowym, powstał u mnie taki problem że z miast zaczynają jak mrówki wyłazić wozy kupieckie rozłażąc się na wszystkie strony. To strasznie zamula grę i doprowadza do zawieszek. Czy jest jakiś sposób na usunięcie tych wozów?
-
zerwij kontakty handlowe próbowałeś?
A ja szukam moda która wprowadzał w I lub II Wojnę Światową
-
Próbowałem, nie pomogło...
-
Witajcie. Mam pytanie odnośnie problemów wynikających z instalowania kilku modów jednocześnie. Na tym forum wyczytałem, że mody pod podstawkę i pod Kingdoms nie gryzą się ze sobą, to rozumiem. Odpowiadano też, że lepiej nie instalować jednocześnie dwóch i więcej modów np pod Kingdoms, bo może to prowadzić do CTD i innych różności. Z kolei na TW Center wielu twórców modów (np dHRR) wypowiada się w inny deseń: mody tworzą własny folder, nie ingerują w pliki Vanilla i dzięki temu możemy spokojnie mieć po kilka modów jednocześnie. Co wy o tym sądzicie? Ja jestem wielkim fanem modów, ale ponieważ wiele z nich (np Broken Cerscent) stawiają na regionalizm, więc chciałbym "poprzycinać" w kilka w tym samym czasie, bo np w ramach odpoczynku od kampanii czasu krucjat w Broken Crescent, chciałbym zająć się Rzeszą Niemiecką w dHRR.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Sasori
Próbowałem, nie pomogło...
Spróbuj zburzyć budynki odpowiedzialne za handel.
Cytat:
A ja szukam moda która wprowadzał w I lub II Wojnę Światową
Chyba se jaja robisz....
-
Cytat:
Zamieszczone przez Sasori
Mam pytanie.
Otóż gram od jakiegoś czasu i nawiązałem dużo kontaktów handlowym, powstał u mnie taki problem że z miast zaczynają jak mrówki wyłazić wozy kupieckie rozłażąc się na wszystkie strony. To strasznie zamula grę i doprowadza do zawieszek. Czy jest jakiś sposób na usunięcie tych wozów?
Nie niszcz niczego, co związane jest z handlem, przecież z tego masz największy dochód. Jak anulujesz prawa handlowe i zniszczysz budynki odpowiedzialne za handel, stracisz kupę kasy. Dla porównania wejdź w zakładkę jakiegoś miasta i zobacz dane szczegółowe i przekonasz się ile kasy masz z handlu. Jak chcesz normalnie rozwijać państwo i prowadzić wojny, handel być musi. Zresztą wozy jeżdżą po drogach nawet bez praw handlowych, więc nie wiem, czy niszczenie własnego handlu coś da.
-
no właśnie ;| wiec chyba nie ma sposobu na ich zlikwidowanie, jedyne co zauważyłem to to że z każdą kolejką jest ich coraz wiecej...
ps. znalazłem w folderze data/terrain/aerial_map/wagons pliki które prawdopodobnie dotyczą tych wozów, nie wiem jednak co teraz zrobić, co kolejke jakby przybywał 1 nowy wóz, możliwe że da się zredukować ich liczbę lecz nie wiem gdzie.
-
Szukam modu. Świat po kataklizmie.
Był gdzieś na forum ale nie umiem go znaleść.
-
Szukam modu który by przenosił w czasy Złotego Wieku Polski znacie jakiś?
-
-
ja szukam czegoś takiego :
Czy da się zrobić następujące coś ? :
a) przenieść szlacheckich pikinierów(szkocja) do anglii (aby było można ich produkować np zamiast bilmenów)
b)z anglii do szkocji przenieść pancerna straż i ochotniczy oszczepnicy ?
c) I na koniec czy da się przenieść żołnierzy z dodatku królestwa z brytani i z krucjaty jednostki ? (np z brytania : irlandzkie oddziały i walijskie do anglii w podstwace , a jednostki jerozolimy i tryopolisu oraz antiochi i eddessy też do podstawki lecz bez tworzenia nowej frakcji tylko np przypisać je państwu jakiemuś? ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Szukam modu. Świat po kataklizmie.
Był gdzieś na forum ale nie umiem go znaleść.
Thera a new begining viewtopic.php?f=30&t=226
-
Co polecicie gościowi, który szuka wyzwań? ;)
-
Chyba tylko DLV. Dodatkowa opłata za armie na terenie wroga, silni buntownicy, armie pojawiające się podczas oblegania miasta. Choć same bitwy nie zachwycają, ale to ogólna bolączka wszystkich modów i calej serii ( a graczy multi to juz w ogóle nie zachwyci poziom ). Ciekawy system heraldyczny, generałowie bodajże mogą się zbuntować w ciekawy sposób, spada im lojalność, mają zerowy ruch i straszny minus do zadowolenia.
