-
Napotka....
Wiem były tematy, wszystkie przejrzałem i nic. Na tw center też coś szukałem ale bezowocnie. Może ktoś pomóc? wie koś co to może być? jak się tego pozbyć? Wszystko wzięło się stąd że szkoda mi było męczyć płyty i ściągnąłem crack, z resztą to jest jedyny powód występowania tego natręta :cry:
P.S usunąłem crack, wróciłem oryginalne pliki, używam płyty, usuwałem, reinstalowałem, czyściłem rejestry...skanowałem antywirem też :P
-
Re: Napotka....
Cytat:
Zamieszczone przez Matatjahu
Wiem były tematy, wszystkie przejrzałem i nic. Na tw center też coś szukałem ale bezowocnie. Może ktoś pomóc? wie koś co to może być? jak się tego pozbyć? Wszystko wzięło się stąd że szkoda mi było męczyć płyty i ściągnąłem crack, z resztą to jest jedyny powód występowania tego natręta :cry:
P.S usunąłem crack, wróciłem oryginalne pliki, używam płyty, usuwałem, reinstalowałem, czyściłem rejestry...skanowałem antywirem też :P
Format partycji nie systemowych? Albo w ostateczności reinstall systemu Windows., to przez tego cracka. Ales wymyślił mając oryginala ;) ... :P fakt plytka jedna mi poszła - ale w cracki sie nie bawilem i nie bawię. Teraz mam 2 zapasowe.. Bo gra bardzo potaniala. :mrgreen: Może moderator Kirlan coś Ci doradzi napisz do niego na PW. :P
-
Najpewniej czeka mnie reinstal systemu...cóż wrócę do rome :P albo pójdę naprzód. Ale Rome mnie od dawna ciągnęło z powrotem bo jest kilka wartych uwagi modów ;) mimo wszystko nie ma co się poddawać tak wcześnie.
-
Wprawdzie rome już się zainstalował ale przeszukując rejestr usunąłem wszystko. Zanim zamknąłem wszedłem w wyszukaj i wpisałem "sega" były pliki cracka i "napotek napotka" usunąłem ale nie jestem pewien czy to wszystko, szukam dalej :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Matatjahu
Wprawdzie rome już się zainstalował ale przeszukując rejestr usunąłem wszystko. Zanim zamknąłem wszedłem w wyszukaj i wpisałem "sega" były pliki cracka i "napotek napotka" usunąłem ale nie jestem pewien czy to wszystko, szukam dalej :)
Szukaj, kto szuka nie błądzi i napisz do Kirlana Ci pomoże, porządny facet z niego. może jeszcze zagrasz w BELLUM CRUCIS 6.1
-
Pisałem, ale z tego co mi się wydaje ostatnim razem usunąłem także te pliki i nic, chyba ;) na razie mój ulubiony Rome. Później jakiś format partycji i medek ;)
-
O, już chyba wiem aczkolwiek nie mam medka aby sprawdzić :lol: ten plik napotka co logiczne instaluje się z grą więc usuwanie po desinstalacji nic nie da :lol: fakt trzeba ale powinno się usunąć po instalacji. Jeśli już tego kiedyś nie próbowałem to powinno zadziałać :D
-
Odświeżam
Witam wszystkich!
Odświeżam ten temat, ponieważ mam identyczny problem. Do tej pory grałem sobie beztrosko pod Xp ale niestety przyszedł czas na win7 i duppa! Gra zainstalowała się baz problemu dodatek Królestwa również. Zgrałem nawet stare sejwy… wszystko pięknie, ale gdy dochodzi do bitwy to wyskakuje napotka i wywala do pulpitu. Usunąłem nawet ten plik, który radziliście, ale nic to nie dało. Proszę o pomoc bo medek to moja najulubieńsza gra!
-
Re: Odświeżam
Cytat:
Zamieszczone przez misza
Witam wszystkich!
Odświeżam ten temat, ponieważ mam identyczny problem. Do tej pory grałem sobie beztrosko pod Xp ale niestety przyszedł czas na win7 i duppa! Gra zainstalowała się baz problemu dodatek Królestwa również. Zgrałem nawet stare sejwy… wszystko pięknie, ale gdy dochodzi do bitwy to wyskakuje napotka i wywala do pulpitu. Usunąłem nawet ten plik, który radziliście, ale nic to nie dało. Proszę o pomoc bo medek to moja najulubieńsza gra!
