Proponował bym ankietę na ten temat. Oczywiście niech producenci podejmą decyzję, bo to oni robią całego moda.
Wersja do druku
Proponował bym ankietę na ten temat. Oczywiście niech producenci podejmą decyzję, bo to oni robią całego moda.
EW tworzę na bazie darthModa, nasze statystyki są zbalansowane na podstawie Jego. Dodanie granatów (których w darthmodzie nie ma) do grenadierów zmusiloby nas do ponownego opracowania statsów grenadierów. Dodatkowo byłoby to troszkę niehistoryczne...
Vader obiecał dodać granaty jeśli tylko wymyśli ich odpowiednie współgranie z funkcją grenadiera, jak sam to ujął.
Na razie więc granatów raczej nie będzie.
Kiedy będzie European wars 0.5
Wtedy ;)Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
A jeśli chodzi o EW myśleliście kiedyś o projekcie: EW lite, który przywrócił by starą liczbę jednostek w oddziale, np. line infranty 40, grenadiers 20, etc.
Też byłbym za czymś takim. Mała domyślna, średnia mała EW, duża średnia EW, bardzo duża duża EWCytat:
Zamieszczone przez AgentMax
Planujecie w najbliższym czasie wypuścić wersje działającą z najnowszym patchem 1.5?
Rozmawiałem z KLA na wekkend prześle mi jednostki
Wtedy [/quote:2jyztkcy]Cytat:
[quote:2jyztkcy]Salvo napisał(a):
Niech tylko KLA wyśle mi nowe jednostki. Tylko na to czekam.
Na razie wersji małej nie planujemy, ale po 0.5 zacznę zaawansowane prace nad ew.
Postaram się pododawać nowe eventy, technologie, polska wersja językowa itp (zapraszam wszystkich do składania propozycji ;) )
Na razie kilka nowych jednostek:
Duński wczesny grenadier
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=26841
Dunski późny dragon
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=26842
Duński lekki dragon
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=26843
http://www.twcenter.net/forums/pictu...ictureid=26844
Dziś w księgarni przejżałem sobie 2 książeczki. Pierwsza z nich to Racławice bellony, a druga chyba bardziej was (i nas) mogąca interesować to ,,Barwa wojska polskiego w XVIII w" (chyba tak brzmiał tytuł) Z pierwszej dowiedziałem się ciekawej rzeczy- jeszcze kawaleria narodowa w czasach powstania kościuszkowskiego posiadała 5-metrowe kopie (towarzysze). 2-ga z tych książek będąca właściwie zbiorem ilustracji nasuneła mi pewien pomysł. Na początku XVIII wieku większość kawalerii narodowego autoramentu dzielona była zawsze na towarzyszy- uzbrojonych w kopie (husaria), lance czy włócznie (pancerni i petyhocy) oraz pocztowych- karabiny . Oprócz tego wszyscy mieli oczywiście po parze pistoletów ale dla gy informacja ta nie ma znaczenia i szable lub pałasze. No wioęc w modzie możnaby podzielić husarię i pancernych na dodatkowe 2 jednostki- strzelcze-odpowiadające pocztowym i atakujące wręcz- odpowiednik towarzyszy. Zbliżyłoby to grę do realii historycznych. Mam tu na mysli głównie to że np. wasza jazda pancerna nie odpowiada za bardzo realiom -jest uzbrojona tylko w szable. Jeszcze z tymi horągwiami petyhorskimi- w poł XVIII to wg ilustracji był to odpowiednik pancernych tylko ubranych w kontusze i kołpaki zmiast kolczug i misiurek. Co o tym wszystkim myślicie?
pzdr
Husaria głównie wlczyła kopią/koncerz/szabla w ścisku więc tu raczej nie ma co zmieniać.
Co do pancernych to mamy szersze pole do manewru. Lance używali tylko w czasie wojny z Turcją pod koniec XVII wieku więc ta opcja odpada. Skupiłbym sę jednak na pancernych z szablami i pancernych strzeleckich (czyli potrafią strzelać karabinkiem lub łukiem-tu kwestia do dyskusji), lecz nieznacznie gorzej walczą wręcz. Ich koszt byłby większy niż zwykłych "szablozbrojnych".