-
Witam
mam problem
mam MTW 2 KD i sciagnelem sobie moda
Third Age total war
mam wszystkie 1,1 1.0 1.2 1.3 1.4
mam dobrego kompa
karta graficzna 1024 mb
DDram 4 tys
Procek 6 tys GHZ
a gra mi sie poprostu zacina
na ustawieniach srednich
nie wiem co mam zrobic
dzieje sie tak po paru minutach gry
jest to dziwne bo w normalnym medivalu na najwyzszych sie nie tnelo
co mam zrobic
??
-
Czy jest sposób żeby Francja i Anglia w kampanii Americas były grywalne ?Wydaje mi się , ze gdzies juz o tym czytalem ,ale niestety nie moge znalezc...
-
Cytat:
Zamieszczone przez dan0
Czy jest sposób żeby Francja i Anglia w kampanii Americas były grywalne ?Wydaje mi się , ze gdzies juz o tym czytalem ,ale niestety nie moge znalezc...
Jest możliwość ręcznego odblokowania frakcji - jednak to ręczne działanie obejmuje również przeniesienie wszystkich jednostek, dodanie prowincji, a w skrócie stworzenie od początku całej frakcji - nie polecam. Aktualnie nikt nie podjął się stworzenia takiego modu z kwestii małego zainteresowania i małej efektywności.
@Slejt:
A próbowałeś przeinstalować moda? Możliwe, że wystąpił mały błąd instalacyjny co powoduje spowolnienie.
Ewentualnie sprawdź czy masz chociaż ciut wolnego miejsca na dysku - możliwe, że gra nie ma gdzie zapisywać postępów - często dziej się tak w bardziej wymagających grach.
podstawowy Medek ma mniejsze wymagania, ale tutaj akurat nie powinno to stanowić problemu.
Możesz sprawdzić czy Windows na pewno go odblokował, możliwe, ze w strefie oczekiwania go spowalnia.
Dodatkowo pokombinował bym z ustawieniami - pozamieniał na najwyższe lub niższe i zobaczył jak będzie działać.
W modach globalnych jest specjalny temat dla TA - spróbuj napisać tam może jeszcze - urzędują tam gracze, którzy mieli więcej do czynienia z modem.
Powodzenia.
-
dzieki
poszukam jeszcze na globalu
a co do medievala to najpierw zrobie reinstal a potem na spokojnie zainstaluje all odpoczatku ^^
dzieki za pomoc
-
witam, szukam moda w którym jest dodatkowo dodana mapa ameryki
-
poszukuję dwóch modów
Witam! poszukuję dwóch modów. Kiedyś je miałem, ale musiałem przeinstalować windows i zapomniałem je zgrać na płytę. nie mam pojęcia, czy to mody globalne czy regionalne. Miałem je z dawnej strony TW, ale przerobili ją tak, że nic tam nie znajdę:
1. W pierwszym modzie budynki były drogie i długo się budowały, 1 tura = 0.5 roku, dania grała w żółtym kolorze (w bitwach żółto niebieskim chyba), frakcje nie były agresywne i łatwo było o dobre stosunki, było dużo prowincji, było dużo buntowników (samo podbicie skandynawii i brzegów Bałtyku było nie lada wyzwaniem, a co dopiero podbój wysp brytyjskich), w zamkach budowało się od razu 4 albo 5 jednostek na turę.
2. W drugim modzie gra się frakcjami protestanckimi.
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby mi ktoś te mody skołował. Z góry dziękuję!
-
Re: poszukuję dwóch modów
http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...&t=864&start=0 - chyba wszystko... oprócz Call of Warhammera. Jak masz Kingdoms to patrz.
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=19&t=192 - druga lista - dla tych co mają tylko Medka II.
Mało szczegółów podałeś. Jakieś specjalne jednostki? Nowe modele? Muzyka?
Ten pierwszy mod to chyba DLV...
Pozdrawiam i życzę miłego dnia. :)
-
jednostki zauważyłem tylko man-at-arm, muzyka ta sama. Więcej ci nie powiem.
Tak to DLV sprawdziłem, ale jak go ściągnąć. Dzięki serdeczne!!!
i jeszcze jakbyście mogli mi powiedzieć jak i gdzie instalować te mody i jak uruchamiać je.
wczoraj zacząłem ściągać 1 część modu, ale przerwałe, a dzisiaj już nie mogę ściągnąć pierwszej części tylko drugą. Jak ściągnąć tą pierwszsą część?
E-dy-tuj posty... Kyuzo
-
Hmmm... sam nie wiem. Moim zdaniem to powinieneś skopiować link z Biblioteki, wkleić i pobierać stamtąd. Jeżeli tam nie można to idziesz na stronę na TWCenter i tam będą inne linki. Instrukcja do instalacji na pierwszej stronie tematu powinna być: Czy to na tym forum, czy na TWCenter.
Zasadniczo to powinieneś normalnie instalować - wybiersz ścieżkę do folderu z Medkiem. Instalator powinien już sam zrobić resztę (mod trafi do folderu z kampaniami Kingdoms).
Ja w tego moda rok temu grałem. Obecnie grywam tylko w Warhammera:TW. Instalacja powinna być podobna.