Ja jak instalowałem Medka na Win7 to mimo, że mam Directa11, to Medkowi brakowało jakis bibliotek i nie chciał odpalić. Zainstalowałem Direct9 -z czerwca 2010 do pobrania zdobrych programów - nie wiem czy to u Ciebie cos da. U mnie pomogło na Win7. Poczekaj jeszcze może Ktos Ci doradzi inne rozwiązanie niż moje.
-
Re: Błąd przy bitwach - "Medieval Napotka"
Ja zainstalowałem dajrekta z płyty kingdoms i gra odpala bez problemu tylko te bitwy się wykrzaczają i tu jest problem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez misza
Ja zainstalowałem dajrekta z płyty kingdoms i gra odpala bez problemu tylko te bitwy się wykrzaczają i tu jest problem.
A ten Direct z płyty to z jakiej daty, bo czasami dają stare dosyć a karte graficczna jaką masz i czy masz najnowsze sterowniki? Do Nvidii sa jakos z czerwaca albo maja 2011, a do ATI Radeona z maja 2011. Direct z płyty o ile jest z czerwca 201o to ok. Jak starszy to sciagnij najnowszego. I sterowniki tak samo. Grę wypakowaywałeś unpackerem czy nie?
-
Kartę mam GeForce 9800 GTX. Zainstalowałem najnowsze dostępne sterowniki. Ściągnąłem też direkta z czerwca 2010. Te zabiegi nic nie dały. Jeśli chodzi o wypakowywanie… to ja po prosu wcisnąłem instaluj :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez misza
Kartę mam GeForce 9800 GTX. Zainstalowałem najnowsze dostępne sterowniki. Ściągnąłem też direkta z czerwca 2010. Te zabiegi nic nie dały. Jeśli chodzi o wypakowywanie… to ja po prosu wcisnąłem instaluj :)
viewforum.php?f=291 spytaj pod tym linkiem może Kirlan Ci pomoże, mnie sie skończyły pomysły.
-
[ROZWIĄZANE] Napotka
Pomocy kiedy chce włączyć moją kampanie Cesarstwen to wywala do pulpitu i pisze Medieval 2 Napotka i jak naciskam OK wyłącza mi Medka czy można z tym coś zrobić
-
Re: Napotka
Poniżej masz z 3 tematy o sławetnym napotka. Zamykam. Poczytaj.
Miłej niedzieli :D
-
Witam Was.Mam problem ten sam co koledzy.Mam medivala 2 bez dodatku.Wszystko było fajnie.Grałem cesarstwem i przy 10 turze mnie wywaliło i wyskoczył ten błąd "napotka".Założyłem nową kampanię angielską i grałem i grałem i przy turze z 45 na 46 znów mi wyskoczył "napotka".Wszystko gra,ale jak dam następną turę to znów wyskakuje.Jednym słowem zostałem na jednej tuże i jestem w głębokiej Dupie.Pomóżcie.Nie ma tych plików geography,ale jest ten map.rwm,ale usunąłem i powrócił.Nie wiem już cóż zrobić.Zainstalowałem tylko patcha.Nigdzie nie grzebałem.
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\medieval2.exe"
-
Cytat:
Zamieszczone przez medival
Witam Was.Mam problem ten sam co koledzy.Mam medivala 2 bez dodatku.Wszystko było fajnie.Grałem cesarstwem i przy 10 turze mnie wywaliło i wyskoczył ten błąd "napotka".Założyłem nową kampanię angielską i grałem i grałem i przy turze z 45 na 46 znów mi wyskoczył "napotka".Wszystko gra,ale jak dam następną turę to znów wyskakuje.Jednym słowem zostałem na jednej tuże i jestem w głębokiej Dupie.Pomóżcie.Nie ma tych plików geography,ale jest ten map.rwm,ale usunąłem i powrócił.Nie wiem już cóż zrobić.Zainstalowałem tylko patcha.Nigdzie nie grzebałem.
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\medieval2.exe"
Nigdy nie instaluj gry tam gdzie masz system, najczęściej masz na partycji C, jak tutaj, grę instalujesz na oddzielnym dużo większym dysku, partycji, np D....