Bez konwertera modli wiele z wyglądem nie da się zrobić...Cytat:
Jeszcze z tymi horągwiami petyhorskimi- w poł XVIII to wg ilustracji był to odpowiednik pancernych tylko ubranych w kontusze i kołpaki zmiast kolczug i misiurek.
Dzięki za info ;)
Przepraszam, mam 2 pytanka:
- Czy w planach jest może wydanie pełnej wersji w formie instalatora ??
- Jakie są w ogóle postępy prac, ile procent moda ukończono
Z góry dzięki, życzę owocnej pracy.
Zrobienie instalatora zabrałoby nam zbyt dużo czasu, a ponieważ nowe wersje wychodzą dość szybko, a inne teamy też instalatora nie robią (co jak co ale aktualny sposób "instalowania" nie jest zbyt trudny) nie widzę takiej potrzeby.
Planujemy całkowity reskin jednostek, nowe technologie, zmiany gameplayu i wiele wiele innych. Aktualna wersja zawiera naprawdę wiele zmian w porównaniu do vanili ale wciąż planujemy więcej.
Nie da się ustalić ile już (procentowo) zrobione.
Każda wersja będzie znaczącym krokiem do przodu. Każda doda wiele nowych opcji.
pozdro ;)
Dzięki bardzo za info, z niecierpliwością czekam na modyfikację, liczę przede wszystkim na przełamanie nudy która wieje od gry ale równie dużą uwagę przykuję do realizmu historycznego. A jest jakaś szansa, że w pewien magiczny sposób poprawicie choć trochę wydajność gry ??
Na razie raczej nie jest to możliwe.
Z tymi pancernymi i lancami to nie do końca masz rację. Za sobieskiego dostali rohatyny i na wzór litewskich horągwi do walki Turkami to prawda, ale już je zachowali. Na pewno nie ma sensu robić ich z samymi samymi szablami. Zobacz tą stronę:Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
http://www.pancerni.com/Szabla%20i%20ko ... ernego.php
Łuk czy broń palna? Chyba broń palna, w owym okresie łuk to owszem ale raczej dla fantazji w zależności od osobistego uznania. Co do tej książki o której wspominałem powyżej, naprawdę polecam. Bardzo dużo ilustracji- szczegóły, umundurowanie poszczególnych regimentów (smaczki takie jak regiment gwardii królowej, horągiew janczarska wraz z mundurem jej oficera, regiment węgierski itd, itp.) Nie wiem czy wszystkie ilustracje zgodne z prawdą bo nie jestem ekspertem od XVIIIw, ale powinniście to zobaczyć z KLA.
Temruk wiesz może ile mniej więcej te książki kosztowały :?: Chętnie bym sobie zakupił ;)
http://www.poczytaj.pl/157004 - Racławice 2 dychy
http://www.taniaksiazka.biz/ksiazki/?id=2&ks=az_149639 - Barwy wojska... koło 50 w zależności od sklepu
Dzięki wielkie
Miałem wgrana wersje ),5 ale po instalacji najnowszego patcha - Empire sie nie włacza - czy jest sznasa aby dowiedziec sie czy bedzie jakas nakladka na tego patcha bo naprawde szkoda mi tego swietnego moda. Bede wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu tego malego problemu :mrgreen:
Pod koniec następnego tygodnia wyjdzie wersja kompatybilna z 1.5 ;)
Nareszcie. A będzie kompatybilna z 1.4??Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Ano 1.4....Za bardzo do przodu skoczyłem :D
Czy nie było by możliwości ulepszenie formacji jednostek ?, bo te w seriach TW jak dla mnie są denne ...
