to myślisz, że konsolowcy nie piracą ?
Wersja do druku
to myślisz, że konsolowcy nie piracą ?
Ja tam jestem za FIFĄ. Ale w PES`a też czasem pogram . Moim zdaniem PES jest trudniejszy, przez co realizm tej gry wzrasta. Ale za to w PES`ie występują takie bugi jak np . zawodnik strzela bramkę ale tak naprawdę nie trafia w ogóle w piłkę :lol: . W FIFIE tych " bugów " jest mniej, i występują b. rzadko jeśli w ogóle . Dla mnie FIFA prowadzi :D
Piracą, oczywiście. Ale nie w takiej skali jak pecetowcy. Naprawdę musisz zadawać takie pytania?Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
a czy ty na prawdę musisz tutaj pisać, zmusza cię ktoś ?
A czy musisz wszczynać sprzeczkę?
Ogólnie wolę PES z jednego powodu, w PESie można zauważyć widoczną zmianę graficzną w stosunku do poprzednich części a w FIFIe jest to ten sam odgrzewany kotlecik w nowym opakowaniu(oczywiście mówię o wersji na PC)
Fakt, ale grafika to nie wszystko . Zgodze się tu z Tobą, Pampa :D Jednakże, zawsze można dopatrzeć się jakiejś zmiany w grafie. Niestety tylko minimalnej :roll: Bo FIFA bardziej się skupia, chyba na dostawaniu licencji na nazwiska zawodników, niż ogólnymi zmianami ...
Fifa rozgranicza swoje produkty na X Box 360 i na PC jeżeli graliście kiedykolwiek na konsoli w Fifę to zobaczycie kolosalną różnicę tej gry w stosunku do wersji PC dlatego PES na PC ZWYCIĘŻA ponieważ graficznie nie odbiega od swojego klona Konsolowego tak jak to mam miejsce w Fifie ale przyznam się szczerze że i tak jestem fanem Fify próbowałem kilka razy nawet niedawno też przejść na PES-A i po prostu jakoś nie mogę nie wiem czuję się prawie tak jakbym cudzołożył hehe. Z fifą tak jak ze starym małżeństwem są sprzeczki ale zawsze miłość pozostaje ;)
A czy wy też się ze mną zgodzicie, że w FIFIE powinni podwyższyć poziom trudności ?? :D Bo jak już się dość długo gra to można ze zamkniętymi oczami wygrać Lechem np. z Barcą :roll: Dodam, że gram na obu Klasach Światowych. Tzn i ogólnie i bramkarsko ( bo tam też jest coś takiego :P ) .
Ja jestem wiernym fanem Fify na PC 8) pogrywam już Lechem 12 sezonów i dziś chęć kupna poza listą Milanu mnie zszokował. Oczywiście sprzedałem mojego napastnika (skil 91) - sami zobaczcie dlaczego :)
aha Lecha w 12 lat zbudowałem na 5 gwiazdek :)
http://img254.imageshack.us/img254/4...tkalokakao.jpg
A, macie może jakieś rady jak od zwykłego wychowanka klubu zrobić gwiazdę futbolu ? ;) Bo ja zawsze mam z tym problemy ;/ ... Gram w FIFĘ 09 :D
Rozbudować infrastrukturę tzn - speców od danej dziedziny w której mamy dobrych wychowanków lub kupionych zawodników. No i przede wszystkim regularna gra w zespole :) nie pomijając ćwiczeń zaplanowanych w kalendarzu.
No tak, tylko jak robię im ćwiczenia jakieś np. wytrzymałościowe to potem cała drużyna jest zmęczona ;/ Może podpowiesz Hetman jak np. chcę zrobić napastnika jakie zadania zaplanować ? :P I w jaką FIFE grasz ? ;)
Gram w fife 10 a zadania planujesz wtedy gdy np są transfery bo to jest okres gdzie jest mało gie - wtedy możesz nabombać dużo ćwiczeń. Z kolei w zwykłe miesiące na tydzień daje tylko 1 trening np dla samych napastników i nikogo więcej daje od razu po meczu bo wtedy dłużej wypoczywają ;)
Rozbuduj sobie gościa od poszukiwań talentu bo dzięki niemu sprawdzisz czy wychowanek będzie w przyszłości niezbędny w pierwszym składzie czy też jak ja to robię jak osiągnie wysoki skill, który i tak mi się nie przyda to go opylam :lol: to samo tyczy sie kupionych - warto przeglądać piłkarzy, którzy są bez klubu i brać tych co mają poniżej 28 roku życia i mają wysoki skill
Na PC Fifa to badziewie fifa 10 to prawie dokładnie to co fifa 09. PES lepszy.