-
outremer mod
Witam,
szukam nodyfikacji dotyczących epoki krucjat z naciskiem na poprawność historyczną, nie grywalność.Chodzi mi a podział na Królestwo Jerozolimskie i wasalne księstwa Antiochii, hrabstwa Edessy i Trypolisu.Mile widziane również Bizancjum i cała Anatolia.Przeszukałem TWCENTER i nic sensownego nie znalazłem albo nie wyszło. Może jakieś mniej oficjalne serwisy...
Dzięki za pomoc. Aha, prosze o nie kwitowanie mojego postu: szukaj a znajdziesz.
-
Re: outremer mod
Może Broken Crescent? Niestety nie znajdziesz, aż tam takiego podziału jakiego szukasz, ale może choć trochę Cię zainteresuje.
-
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy jest mod do podstawki, ktory zmienia UI podczas kampanii. Sprawa wygląda tak, ze prawy dolny róg monitora mam od jakiegoś czasu zalany piwem i podczas gry nie widzę stanu skarbca.
-
Jest jakiś fajny(dopracowany) mod pod MII przenoszący nas w czasy antyczne?
-
czy jest może możliwość zagrania na jednym kompie z kilkoma osobami w moda third age?
-
Poszukuję jakiegoś moda pod MTWII: Kingdooms, który przeniósłby mnie w czasy rzymskie... Czy istnieje taki mod? Wiem, że jest jeden w produkcji, ale czy już jakiś został wydany?
-
-
Witam, poszukuję moda do M2TW, który przenosi do czasów XVI- XVIIw.Czasy te były bardzo obfite w wojny z udziałem Polaków (powstanie Chmielnickiego, Potop szwedzki, wojna z Turcją.....) Szczególnie chodzi mi o Rzeczpospolitą (żeby była grywalną frakcją) oraz o jednostki typowo polskie: husarię itp. Słyszałem o modzie XVIth century mod, ale prawdopodobnie projekt upadł....:(
proszę o linki...;)
-
Szukam moda w którym:
- po pierwsze jest ulepszona dyplomacja, chodzi mi o to że z jakimś państwem moge mieć sojusz przez kilkaset tur i mam z tego korzyści, a nie tylko pokój (pomagamy sobie nawzajem z wrogami)
- jest więcej regionów i może jakieś nowe państwa
- krucjaty są lepiej rozbudowane, w podstawce wkurza mnie to że jak zdobędziesz cel krucjaty to później wszyscy mają cię w dupie i w ogóle nie pamiętają że uczestniczyłeś w krucjacie. Miło by było jakby były jakieś państwa chrześcijańskie tam założone, np. Królestwo Jerezolimskie, hrabstwo trypolisu, księstwo antiochii.
- jest realistyczniejsze szkolenie i utrzymanie wojska, nie wiem czy koszty rekrutacji tych wszystkich machin oblężniczych da się samemu zmienić, bo wkurza mnie to ostro później jak przez godzinę mury ostrzeliwują i nic innego nie robią ...
-
Czy istnieje mod umożliwiający zamianę dużych miast na cytadele i możliwość uzupełniania jednostek (niekoniecznie rekrutowania) z miast w zamkach i odwrotnie (oczywiście o odpowiednim poziomie koszar)?
-
Witam,
Poszukuje czegoś co by dość widocznie przedłużyło bitwy. Chce to zrobić ponieważ uważam ,że bitwy na czystym Medievalu II są za krótkie. Ledwo dochodzi do starcia to połowa armii wroga zaczyna uciekać z pola. Kiedyś pamiętam bawiłem się tak ,że wyłączałem morale w pliku tekstowym Medka przez co oglądanie bitew było czystą przyjemnością. Ale robiłem to tylko na chwile ponieważ jednostki biły się do ostatniego żołnierza. Widowisko fajne ale mało praktyczne podczas kampanii.
Może istnieje jakaś modyfikacja która ingeruje w morale jednostek (ale nie usuwa) przez co jednostki biją się o wiele dłużej ? A może coś co zwiększy "energie życiową" jednostek ? Przez co poszczególni żołnierze będą bardziej wytrzymali i nie będą tak szybko padać.
Jeszcze nigdy nie modowałem Medievala ale ostatnio też zastanawiam się czy nie zainstalować "SS".... Warto ? Gra będzie trudniejsza ? Przeciwnik będzie się dłużej trzymał w polu ?
-
Mod
Witam chciałem się spytać czy pod Medievala 2 total war jest mod zmieniający grę w Władce pierścieni wiem że jest coś takiego pod kingdoms ale nie mam tego dodatku...
więc jeżeli jest coś takiego prosiłbym o link z góry dzięki ;)
-
Re: Mod
Z tego co wiem chyba nie ma, ale może jakieś starsze wersje TA może......
-
szukam moda, który dodaje jedynie maksymalną liczbę prowincji. bez żadnych niedopracowanych nacji- tylko te z podstawki + jakieś mniejsze poprawki...
jest cos takiego? ^^
-
Jeśli jeszcze szukasz to spróbuj tego
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=282072
Ja właśnie ściągam