Cytat:
Zamieszczone przez jester1
A w którą stronę ? Bo ja do Kalisza ma 40 km :P
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez jester1
A w którą stronę ? Bo ja do Kalisza ma 40 km :P
A widzisz to według mnie mieszkasz w bardzo ładnej okolicy :) Siedząc po drugiej stronie Jeziora Kortowskiego i popijając piwo mam widok na Twój dom! :D Ta piękna okolica, jeziorko i las pewnie były i są dla Ciebie natchnieniem do pracy na modami :)Cytat:
hehe, nie na Zatorzu :D na Dajtkach nad jeziorem
Miasto spotkań -Wrocław
Przepiękne korki na ulicy Hallera...
Sieradz, blisko Zduńskiej Woli ;p
To raczej Z.Wola jest jest obok Sieradza,to większe miasto ,kiedyś wojewódzkie.Bywam tam ,cała rodzina mojej jest ze Zduńskiej.Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Owszem, ale napisałem je w wypadku gdyby ktoś kojarzył akurat tylko Zduńską Wolę ;)
Aż 400 ludzi więcej! Toż to przewaga zasługująca na wskazywanie Zduńskiej Woli przez sąsiedztwo z Sieradzem.Cytat:
To raczej Z.Wola jest jest obok Sieradza,to większe miasto ,kiedyś wojewódzkie.Bywam tam ,cała rodzina mojej jest ze Zduńskiej.
46000, to większe miasto? To ja w metropolii mieszkam. :D
Marki k/Warszawy
Rapsod - większe od ZW, czytaj ze zrozumieniem. Zresztą to jedno z najstarszych miast w Polsce, pochodził z niego m.in Leszek Czarny czy Antoni „Antoine” Cierplikowski. Trochę szacunku dla mojej rodzinnej miejscowości.
A gdzie ja czegoś nie zrozumiałem? Większe od Zduńskiej Woli o (uwaga!) 400 mieszkańców. Osobiście Sieradz, Zduńską Wolę i Łask traktuję jako konglomerat, bo to się przestrzennie niemal stapia w jedno miasto.Cytat:
Rapsod - większe od ZW, czytaj ze zrozumieniem.
PS: Brześć Kujawki również jest jednym z najstarszych miast Polski. Pochodził z niego Władysław Łokietek. Co nie zmienia faktu, że obecnie to dziura i aby je wskazać na mapie trzeba podawać miejscowości sąsiednie.
No i co, nie ważne o ile, po prostu napisał że większe i tyle, po za tym od kiedy ilość mieszkańców jest jakiś jedynym wyznacznikiem? Może jest po prostu bardziej znane i tyle? A Sieradz nie jest taką dziurą, jak Brześć Kujawki. Ale i tak nie kpię sobie z tamtej wsi. I najlepiej zakończyć już ten "spór", żeby się nie wymknął z pod kontroli.
Wyznacznikiem czego?Cytat:
po za tym od kiedy ilość mieszkańców jest jakiś jedynym wyznacznikiem?
Odpowiedź Fumancha:
PS: Popracuj nad pisownią.Cytat:
To raczej Z.Wola jest jest obok Sieradza,to większe miasto
Miałem nie pisać już, ale ostatni post - wyznacznikiem jakości/wielkości miasta.
Edit - Rapsod, gdzieś może mieszkać dużo mieszkańców, a może to być kompletna wiocha bez niczego, gdzie gospodarka opiera się na samych polach by było co jeść ;)
Liczba ludności miasta nie jest wyznacznikiem jego wielkości... :roll:
Ładna okolica :)Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Robiliśmy tam ostatnio kilka szaf :)
taaa, Marki - bardzo tam ładnie. Fajne szafy tam mają...
Niebieskie, Zielono-Żółto_Czarne, Niebiesko-Biało-Czerwone Mysłowice. W sensie pełno kibiców fussbalu i ja...
A jak tam z obwodnicą Marek? Bo zawsze dobija mnie przejeżdżanie przez te wszystkie światła w Markach jak jadę do wawy :)
Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
A widzisz, trochę w tym racji, bo nieraz jak szedłem popływać czy jeździć w tych stronach to wpadły mi do głowy jakieś pomysły. :)
Nad Kortowskim też nieraz jestem, ale częściej nad Krzywym, bo mam dom z drugiej strony osiedla, bliżej jeziora Krzywego :)
Okolice grodu Łuków ;)
Wielkie i ogromne sławne na całym świecie miasto Chorzów.(Jakby kto nie wiedział na północ od Chorzowa znajduje sie taka wieeeelka wieś wiecie o jaką chodzi).
WROCŁAAAAAAW!!!!
Szczytno :twisted: Znane z "Krzyżaków" i Klenczona.
Rybnik!
Czernikowo :twisted:, hehe nawet nie muszę pisać gdzie to jest wszyscy pewnie kojarzą :lol: .
Nawet w tych lasach się nie udało ukryć złodziejom.
CO? Ja też tam mieszkamCytat:
Zamieszczone przez Dominikus
Gdzieś między Wrockiem a Legnicą, sam nie wiem gdzie to jest:D Podobno parę kilometrów od Środy Śląskiej:D
Jaki ten świat mały :lol: .Cytat:
Zamieszczone przez marcinus1002
Argaleb jeżeli chodziło ci o Czernikowo to ono jest jakieś 20km od Torunia tylko w wiadomościach jakieś dziwne czasami dane podają.
Mi chodziło raczej o moją miejscowość :P
Tak też myślałem ale zmyliło mnie to że nie wiesz gdzie to jest i ze nazwy nie podałeś :D .Cytat:
Zamieszczone przez Argaleb
Taka moja ukryta aluzja:DCytat:
Bydgoszcz pozdrawia resztę kraju :D
Jak oglądałem wiadomości to chyba tylko skrzyżowanie obok Polo pokazali i nic więcejCytat:
Srebrna Góra, pomiędzy Kłodzkiem a Dzierżoniowem, Dolny Śląsk :D :D
I ja też, piąteczka :DCytat:
Zamieszczone przez Regulus
To już wiem czemu z Maratem nie mogę się dogadać :D
Ja jestem ze Zgorzelca, wkrótce z Wrocławia ;)
to może będziesz moim sąsiadem :D :D :D
Twierdza - dla niewtajemniczonych :D
Żyrardów - miedzy Grodziskiem a Skierniewicami ( "jedyna osada fabryczna w Europie" - napis na tabliczce "Żyrardów Wita" - ta jasne, już im wierze )