Kliknąć prawym na fladze np. USA. wyskoczy lista państw
Wersja do druku
Kliknąć prawym na fladze np. USA. wyskoczy lista państw
Mam prośbę: Mógłby ktoś z Was podać mi link do jakiegoś moda dodającego dużo eventów? Najlepiej jakby był po polsku, ale może być i po angielsku. W grze jest niestety bardzo mało eventów...
http://wayofwar.org/showthread.php?t=29140&page=1 Tu masz Polski mod, jest to jeden z lepszych w jakie grałem choć jest niestabilny.Cytat:
Zamieszczone przez kamilios
I tutaj jeszcze zajrzyj i poszukaj czegoś dla siebie ;)
http://wayofwar.org/forumdisplay.php?f=212
jesli nie chcesz ściagać moda, masz tu link skąd ściagniesz mini moda -eventy historyczne: http://wayofwar.org/showthread.php?t=22666
klikasz na flage państwa, pokazuje się cała lista innychCytat:
Zamieszczone przez sefko1
Czy ktoś mógłby w skrócie wytłumaczyć kampanię on-line? Przez co się gra, konfiguracja itp. Z góry dziękuję. Planuję się wkręcić w to, komp w singlu nie stanowi już takiego wyzwania, trzeba spróbować czegoś trudniejszego. :)
On-line gra się przez hamachi , wejdź na way of war w dział HoI2 multiplayer i tam się zgadaj z kimś albo z tego forum kogoś znajdź .
Serwery stałe pozostają tylko w HOI3 i Eu3 , w innych grach hamachi .
Mam takie 2 pytanie: jak sie buduje bombę atomowa?? Mam już reaktor odpowiedniego poziomu, opracowana technologie brudnej bomby i co dalej?? Drugie: jak zrobić budując np pancernik od razu z nim budować radar czy plot??
Bomba atamowa buduje się sama , zbadaj odpowiednie technologie i się po kilku tygodniach/miesiącach pojawi
najedź kursorem na znaczek bomby i tam będzie kiedy będzie gotowa .
Co do radarów itd. w pancerniku
Musisz mieć zbadane technologie , nie pamiętam jakie ale w przemyśle chyba
I wtedy będzie Niebieska ikonka radaru przy budowie pancernika , zaznaczasz i masz .
Jak w HoI2 modernizuje się jednostki i jak przesuwa się jednostki pośród swoich armii (chcę przerzucić dywizję z jednej armii do drugiej).
Jednostki modernizują się same , zajrzyj do dyplomacji tam jest odpowiedni suwak "modernizacja" i ustaw na wymaganą liczbę .
Dywizje trzeba odłączyć wyznaczyć drugą armie , zaznaczyć dywizje+armię docelową i kliknąć połącz.
Nie bardzo zrozumiałem z tymi armiami. Wytłumacz mi po kolei co mam robić.
Obecnie mam 4 armie po 2 dywizje każda.
Chcę mieć tylko 2 armie po 4 dywizję. Co po kolei mam zrobić?
Przesuń 2 armię do 1 prowincji i kliknij połącz albo takie strzałki -><- będę i kliknij w nie
i w kolejne 2 armię przesuń i kliknij połącz albo strzałki
nie wiem dokładnie bo dawno nie grałem hoi3 mnie wciągneło .
Witam
Posiada ktos z was moda Modern Day Scenario?
Nie wiem czemu ale mam problem z zianstalowaniem go... zawsze wyskakuje critical error.
Mógłby ktoś pomoc albo instrukcja jak to zainstalowac?
gram na czystym armageddonie (byl w cerfurze za 4,79)
czy ilość slotów/okienek na zespoły naukowe może zwiększyć się z czasem w danym kraju?
Jeśli tak, od czego to zależy?
Ich ilość zwiększa się wraz z dokonywanymi podbojami.
Zawsze gdy podbije jakieś państwo to mi dochodzą sloty.
ale pewnie masz włączone pełne przejęcie pp (a bez tego?
Podbój albo rozwijanie swojego przemysłu. Przy 90/100 PP powinno być 5 zespołów.