Szanuję FIFĘ, ale nowy PES jest dobry. Pomijając wysokie noty w recenzjach i takie tam, spójrzmy prawdzie w oczy - jak chcesz prowadzić "realistyczną" karierę z dużą ilością klubów, lig, licencji itp., zrelaksować się przy popołudniowej gierce to FIFA jest ok. Ale jak chcesz mieć największą radochę z gry z kumplem to PES wygrywa. No i co by nie mówić, jednak jest to gra dość dobrze rozwijająca się, nawet pod względem trybów gry - ulepszana kariera i BAL, to Community jest przyjemne nawet. Ciekawe, kiedy doczekamy się PESa na nowym silniku - mam nadzieję że przesiadka będzie wtedy bardziej udana niż z 6 na 2008 :).
Jeden i drugi tytuł ma swoich zagorzałych fanów. Fifa przegrywa na PC z Pesem ale za to wygrywa z nim na Konsoli i tak w kółko. Notabene jak ktoś ma fajny monitorek to mozna nawet tak zrobić że Fifa na PC nie jest taka najgorsza ;)
A jak wygląda sprawa z waszymi szkółkami młodzików w PES? Gram juz 5 sezon Realem Madryt i trafiła mi się perełka z Kostaryki - Chouchi. 97/100 overall na pozycji środkowy pomocnik/defensywny pomocnik/atakujący pomocnik/second striker :P
Hetman, dzięki za na pewno cenne rady ;)
Mam pytanie dopiero teraz kupiłem sobie Fifa 10 czy muszę mieć zainstalowanego SP3 na Windows XP żeby sobie pograć. Pytam bo mam Sp2 i do tej pory wszystko( Wszystkie gry jakie mam) na tym hulało....
PS. Już nieaktualne zobaczyłem to gówno i wyłączyłem Fifa 09 w stosunku do 10 jest o niebo lepsza przynajmniej jeśli chodzi o tryb Menadżerski. A grafika w Fifa 10 jest na poziomie tej z przed 10 lat nie wiem co oni kombinowali ale na pewno jest duży regres w stosunku do wersji 09. A poza wszystkim to minimalna rozdzielczość żeby jako tako grać moim zdaniem to 1440x900 bo przy mniejszej wszystko robi się strasznie rozlazłe a piłkarze mają głowy jak słonie. Żenada. Ciekawe czy Mistrzostwa Swiata edycja RPA będzie też takim badziewiem.
Najnowsze wieści z netu donoszą że nie będzie Fify World Cup 2010 na PC a edycja normalnej Fify na naszego szaraka potwierdzona jest tylko do roku 2011 czy to oznacza koniec Ery Fifa na rynku PC? Jeżeli tak to EA sports strzela sobie w nogę chyba że z premedytacją będzie to kontynuować stając się niszowym dystrybutorem gier konsolowych. Bo społeczność konsolowców nigdy nie przewyższy ilością Pc-towców z prostego powodu komputer stacjonarny bądź laptop jest wszędzie i spełnia uniwersalne funkcję natomiast konsola służy tylko i wyłącznie do gier i to raczej zręcznościowo-sprawnościowych bo w strategię sobie na tym nie pogramy.
Mimo wszystko z żalem będę żegnał Fifę to legenda wśród gier i mimo gniota 2010 myślałem że tytuł idzie w dobrą stronę bo dobrej grze trzeba to przyznać jakim była Fifa 09. A tu okazuje się że EA Sports najpierw zrobiła konkurencję wśród własnego podwórka bo wydała dwie gry o różnych parametrach PC-XBOX a teraz okazuje się prawdopodobnie że nie zamierza niczego zmieniać na korzyść społeczności PC a zwyczajnie ją olewa po 15 letniej historii wydawania tytułu który przecież kojarzony był zawsze jako sztandarowy tytuł piłki nożnej na PC właśnie.
Świat się zmienia no nic pozostanie PES choć osobiście nie jestem zwolennikiem tej gry to bardziej zręcznościówka niż symulacja mimo że grafika jest bardzo ładna ale jeżeli tylko taki tytuł zostanie na rynku PC to przyjdzie przywyknąć. :(
Ostatnio chciałem sobie kupić FIFĘ 10, ale jak dziś usłyszałem, że to ta sama FIFA co 09, to stwierdziłem, że lepiej spróbować czegoś innego i kupić PES`a . Najprawdopodobniej tak zrobię, ale póki co poczekam . Teraz, czy mógłby mi ktoś krótko zrecenzować 10 część gry firmy Konami ? :D
Jeśli spodziewasz się nowości to nie zaznasz no chyba, że wielkim postępem nazywamy wykupienie licencji na LM. Po za tym to te same pesy co poprzednio jeśli nie masz żadnego pesa to na pewno będzie dla Ciebie to wielka nowość.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Grałem w PES`a 4 :D Więc, sądzę, że coś jednak zmienili ... Nie mylę się ?
