-
Re: WWmwE wersja 2.0 - Download
Cytat:
1.Podczas przewijania tur na ekranie przy ruchach innych państw mam czarny obraz, po dokładniejszym przyglądnięciu widać zarysy miast i zamków ale ekran jest po prostu czarny i kompletnie nic nie widać z tego co komputer rozgrywa tamtymi krajami. Umieszczenie szpiega w czarnym obszarze niczego nie zmienia - po prostu jest ciemność.
Musisz po prostu wyłączyć hotseata, bo grę masz dostosowaną do KO. Pewnie wyświetla ci się okienko z wpisywaniem hasła.
-
Na niektóre pytania Gnejuszu, po prostu nie chce się odpowiadać. Podobnie jak na znalezione ,,bugi", które są po prostu konsekwencją gry w hot seat.
-
Dzięki Panowie! Wiem już jak wyłączyć Hota ale nie wiem co oznacza większość pozostałych pozycji w pliku cfg.:
[features]
mod = WWmwE-2.0
[io]
file_first = true
[log]
to = logs/system.log.txt
level = * error
[video]
movies = 0
widescreen = 0
windowed = 0
[hotseat]
turns = 1
scroll = 1
autoresolve_battles = 1
disable_console = 1
disable_papal_elections = 1
save_prefs = 1
update_ai_camera = 1
validate_diplomacy = 1
passwords = 1
[multiplayer]
playable = false
[misc]
unlock_campaign = true
Czy ta linijka może powrócić do gry konklawe:
Jeżeli tak, to czy możecie napisać mi jaką wartość wpisać zamiast "1"?
-
Jakoś ominąłem ten błąd i grałem dalej, ale teraz już nic nie mogę zrobić. Po prostu wywala ciągle na jednej turze.
Daje loga.
[spoiler:14vkcoyp]
Kod:
22:20:36.143 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
22:20:36.143 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Jun 25 2007 version bld-medieval2-update2.1-30 (43169) ===
22:20:36.159 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
22:20:36.159 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
22:20:36.159 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
22:20:36.159 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
22:20:36.159 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
22:20:36.159 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
22:21:29.191 [game.script] [error] Script execution error for <console_command>, at line 3578, in WWmwE-2.0/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
(null)
err: console currently disabled for hotseat multiplayer, no commands available
22:21:31.915 [game.script] [error] Script execution error for <console_command>, at line 3596, in WWmwE-2.0/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
(null)
err: console currently disabled for hotseat multiplayer, no commands available
22:21:54.849 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
[/spoiler:14vkcoyp]
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Jeżeli tak, to czy możecie napisać mi jaką wartość wpisać zamiast "1"?
0
Brave - niestety ja nie mam pojecia ci sie dzieje.
-
Brave, a grasz w hot seat?
-
Tak ten log jest z kampani Maurami na hotseat. Zapomniałem tego wyłączyć, a się zagrałem.
Załączę plik WWmwE-2.0/
[spoiler:14ikb28s]
Kod:
[features]
mod = WWmwE-2.0
[io]
file_first = true
[log]
to = logs/system.log.txt
level = * error
[video]
movies = 0
widescreen = 0
windowed = 0
[hotseat]
turns = 1
scroll = 1
autoresolve_battles = 1
disable_console = 1
save_prefs = 1
update_ai_camera = 1
validate_diplomacy = 1
passwords = 1
[multiplayer]
playable = false
[misc]
unlock_campaign = false
[/spoiler:14ikb28s]
Teraz gram bez hotseata, ale tylko raz mnie wywaliło i gra się OK.
Dodam tylko, że nigdy mi napotka nie wyskakiwała na WWmwE. Może to jest spowodowane grą na cracku?
-
Nie mogę jednak wyłączyć hotseata, próbowałem już kilku sposobów podanych na forum i bez skutku. Gram na oryginale i nie żadnego cracka, jeżeli ktoś wie jak faktycznie wyłączyć hota to proszę o wskazówkę.