Czyli wywalasz grę, najpierw odinstaluje, potem w innym miejscu zainstaluj, spaczuj i spróbuj ponownie.
pozdrawiam
-
Ale ja mam tylko jedną partycje.
-
Jaki masz system operacyjny? Zrób defragmentacje dysku. Zainstaluj najnowsze sterowniki do grafiki i najnowszy directX
-
Cytat:
Zamieszczone przez medival
Ale ja mam tylko jedną partycje.
To podziel dysk przy instalacji systemu, popros kogos kto się zna
-
System:
Microsoft Windows XP
Home Edition
Wersja 2002
Komputer:
Intel(R) Core(TM)2 CPU
6400 @2,13GHz
2.13 GHz,1,00GB RAM
Karta graficzna:NVIDIA Ge Force 6600
Zrób defragmentacje dysku?
Zainstaluj najnowsze sterowniki do grafiki i najnowszy directX.
Skąd?
-
http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl tam wybierz swój model karty i pobierz sterowniki Nvidia są z 01. czerwca 2011. Przed sterownikami zapodaj DirectX najnowszy http://www.dobreprogramy.pl/ pobierz sta wpisz w wyszukiwarke DirectX i pobierz DirectX dla XP z czerwca 2010.
Defragmentacje zrób z poziomu Windows, ma byc defragnebtacja a nie format. :twisted:
jak zainstalujesz DirectX a potem najnowsze sterowniki to powinno byc duzo lepiej z grafiką.
-
Re: "Medieval II napotka" - POMOCY!!
Cytat:
Zamieszczone przez Scythe
No tak, ja mam podobny problem, kupiłem MTW2 w platynowej kolekcji + dodatek kingdoms i gra w ogóle nie uruchamia się, instaluje się ładnie żadnych błędów, a po 2 krotnym kliknięciu na ikonkę- czarny prostokącik i komunikat Medieval 2: Total War napotka. Przeinstalowałem, ale nic nie dało, próbowałem gołą, z patchem 1.2, potem 1.3 i to samo, zainstalowałem starsze sterowniki do grafy, potem najnowsze do grafy, cały czas ten sam problem. Dodam, że Rome Total War chodzi mi bez zarzutu, a po zainstalowaniu dodatku Americans dodatek ten poszedł, nie wiem co by było dalej w każdym bądź razie odpalił, komunikat z system.log.txt wygląda tak
17:39:35.812 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
17:39:35.812 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Jun 25 2007 version bld-medieval2-update2.1-30 (43169) ===
17:39:35.937 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
17:39:36.015 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
17:39:36.140 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
17:39:36.265 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
17:39:36.343 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
17:39:36.359 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
17:39:36.437 [system.io] [warning] open: preferences/player.txt is missing
17:39:36.437 [system.io] [warning] open: preferences/keys.dat is missing
17:39:36.437 [system.io] [warning] open: preferences/keys.dat is missing
17:39:37.406 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
w załączniku screen, ma ktoś jakiś pomysł co mogę zrobić?
Mam taki sam problem, czy któś mógłby udostępnić te pliki player.txt i keys.dat ?
-
Gram w medievala 2 coś koło 1,5 roku i zdarzyło mi się to kilka razy. Miałem tak podczas walk z tatarami i dzisiaj po długim czasie jak atakowałem miasto rebeliantów. Nigdy w innych przypadkach.
Rozkładam wojska i w momencie kiedy zaczynam bitwę to cały ekran robi się czarny i jest dźwięk, że wyskoczył jakiś błąd. Zrobiłem ss'a i jest takie coś:
http://img571.imageshack.us/img571/7544/napotka.jpg
Po kliknięciu ok gra się wyłącza, znowu wchodzę rozgrywam tą samą bitwę i ten sam błąd. Jak dam automatyczna walka to jest ok. Wie ktoś dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić? Ktoś pisał gdzieś na necie, że to jednostki najemnicze szaleją jak coś tam się dzieje już nie pamiętam i trzeba zmienić jakieś końcówki edu czy coś takiego. Proszę o pomoc!
PS. Sprawdziłem coś. Miałem ten błąd podczas walki z tatarami bo oni używali słoni. Teraz atakuję tych rebeliantów i mam 3 oddziały słoni i pewnie tu jest problem. Ale dziwi mnie, że niektóre walki działały ze słoniami bo z tatarami stoczyłem kilka bitew a może w 2 lub w 3 tylko był ten błąd.
