Ok ok
Wersja do druku
Ok ok
Plakaty w głównym poście wykorzystam
(jak tak to musiałem poprawić, teraz są troszkę ładniejsze)
I Tak były super
Jeśli zapomniałem coś uzupełnić daj znać
Zwiadowca lvl 3, który kosztował 1000g nie wykrył tak wielkich stąd wilków? Miał zbadać też ewentualne niebezpieczeństwa.
Ja jestem codziennie od 20.45. We wtorek będę też w ciągu dnia
Wilków nie było, przybyły. Wiesz miesko je zwabilo. Zwiadowca spełnił swoje zadanie. W kolejnej turze dostaniesz więcej informacji
Czy gdybym miał statki handlowe i odpowiednią eskortę mógłbym nawiązać wymianę handlową ze Starym Światem? Z Imperium, Tileą, Estalią, Bretonią?
Poczekaj wiadomość w drodze. List twój dotarł. Jak przybędzie będziesz działał
czy handel z leśnym elfem jest nienaruszony?
czy powiodła się rekrutacja rycerzy w Ushya (normalne zasady, było w wydarzeniach i aktualce)
czy była akceptacja "utrzymać pozycję" na Marcusie?
co się dzieje z Eskadrą 2. ? już trzecia tura bez wieści
rozumiem, że z Eskadry 1 tylko jeden okręt przetrwał?
czy statki handlowe uległy zniszczeniu?
Cytat:
Dwie karawele mają się odłączyć od floty, i zbadać wybrzeża Wysp Czarowników.
(Zwrócić uwagę na ślady obecności ludzi(elfów itd.). Przy ewentualnym zagrożeniu od razu się wycofać.)
A pisałem że oberwał? Tyle okrętów płynęło że nie każdy musiał być naruszony
czy powiodła się rekrutacja rycerzy w Ushya (normalne zasady, było w wydarzeniach i aktualce)
czy była akceptacja "utrzymać pozycję" na Marcusie?
rozumiem, że z Eskadry 1 tylko jeden okręt przetrwał?
czy statki handlowe uległy zniszczeniu?
co się dzieje z Eskadrą 2. ? już trzecia tura bez wieściCytat:
(Zwrócić uwagę na ślady obecności ludzi(elfów itd.). Przy ewentualnym zagrożeniu od razu się wycofać.)
A zapisałem że uszkodzony bądź zniszczony? xD dzięki temu okręt twój przetrwał
Pierwszy korpus ekspedycyjny "Marcus" Północna ściana
-Marcus von Richthofen [Generał Imperium/Trzymać Szyk/Runiczny Kieł/Opancerzony koń/utrzymać pozycję]
-Alberto Al'Pacho [Generał Imperium/Opancerzony koń (w armii z Marcusem będzie kapitanem Imperium)]
3x szermierze (1. regiment z Ubersreiku
1. najemny regiment z Luccini
1. regiment z Altdorfu)
Zapisywać mógłbyś tak? Wtedy widzę ile jest razem czego i podobnie co do eskorty coś w tym stylu
Handel morski z El Kalabad: Ładunek: Zwykłe towary handlowe +oliwa+ryby+szafran (mój statek handlowy)
Eskorta
-Północne wybrzeża pinasa "Podróżnik"
-Południowe flota elfa
- Zatokę Medesa chronią statki sułtana
By było czytelnie, to tylko taka prośba
jeśli chodzi o eskortę, to rozpiszę bardziej czytelnie, natomiast armii i tak nie mam na tyle dużo, żeby to robiło różnicę, do tego lepiej nanieść ewentualne doświadczenie. A potem pochodzenie oddziałów będzie ważne bo arabskie będą mogły mieć mniej utrzymania.
jeszcze tylko pytanie o wynik zwiadu
Agenci
Zwiadowca lvl 3. (Stilgar) - zwiad góry Aguidi (możliwość zasiedlenia, ewentualne niebezpieczeństwa, obecność wrogich oddziałów)
Wszystko ok ale bierz pod uwagę czym wyższy lvl agenta tym dokładniejszych opis itp
Dobra zadam pytania jeszcze raz. Tym razem z numeracją.
1. czy powiodła się rekrutacja rycerzy w Ushya (normalne zasady, było w wydarzeniach i aktualce)?
2. czy była akceptacja "utrzymać pozycję" na Marcusie?
3. co się dzieje z Eskadrą 2. ? już trzecia tura bez wieści
4. jaki jest wynik zwiadu góry Aguidi?