A ja powiem tak że grałem w PES 1 a później w PES 10 demo i zmiany są graficzne po za tym to mechanika gry się nic nie zmieniła i niestety nadal z symulacją nie ma to wiele wspólnego. Chociaż może mam awersję bo siedzę na Fifie 10 lat nieprzerwanie i się przyzwyczaiłem już do niej jak bułka do sera ;)
A moim zdaniem mechanika gry znacznie zmieniła się wraz z przeskokiem między PES6 a PES2008. Ostatnio oglądałem filmiki na youtube z gameplaya FIFA10 (PC) i rzygać mi się chce na widok tego bezmyślnego kopania :? FIFA to porażka na pecety. Ostatnią dobrą wersją była FIFA2003 :(
No to wina w dużej mierze tego co teraz widzimy mamy podwójne standardy w EA edycja Konsolowa zawsze była nieco lepsza ale to co jest ostatnio to woła o pomstę do nieba. Fifa09 dawała pewne nadzieje że pójdzie ku lepszemu ale Fifa10 to przekreśliła z kretesem.Cytat:
Zamieszczone przez Kakashi
Choć muszę zweryfikować trochę moją opinię odnośnie fifa 10 na PC. Owszem nie jest to nic nowego ale za bardzo po tej części pojechałem. Po prostu Fifa od pewnego czasu wymaga dobrego monitora z obsługą dobrych trybów wizualizacyjnych np Game Mode. Chodzi o dodatkowe nasycenie kolorów które dają dużą różnicę w stosunku do zwykłego trybu Standard.
Po drugie rozdzielczość ekranu jest bardzo ważna zagrałem w rozdziałce 1280x1024 i chciałem wyrzucić ten tytuł za okno bo obraz był po prostu rozszerzony jakbym grał w rozdziałce 800x600 a postacie były jakby ludzie słonie z wielkimi niekształtnymi głowami. Ale jak zmieniłem na najwyższą możliwą u mnie rozdziałkę czyli 1440x900 to o dziwo gra się całkiem znośnie.
Jest kilka warunków do w miarę dobrej gry nawet w Fifa10 na PC.
1-Rozdziałka 1440x900 lub lepsza
2 Monitor z trybami graficznymi (Dodatkowe nasycenie kolorów podczas gry)
3- Ustawienie odpowiedniej kamery (Ja używam w Fifa10 kamery Action z opcją height na max i zoom na 0) Przy takich ustawieniach kamera najbardziej przypomina tą z Fifa 09
4-Opcjonalnie ale w sumie zalecany Grass Patch poprawiający murawy.
Dopiero wszystko razem daje możliwość dość przyjemnej rozgrywki.
Słyszałem kiedyś że w FIFA 2010 jest możliwość zmiany klubów (czy cos w tym rodzaju) ale nie wiem czy to prawda a nawet jak to bylo we wcześniejszych wersjach to sry bardzo dawno nei gralem w fife ;P
Jeśli chodzi Ci o tryb menadżera to tak ;)Cytat:
Zamieszczone przez DonKamillo
Chodzi mi o tryb gdzie tworzymy wlasnego gracza (nie jestem pewien jak sie nazywa)
Ja gram w fife 10 od wydania...tylko ,ze w telefonie;) na kome jest tryb zostań gwiazda, wiec musi byc. Po 10 meczach przez 3 mecze w lidze bedziesz otrzymywał oferty 3 różnych klubów z ligi w ktorej grasz.
Na pc nie da rady zmienic klubu w trybie gwiazdy :? wiec dobrze wybierz :D
W sumie Fifa 10 nie jest taka zła jest kilka nowych elementów :
1) Nowe Animacje w przerywnikach meczu (Faul rzuty Rożne itp)
2) Większy rozmiar boisk co sprawia wrażenie większej przestrzeni gry.
3) W wysokiej rozdzielczości widać wyraźnie że piłka jest mniejsza niż ta w Fifa 09 i poprawiono też fizykę strzałów nareszcie przysłowiowa bomba to bomba a nie mocniejsze techniczne uderzenie.
4) Poprawiony interface gry możliwość ustalania własnej taktyki przed meczem i rozgrywania stałych fragmentów gry po swojemu.