-
Miałem to samo i zwykle z tym błędem wiązał się kres moich kampanii w MedkuII
Później praktycznie ten sam błąd choć w nieco innym wydaniu powtarzał się już nie przy walce z tatarami a zaraz przy starcie kampanii, dopiero po zamianie slotami kości ram wróciło wszystko do normy.
-
Witam wszystkich . Mam problem z osławioną "napotka" tylko, że u mnie wygląda to następująco :
Teutonic : Bitwy śmigają ,ale tylko te tworzone prze ze mnie w kampanii "napotka"
Brytania : Jedna wielka "napotka"
Crusader : Wszystko ładnie i pięknie bez napotek
Ameryka : (nie gram)
Patch mam 1.5 oryginlny win 7 64. Co mogę zrobić,aby pozbyc się napotki (res nie pomaga)
-
1) Memtest - testujcie pamięć RAM
2) PEŁNY FIZYCZNY skan dysku twardego - zaznaczcie opcje autoaprawy i odzyskiwania.
3) Zwiększcie RAM fizyczny - rozbudujcie kompa (pamiętać że pod windowsami 32 bitowymi RAM do 3 GB)
4) Zwiększcie RAM wirtualny
5) uporządkować system - zobaczcie : http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...p=97535#p97535 oraz kawałek dalej http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...p=98392#p98392
-----------
Tyle na początek. są jeszcze ze 3 kwestie ale to dłuższa historia, wolę nie opisywać jak nie trzeba (a i dla was zastosowanie byłoby Znacznie kopotliwsze niz to powyżej - więc lepiej zacząć od łatwiejszego - a prawdę mówią i tak powinniście powyższe sami robić regularnie ).
KONIECZNIE Piszcie CO zastosowaliście i z jakim rezultatem.
-----------
[spoiler:kl91m4wj]Tylko błagam nie piszcie że "reintslka całego systemu" to lek - owszem czasem działa , ale tak naprawdę przy reinstalce dzieją się pewne rzeczy opisane powyżej.Poza tym wcale nie ma gwarancji że się zadzieją akurat te potrzebne.
No chyba że macie ...
trzy programy na krzyż zainstalowane . Tak to można 2 razy dziennie reinstalować system ,a w międzyczasie zrobić Formatowanie twardziela. Ale i takl czeka was wtedy instalowanie sterowników, antywirusa, i pewnie kilkunastu innych programow + konfiguracja tego wszystkiego. Mnie to zajmuje parę dni zanim po reinstalce przywrócę całą skomplikowaną organizację kompa i dawny z trudem wypracowany ład i optymalną konfigurację (kilkadziesiąt instalacji, masa konfigurowania).[/spoiler:kl91m4wj]
-
Wszystkie wyżej wymienione zabiegi nie pomogły . Wciąż napotka wyskakuje. Nawet w akcie desperacji zmniejszyłem wszystko na minimum i dalej napotka. No cóż chyba trzeba będzie pożegnać się z metkiem:(
-
zatem problem gdzie indziej, możliwe kwestie to między innymi:
1) wersja Direct X - cofnij do starszej
2) C++ - skopane bibioteki
----------------------
Co i jak?
poczytaj tu http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...215501#p215501 - C++
a także tu http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...190339#p190339 - DirectX
Jak nie widzisz folderu Direct X to w opcjach folderó w panelu sterowania ( panel sterowania: widok klasyczny) ustaw żeby pokazywał foldery systemowe i pliki ukryte.
Chyba oczywiste że MUSISZ się zalogować do profilu typu administratorskiego żeby zrobić powyższe?
-
ja tak mialem po zainstalowaniu medka i po miesiacu przeszlo
-
I znów nie pomogło...
Mam laptopa (pc-a spaliłem na crysisie) może dlatego nie działa?