Dokładnie to idzie tak:
20 PP= 2 sloty
40 PP = 3 sloty
60 PP= 4 sloty
80 PP=5 sloty
grazie. W takim razie zasiadam do Chile. Bułgaria już mi się jakoś znudziła
Zacząłem grać Hiszpania od 36r, w oczekiwaniu na wojnę domową rozpocząłem uzupełnienia i tak czekałem do roku 42 i nic. Czy może to być spowodowane brakiem niezadowolenia w prowincjach. Aktualnie podbijam Portugalię do pełnej aneksji muszę podbić wschodnie wybrzeże Afryki a nie mogę się tam z desantować, mimo iż prowincje na zachodzie należą do mnie. Co jest kurde nie tak??
No, coś na pewno jest nie tak, bo rewolucja po kilku miesiącach wybucha, hehe. A podczas rewolucji rozdziela losowo, więc teoretycznie możesz się super uzupełnić, a to wszystko przejdzie w ręce lewactwa. Co do tej afryki - też coś jest nie tak.
Czy w jakiś prosty sposób da się zmodować by do dywizji piechoty można było dodawać więcej brygad? Odwiedziłem wczoraj way of war w poszukiwaniu ciekawej modyfikacji do hoi2. Graliście może na modzie 1934 lub way to victory?
Ja grałem w way to Victory i mod jest trochę mało stabilny :) trzeba mieć dużo szczęścia żeby dociągnąć do końca. I niestety nie można dołączać więcej brygad do dywizji w żadnym modzie tego nie ma .
Dwa pytania (gram w Armageddon):
1. Jest taka opcja, która pozwoliłaby na zwrócenie sojusznikowi wszystkich jednostek ekspedycyjnych za jednym zamachem? Rozchodzi się o to, czy da się to zrobić inaczej niż klikać przy każdej dywizji "zwróć".
2. Po zajęciu sporej części świata przeze mnie i moich sojuszników, gra przycina co dobę przez co rozgrywka robi się bardzo irytująca. Jest na to jakieś rozwiązanie?
1.podpisz pokój wtedy zazwyczaj państwa anulują korpusy ekspedycyjne ;) (niema takiej opcji)
jedynie jest taka możliwość aby przejąć kontrole militarną nad państwem a potem z niej zrezygnować z tym że wtedy przejmujesz wszystkie jego jednostki
2.gra z każdym miesiącem zwalnia wojny powodują że ai hm liczy? przez co jeszcze bardziej zwalnia po jakimś czasie to nawet idzie się przyzwyczaić
i polecam uzbroić się w dobry procesor jeśli masz słaby komputer ;)
Czyli teoretycznie zmniejszenie ilości wrogich państw powinno ponownie przyspieszyć rozgrywkę?Cytat:
Zamieszczone przez pop517
Gdzie mogę kupić te grę?
W sklepie? :shock: :o
A w jakim sklepie jest dostępna?
U mnie zakup przez internet odpada.
Wiesz może czy jest dostępna w takich sklepach jak np: real auchan itd.
Poszukaj, prawie rok temu kupiłem w jednym z tych marketów za 5 zł (może nawet mniej).
Napewno poszukam
Ale mam problem kolega mi pożyczył właśnie tą grę otwieram instalacje i wyskakuje mi okienko z medivala i instalacja się przerywa co robić?
Jak z Medievala? :|Cytat:
wyskakuje mi okienko z medivala i instalacja się przerywa co robić?
To zapewne kara za pożyczanie gier od kolegów.
Dosłownie ale chyba wiem o co chodzi poszukałem trochę w necie i doszedłem do wniąsku że kolega pożyczył mi płytkę z patchem a nie z grą :D
Mi brat kupił za 2zł 8-)
Zna cheata na szybkie uzuyskiwanie tech. podobnego jak do trójki(HoI III)?
Napiszesz w języku polskim albo dostaniesz dwa tygodnie karceru za brak poszanowania języka polskiego.
wie ktoś gdzie można teraz samego Armageddon`a kupić???
:?: :?: :?:
PS. może nie jestem najlepszy w Hoi ale mam kilka skutecznych taktyk jak coś to pisać na GG 28581528