Aaaaa ok ok
1. Rekrutacja zakończona
2. Akceptacja
3. Przetrwała i można wydać rozkazy
4. Sorki zapomniałem dziś dostaniesz do wieczora raport
Akceptacja co do agenta na 2lvl, na ture 8 będzie jego raport najszybciej
Dzięki. Rozumiem, że nie wszystko widzicie. Macie dziesięciu graczy do ogarnięcia a w wydarzeniach i aktualkach często chaos, sam nie o wszystkim pamiętam. ;D
Po to jest ten wątek byście mogli przypominać
Co do listu daj mi czas się zastanowić ok? Jutro dam znać co I jak
pewnie, bo i tak w 8 lub 9 turze miałby przypłynąć
1. Oczywiście zgodzę się na propozycję braciszków, zobaczymy co ciekawego tam się będzie działo. Ale odpiszę dopiero w sobotę, bo teraz praktycznie dom-praca-dom-praca
2. Czekam na raport zwiadu góry Aguidi (wysłany w turze 6.)
3. Czekam też na raport ze zwiadu Wysp Czarowników (statki wysłane w turze 5.)
4. Prosiłem też o szczegóły dotyczące pirackiej floty. Chciałbym wiedzieć jak dużo okrętów i jakiego typu brało udział w ataku na moją flotęCytat:
5. Jeśli chodzi o wydarzenie z Francisem Drakenem, to mogę dać za niego max 1000(galeon lvl4 plus wyśmienity admirał)
Chyba wszystko napisałem xD
widziałem, dziękuję
Wydarzenie z nawigatorem było planowane od tury 4. (wspomina o nim hrabia w liście do ojca), potem w turze 5. w opisie Stilgar sugeruje użycie przyprawy do proroczych wizji. Tutaj bardziej pasuje mag niebios niż płomieni. Ten drugi musi jeszcze poczekać na swój dzień :D
Kontrola Dżinnów i Ifrytów to w tym przypadku po prostu czerpanie wiatrów magii Azyr i Aqushy. Całe to wydarzenie jest mocno inspirowane Duną Herberta i raczej nie jest oparte na oficjalnej lore Warhammera, która jednak jest uboga, jeśli chodzi o Arabię. Postać ta ma sporo czarów, ale też bardzo mocne ograniczenia i raczej nie wpłynie na balans gry.
Hymm wybierz 3 czary, resztę zdobędziesz z czasem. I myślę że będzie git. Historia super. Co mogę więcej powiedzieć. Opis rytuału mogę udostępnić?
Ok. Zostawiłem tylko czary związane z pogodą.
Jasne udostępniaj.
Supcio to dwa posty związane z Imperium się szykują xD hihihi
Halo gościu, a co to za spam?
Cytat:
"t7
(Odpowiednie działania już zostały podjęte)"
1. Proszę gm (Turek) o dokładne informacje o południowej kolonii.
2. Proszę też o sprawdzenie losu więźnia na tf Hadvara
Oki, odpisy będą dzisiaj wieczorem.
To tak raport w przyszłej turze, info związane z kraterem Turek da
Rekrutacja-akceptacja
Mam pytanie precyzujące:
Najpierw Rancor pisze :
Przybył zdyszany zwiadowca który został wysłany na poszukiwania Rozbitków.
Potem Turek pisze:Cytat:
Panie, Panie ehhh. Panie tubylcy, tubylcy widzieli postawnego strasznego mężczyznę z jakąś księgą i młotem.. w rejonie wielkiego kratera. Lecz jest źle. Widziano tam także szczątki bezkształtnych stworów. Nie wiem, nie wiem czy jeszcze żyje ale trzeba wyruszyć jak najszybciej....
Zwiadowca dotarł do krateru. Jest to mała prowincja zniszczona przez potężne uderzenie z powietrza. Po wejściu do okręgu widać w środku gdzieniegdzie dziwne elementy płonące nieustannie na zielono co wydaje się bardzo nietypowe, ponieważ krater powstał już kilka miesięcy temu. Zwiadowca dociera do centrum i widzi tam jakiś srebrny artefakt, cały w zielonych płomieniach. Przypomina zbroję, ale tak jakby dla olbrzyma. Czuć wyczuwalny ostry zapach, którego zwiadowca jeszcze nigdy nie czuł.
To są tam jakieś potwory czy nie? i czy jest mój kapłan?
Marcelu zwiadowca tak jak pisał przekazał wieści od wieśniaków I przybył do Ciebie, następnie sam fo tam wysłałeś I zobaczył to co zobaczył. Zastanów się sam xD
Jeżeli chcesz zrób post jakiś fajny o Elektorze xD, jestem coś jeszcze zaległy?
niechcący skasował mi się post z wydarzeń z ruchem armii, to napiszę jeszcze raz
Nie ma problemu
(ten akwen na mapie nazywa się "nieznane wody" i tam kieruję eskadrę 2)