-
Pisalem na poprzedniej stronie:
Cytat:
Zamieszczone przez Joopiter
Jesli nie chcesz w ogole widziec opcji wpisywania hasla to edytuj plik "WWmwE-2.0.cfg" (w glownym katalogu gry) i linijki:
Kod:
[multiplayer]
playable = true
[misc]
unlock_campaign = true
zamien na:
Kod:
[multiplayer]
playable = false
[misc]
unlock_campaign = false
-
Dzięki Joopiter, tym razem pomogło, musiałem założyć nową grę. Jest też konklawe, agresja komputera nadal słaba ale jak się postaram to w końcu się denerwuje. Bardzo ciekawe nowe jednostki, co prawda przesadzili z ilością w kilku nacjach ale i tak jest słodko. polecam moda na zmianę wyglądu miast i zamków - naprawdę gra wygląda dużo ciekawiej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Bardzo ciekawe nowe jednostki, co prawda przesadzili z ilością w kilku nacjach ale i tak jest słodko. .
Tzn w ktorych nacjach? Opisujcie takie wrazenia jak najdokladniej, to bedziemy mogli poprawic przy ewentualnej kolejnej czesci moda. Interesuje nas glownie jak postrzegacie balans nacji - czy ktoras jest za silna w stosunku do innych, czy ktoras ma za malo jednostek (lub sa za slabe) itp.
-
Racja, trzeba starać się być precyzyjnym, napisałem, że przedobrzone jest z ilością jednostek, teraz napiszę konkretniej.
Grałem do tej pory: Polską, Sycylią i Węgrami ale podglądałem też rekrutację w innych państwach. Polska ma za dużo wszystkich formacji, piechoty, jazdy, może strzeleckich nie przesadziliście ale pozostałe na pewno. Myślę, że można zmniejszyć przynajmniej o połowę. Sycylia ma za dużo piechoty, Węgry już nieco lepiej. Pozostałe kraje - mam wrażenie, że potraktowaliście Europę wschodnią po VIP-owsku, wynagrodziliście to co inni moderzy kompletnie pominęli.
Czy agresja komputera jest tak słaba tylko u mnie czy u innych też, gram 46 turę Węgrami i nic się nie dzieje, nikt mnie nie atakuje... Wcześniej grając Polską miałem to samo do 116-ej tury, kiedy zaatakowały mnie Węgry ale tylko Halicz, armie innych państw łażą po mapce jak muchy w smole - snują się... Komputer nawet się nie broni, po prostu wieje nudą - jak można to samemu zmienić?
-
Gnejusz, zagraj z nami w Kampanię Online.
-
Dodatkowo powiem, że ta "napotka" zawsze jest na turze Litwy. Ciekawe.
-
Siema mam pytanie.Gdzie jest link do wersji 2.0??
Bo nie mogę znaleźć.Jeżeli coś pomyliłem to przepraszam.
POZDRO
-
Ale po co Ci 2.0? Jest zabugowane.
-
To mam pytanie w którą wersje grać??
Bo ściągnąłem 2.02b i ona jest tylko do gry w KO.
To którą polecacie do gry w SINGLE??
-
1.0.
Tylko tam są działające bitwy. Acz nie zawsze...
-
Aha dzięki już ściągam :D
-
Właśnie teamt download 2.0, a nie ma 2.0. Kampania on-line jest do 2.0, a chciałem spróbować, więc można gdzieś ten link znaleźć ;)
-
-
W pierwszym poście jest napisane, że trzeba mieć podstawkę 1.3
Jeśli bd miał 1.0 to mogę mieć crashe typu wywalanie do pulpitu albo mogą być jakieś problemy z KO?
Laptop mi padł i instaluję medka na pececie. Wersja 1.0 -> wszystko ok, gra się włącza. Wersja 1.2/1.3 -> ekran startowy się zdąży włączyć i wyskakuje legendarne już "napotka". W logu mam, że brakuje paru plików w data\text i uszkodzone są pliki odpowiadające za kursor (lub ich nie ma). Pewnie gdyby nie kursor, wysypały by się kolejne rzeczy.