-
"Medival 2 total war napotka"
Witam mam problem z grą który polega na tym że podczas jakiegoś losowego oblężenia(zazwyczaj) czy też bitwy po kilku minutach jej trwania na ekranie nagle pojawia się okienko z komunikatem "Medival 2 total war napotka". Po czym gra wyrzuca mnie do Windows-a. Gra jest oryginalna. Mam ją od kilku lat i nigdy nie miałem z nią żadnych problemów. Zpatchowałem grę do wersji 1.3. Działam na WIndowsie XP. Komputer zmieniłem około 2 lat temu ale gra na nim działała równie dobrze jak na starym aż do niedawna. Przeszukiwałem różne fora ale na żadnym nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
-
Re: "Medival 2 total war napotka"
Ściągałeś jakiegoś moda? Albo bawiłeś się z plikami gry?
-
Re: "Medival 2 total war napotka"
Nie. Poza ściągnięciem patchy nic nie robiłem jeżeli chodzi o pliki gry.
-
Zaprawdę ciężko jest cofnąć się o jedną stronę i zobaczyć czy nie ma takiego problemu?! BA! Doprawdy aż tak ciężko jest użyć opcji SZUKAJ?! Ludzie! Ogarnijcie się wreszcie!
Temat połączony z istniejącym.
Z szacunkiem i obietnicą rozdawania nie tylko ostrzeżeń za dublowanie tematów -
Samick
PS. I ani mi się ważyć odpisywać w temacie z jakimiś przeprosinami, od tego jest skrzynka na PW.
PS2. Tak, jestem złym wrednym moderatorem, bez poczucia humoru, będącym nieokrzesanym chamem - w skrócie: mam zły humor.
-
Medieval II Total War Multiplayer błą
Witam na święta zakupiłem Medieval i teraz postanowaiłem że zagram sobię na Multiplayer z innymi ale gdy próbowałem się zalogować wyskoczyło mi że mam niewłaściwy klucz a podczas instalowania gry nie było żadnego błędu
-
Re: Medieval II Total War Multiplayer błą
Spróbuj zarejestrować grę na stronie internetowej podanej na pudełku . Albo załóź konto na gamespy id .
-
mam konto na gamespy i rejestrowałem gre na cd-projekt a na gamespy jak się zarejestrowałem odrazu przeżuciło mnie na inną strone tam tez się zarejestrowałem i lipa
-
http://www.youtube.com/watch?v=Og8eo6ogNzk
W opisie tego filmiku masz napisane co trzeba zrobić, kiedy wyskakuje komunikat z nieprawidłowym kluczem podczas logowania.
Już wcześniej był temat z identycznym problemem, dlatego zamieszczę co tam napisałem, w razie gdybyś nie był mocny w angielskim.
Cytat:
Zamieszczone przez Arrim
Znalazłem tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=Og8eo6ogNzk (w opisie) sposób na to. Wejdź w Start > Uruchom > Regedit, potem wyszukaj HKEY_LOCAL_MACHINE, następnie SOFTWARE i Sega. Potem w Medieval 2 total war i powinieneś mieć informacje o grze. W tym CD-Key. Sprawdź czy się zgadza z tym co na pudełku od gry, jak nie to kliknij w cd-key prawym przyciskiem i edytuj. Dla mnie to dziwne, bo przecież jeśli wpisze się zły cd-key to nie zainstalujesz gry. Chyba że wziąłeś klucz z internetu. Aha, i jeśli zmieniłeś ręcznie miejsce zainstalowania gry, to nie znajdziesz tego pliku w Edytorze Rejestru. Wtedy pozostaje Ci zainstalowanie gry ponownie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Zaprawdę ciężko jest cofnąć się o jedną stronę i zobaczyć czy nie ma takiego problemu?! BA! Doprawdy aż tak ciężko jest użyć opcji SZUKAJ?! Ludzie! Ogarnijcie się wreszcie!
Temat połączony z istniejącym.
Z szacunkiem i obietnicą rozdawania nie tylko ostrzeżeń za dublowanie tematów -
Samick
PS. I ani mi się ważyć odpisywać w temacie z jakimiś przeprosinami, od tego jest skrzynka na PW.
PS2. Tak, jestem złym wrednym moderatorem, bez poczucia humoru, będącym nieokrzesanym chamem - w skrócie: mam zły humor.
Dobijacie człowieka na stare lata. Temat postanawiam przykleić. Bo mojej pracy końca nie będzie widać, tak jak Waszemu lenistwu, by sprawdzić czy nie ma już takiego tematu (przepraszam za generalizację).