Największy minus to słaba jakoś grafiki w średniej rozdzielczości nie mówiąc o niskiej no i kolorystyka murawy( EA chcąc zapewne rozjaśnić nieco boiska które były w poprzedniej części zbyt wyblakłe i szare przesadziło w drugą stronę co dało taki efekt jaki mamy. Nie najlepszym rozwiązaniem było wg mnie też zastosowanie innych bramek niż w Fifa 09 wygląda to tak jakbyśmy rozgrywali mecze w latach 80 lub wcześniej bo wtedy były takie bramki obcięte ten element powinni pozostawić tak jak było w Fifa 09.
Mimo wszystko jeżeli Fifa kończy swój żywot na PC-ta a o tym mówi się ostatnio coraz głośniej to przydałoby się na pożegnanie wydać wreszcie dobry produkt moim zdaniem połączenie Fify 09 (Kolorystyka murawy,Bramki) z Fifą 10 (Nowe opcje Animacje Rozmiar Boiska Interface, oraz Nowa Piłka z lepszą fizyką strzałów i nowy model poruszania się 360'.)
Jako smaczek który sprawiłby że Fifa byłaby możliwie uniwersalną grą powinni dodać opcję Menadżera w rozszerzonej formie dla największych lig tzn Menadżer klub + reprezentacja żebyśmy mogli swoim trenerem prowadzić wreszcie również drużynę narodową jako element kariery. Zapewne nie byłoby przeszkód żeby co 4 sezony zrobić mini-grę w Mistrzostwa Świata w której nasz trener przy odpowiednio dużym doświadczeniu mógłby podjąć wyzwanie z którąś z drużyn narodowych. A po turnieju wracałby znowu do normalnej pracy trenerskiej.
No ale to raczej pozostanie w sferze marzeń bo EA raczej ma już dość PC czemu daje coraz mocniejszy wyraz chociażby przez nie wydanie Edycji Mistrzostw Świata RPA na PC. Po raz pierwszy w historii coś takiego ma miejsce.
Czy w Pesie 10 w Master League (tryb menedżerski) jest możliwość zmiany klubu ?
No nareszcie optymistyczne wieści dla fanów Fifa 11 na PC. Będzie technologia Next Gen czyli ta zastosowana w Konsolach ps3 i x box 360 nareszcie chciałoby się powiedzieć.
Zastanawiam się tylko jakie wymagania będzie miała ta perełka. Wydaje mi się że grafa będzie musiała być o 2 klasy lepsza niż obecnie. Choć zobaczymy.... ;)
Czekam na FIFE 11 oczywiście, najpierw sprawdzam, a później ewentualnie kupie.
Swoją drogą jeżeli Fifa 11 będzie udanym produktem to mam nadzieje że EA Sports będzie nadal kontynuował ten produkt na PC. Oby tylko nie wyszedł gniot z wymaganiami. Bo na necie gdzie są już screen-y widać że grafa jest niesamowita nie wiem nawet czy Direct X 11 nie jest w użyciu ale na tym się nie znam. W każdym razie robi wrażenie.
Hmm...cięzko znalezc screeny, te są najnowsze ? http://www.efifa.pl/galeria/zobacz-18-fifa-11-.html aa i kiedy ta FIFA wychodzi ? :)
Są już podane wymagania i data premiery Fify 11
Lista najważniejszych podzespołów, jakie producenci rekomendują do gry w FIF-ę 11, przedstawia się następująco:
* Procesor typu Dual Core 2,4 GHz
* System: Windows XP, Vista lub 7
* Pamięć RAM: 1 GB (2 GB w przypadku Visty lub 7)
* Karta grafiki: 256 MB, z obsługą DirectX 9 (zalecane modele: ATI HD 3870, GF 8800 GE lub lepsze)
Do tego kilka GB wolnego miejsca na HDD i już można cieszyć się grą w wysokich detalach. Prócz tego autorzy zapewniają, że FIFA 11 w edycji PC będzie obsługiwać przynajmniej 35 popularnych modeli gamepadów.
Premiera nowej kopanki EA odbędzie się 1 października 2010. Gra trafi na PC i konsole – PS3, X360, PS2, Wii, NDS i PSP. W naszym kraju tytuł zostanie wydany przez firmę Electronic Arts Polska.
http://www.gamezilla.pl/content/fifa-11 ... i-gameplay
Cudny gameplay :o widzę, ze wreszcie nextgen na PC.
Jeśli tak ma wyglądać nowa FIFA na PC to chyba będziemy mieć nowego króla :D