- dobrze by było gdyby można było tworzyć własne
- przydała by się formacja w której piechota liniowa ustawia się w jednolitych 3 rzędach
- kilka oddziałów kawalerii można by było skupić w 1 klinie
- itp, pomysłów jest wiele, tylko brak możliwości na ich zrealizowanie, zawsze chciałem mieć własne formacje, i w ciągu kilku sekund móc wydać precyzyjne rozkazy jednostkom, bo ustawianie każdej z nich oddzielnie nie ma większego sensu
pozdrawiam, życzę powodzenia przy dalszej pracy :]
Hmm, z tego co pamiętam pod 1.4 EW działało. Dopiero przy 1.5 zaczął wyskakiwać błąd. Ale nie jestm na 100% pewien(może na 90 ;) ). Co będzie zawarte w nowej wersji? Jak jest gdzieś napisane to sorry nie przejrzałem całego tematu.Cytat:
Ano 1.4....Za bardzo do przodu skoczyłem
Zaraz który patch jest najnowszy?:D
ew będzie kompatybilne z najnowszym 8-)
Nie pisalem co nowego będzie w 0.5..Tutaj masz skroconą liste:
-Reskin RONu,
-Reskin Prus,
-Częściowy reskin Dani,
-Ulepszone AI,
-Poprawione bugi,
-Kilka nowych, ciekawych rzeczy dla Prus i RONu ;)
Co do formacji...
Niemożliwe jest żebyś sam w czasie bitwy stworzył własną formację. W plikach możemy stworzyć takie jakie poniżej opisałeś, ale nie jest to naszym priorytetem.
Najnowszy jest 1.5 z hotfixem bodajże. Czy w związku z wydaniem konwertera modeli dalibyście radę zmienić te śmieszne husarskie dzidy na kopie?
Niestety oprocz kopi (ktore byśmy zrobili) musielibyśmy stworzyć animację odpowiadającą walce kopią.
Niestety ale to jest zbyt trudne i wątpię żeby w najbliższej przyszłości ktokolwiek tego dokonał...
a nie moglibyście zmienic tylko tekstury tej "dzidy" ? albo sprobować ją wydłużyć tylko "na niby", bo i tak oni nie wybijają jej w czlowieka tylko delikatnie zachaczają. Jeśli byłoby to niemożliwe to chociaż zmieńcie walkę husarii, bo wali tyłem dzidy, i tandetnie to wygląda :/
a i co do farmacji, to głównie chodziło mi o jakieś narzędzie do ich robienia, niekoniecznie w czasie bitwy :]
Musiałbyś zająć się bardziej zaawansowanym modowaniem żeby potworzyć swoje własne.
Dodałem jescze realistyczne dźwięki muszkietów, armat itp.Cytat:
Lance możemy wydlużyć, ale animacji nie zmienimy.
-Reskin RONu,
-Reskin Prus,
-Częściowy reskin Dani,
-Ulepszone AI,
-Poprawione bugi,
-Kilka nowych, ciekawych rzeczy dla Prus i RONu
Spodoba Wam się ;)
Jedna prośba. Nie dodawajcie tych brytyjskich marszów. Kiedy jest jedna jednostka to brzmi pięknie jednak gdy wyśle się kilka na raz to koniec świata :!: :!: :!:Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
OK, marszów nie będzie 8-)
Dzięki ci o wielki Salvo
A w 0.5 będą przemalowani Brytyjczycy czy w końcu żołnierze będą się od siebie różnić?Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
PS: A są plany co do zmienienia armii klonów na normalną??
Na razie na reskin Brytyjczyków nie ma co liczyć. Może pojedyńcze jednostki.
Twarze chcemy zróżnicować, ale mundury będą jednolite.
jak wielkie będą jednostki? bo takie jak w darthmodzie to pszesada. i zasięg i celność jednostek? ja zawsze jestem za tym żeby zmnieszyć celność tak dla realizmu i częstszego walczenia wręcz.
Prędkość przeładowania jest zmniejszona, zwiększony za to zasięg.
Czemu?Cytat:
takie jak w darthmodzie to pszesada.
Czujesz się jak prawdziwy generał, a nie dowódca trzech plutonów.
Salvo nie wszyscy mają GTXy, I7, 8gb RAM DDR3, itd. :PCytat:
Zamieszczone przez Salvo
To fakt...
Ale jak już wcześniej mówiłem, 0.5 będzie bazą conajmniej dwóch następnych części. Po jej wydaniu wezmę się za normalną wielkość, polską wersję itp.
A czy polska wersja nie miała już powrócić w 0.5?
trochę głupie pytanie - ale czy wasz mod będzie działał tylko z darthmodem ? , nie będzie niezależny ? (osobiście darthmod w paru kwestiach mi nie odpowiada ... co sprawia że niezbyt chętnie do niego podchodzę)