-
Hej uzupełniłem wydarzenia z tego tygodnia, poproszę o jakąś kontynuację wątku z listem od Malekitha bo jak gadałęm z hadvarem to mam niby płynąć do Nagaraond po tą nagrodę czy coś takiego ale napiszcie bo ja rozpisałem już to ale jak niby coś innego jest to zmienię.
Przy okazji od kolejnej tury wznowienie handlu z Norską, kolonizacja (na nowo) Krainy Olbrzymów i zebranie tam całego wojska. Jeszcze najważniejsze wydałem 1000g na budowę umocnień defensywnych co do tego że niby ma być ten rajd co Daniel mi przekazał więc jakby coś, to chyba tyle z tych ważniejszych
-
Hej rozpisane ruchy wojsk na ten tydzień :) na dole standardowo dałem ważniejsze sprawy dla MG czyli ile będzie kosztować zbroja dla Mantykory bo niby ma być, wysłanie szpiegów i takie tam :). W kolejnych dniach rozpiszę co się dzieje itd jako wydarzenia.
Szybkie pytania do MG
1. Ile będzie kosztować wykopanie tego tunelu co jest zasypany 1000? starczy -> chce rozpisać że zbieram ładunki z portu i wysadzam to wszystko albo jak złapie giganty użyję ich do odkopania.
2. Czy jest opcja rozbudowy tartaku, domu łowcy w Białym Lesie?
3. Czy w zamarzniętym jeziorze mogę zrobić domy rybackie albo coś takiego(bo teren jest bogaty w ryby i ławice) i jaki będzie przelicznik do zysków jak chcę wydać 800g/1000g
-
Cześć :D
1. Powiedziałbym że tak 1300 styknie.
2. Pewnie że jest. Musisz to pokrótce opisać sens tej rozbudowy i wyłożyć trochę kaski a my damy dodatkowe efekty.
3. Na pewno dostaniesz ryby jeziorne jako surowiec handlowy, oraz tak z 100-250 zł na turę.
-
Ok dzięki :)
Jeszcze proszę o koszt zbroi dla Mantykory bo w tej turze już ją mam ale pisałeś, że będzie jakiś koszt tego. I zabieram się za zebranie ładunków i to rozpiszę.
-
Koszt to będzie 800 złotych monet.
-
Aktualkę uzupełnię na gotowe jutro, ruch tego wojska z Karaku jest wykonany. W tej turze też zrobię kolonizację Północnej Pieśni.
-
Hej wydaje mi się, że na gotowo poprawiłem wszystko co powinno być i zrobiłem krótki post fabularny do tego co się u mnie dzieję. Jakby coś to jest w sumie z dwóch tur bo twierdza była w poprzedniej w tej już wojska idą dalej itd. Kampania chyba wchodzi w ostateczną fazę panowie, więc trzymajcie się tam twardo :p
PS. musimy rozegrać to starcie na Olbrzymy bo muszę poprawić kasę jak coś zginie i rozpisać kolejne ruchy dla tej konkretnej armii jak się uda wygrać :)
-
Hej w poprzedniej turze zanim wszystko się zaczęło sypać zrobiłem kolonię pod Karakiem w "Północnej Pieśni" więc jakby coś to mała nieścisłość na mapie :)
PS. podoba mi się ostateczny event zobaczymy co z tego wyjdzie :P
-
Hej też przygotował krótki post co do waszego Eventu mam nadzieję, że się spodoba ;)
Szybkie pytanie w tej turze mam też sporo rekrutację i produkcje okrętów, rozumie że okręty nie wliczają się do bonusy eventu -50% tak, to czy jest szansa na jakieś obniżenie kosztu z racji, że w jednej prowincji mam drewno ?
Jakby coś to kasy i tak starczy tak się zastanawiam, i przy okazji jakbyście sprawdzali to statki budują się w stolicy i porcie więc wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemu.
-
Postaram się w najbliższym czasie zrobić uzupełnienie, jeśli zapomnę to proszę mi przypomnieć jutro.
-
Aktualka i rozkazy wojsk gotowe :)
Z ważnych to zaludnienie wioski
Atak na Cytadelę
Atak na Twierdzę Lenog
Produkcja kolejnych wojsk
Chyba tyle ;)