log:
[spoiler:13nd24cj]08:25:47.531 [system.rpt] [always] CPU: SSE
08:25:47.531 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Nov 23 2006 version bld-medieval2-final-64 (30650) ===
08:25:47.593 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
08:25:47.625 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
08:25:47.687 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
08:25:47.718 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
08:25:47.718 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
08:25:47.718 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
08:25:47.718 [system.io] [warning] open: data/text/tooltips.txt is missing
08:25:47.734 [system.io] [warning] open: data/text/strat.txt is missing
08:25:47.734 [system.io] [warning] open: data/text/battle_ed.txt is missing
08:25:51.687 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for ANISELECT
08:25:51.734 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_SABOTAGE
08:25:51.781 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_TRADE
08:25:52.093 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for DRAGGABLE
08:25:52.093 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for DRAGGING
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_MULTIPLE_SELECT
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ATTACK
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_CHARACTER
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_RESOURCE
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_FORT
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_MOVE_OBJECT
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_WATCHTOWER
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_DEPLOYMENT_AREA
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_TILE
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_SPECIAL_PIECE
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PAINT
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ADJUST_HEIGHTS
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_ADD_UNIT
08:25:52.156 [data.missing] [warning] missing/invalid cursor for MODIFIER_PLACE_SETTLEMENT
08:25:56.015 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka[/spoiler:13nd24cj]
Patchuję z płyty królestw. Wszystko oryginalne. Ściągnę z neta patche, może coś z tymi na płytce jest nie tak (chociaż rysek żadnych nie ma). Na lapku patche brałem z neta, nie wiedziałem, że są w kingdomsach.
I żeby nie było, że nie ten dział - przede wszystkim pytam o kompatybilność wwmwe 2.0 z podstawką 1.0. Jeśli ktoś przy okazji wie, jak magicznie poradzić sobie z moim problemem, to chyba może odpowiedzieć mimo złego działu ;) Jeśli patche z neta nie zadziałają, to bd pisał w podzamczu i ew. prosił o pliki.
-
Niestety nie znam odpowedzi na Twoje pytanie. WWMWE powinno z 1.0 zadzialac, ale po cos te patche dali, prawda? ;) One eliminuja sporo bledow i bugow, wiec mozesz miec ctd w roznych niespodziewanych momentach albo nie bedziesz mogl korzystac z jakis opcji w grze. Wiec mimo wszystko radze kombinowac z tymi patchami.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Errichto
W pierwszym poście jest napisane, że trzeba mieć podstawkę 1.3
Jeśli bd miał 1.0 to mogę mieć crashe typu wywalanie do pulpitu albo mogą być jakieś problemy z KO?
Laptop mi padł i instaluję medka na pececie. Wersja 1.0 -> wszystko ok, gra się włącza. Wersja 1.2/1.3 -> ekran startowy się zdąży włączyć i wyskakuje legendarne już "napotka". W logu mam, że brakuje paru plików w data\text i uszkodzone są pliki odpowiadające za kursor (lub ich nie ma). Pewnie gdyby nie kursor, wysypały by się kolejne rzeczy.
log:
Patchuję z płyty królestw. Wszystko oryginalne. Ściągnę z neta patche, może coś z tymi na płytce jest nie tak (chociaż rysek żadnych nie ma). Na lapku patche brałem z neta, nie wiedziałem, że są w kingdomsach.
I żeby nie było, że nie ten dział - przede wszystkim pytam o kompatybilność wwmwe 2.0 z podstawką 1.0. Jeśli ktoś przy okazji wie, jak magicznie poradzić sobie z moim problemem, to chyba może odpowiedzieć mimo złego działu ;) Jeśli patche z neta nie zadziałają, to bd pisał w podzamczu i ew. prosił o pliki.
Co do patchy do Medka II to zainstaluj 1.1 a na to patch 1.3 z pominięciem 1.2 (1.3 zawiera w sobie wszystko z 1.2 plus zmiany). Kilka osób miało podobny problem. Spróbuj jak napisałem pomiń instalację 1.2.
-
Sciągnąłem z neta 1.2 i 1.3. Działa wszystko.
Jakby ktoś potrzebował - wwmwe 2.0 nie działa z podstawką 1.0, działa z 1.2 i 1.3 (nie wiem czy z 1.2 nie będzie jakichś niezgodności, bugów, przy grze w KO).
I tak dzięki za odpowiedź Araven.
-
Jakby ktorys z graczy, ktoremu WWMWE przypadlo do gustu chcial sie zmierzyc z zywymi graczami, zapraszam do dzialu KO, wlasnie rusza kolejna kampania:
viewtopic.php?f=3&t=9006
-
Mam jedną uwagę do mapy jednostek regionalnych, mianowicie Raibutierzy występują tylko w Norymberdze.
-
Raubritterzy występują w Magdeburgu, Erfurcie i Budziszynie.
-
pomylił mi się Magdeburg z Norymbergą, ale w pozostałych 2 miastach ich nie ma, przynajmniej ja w wk 28 ich nie mam. Nie chodzi o ten problem, że jednostki regionalne stały się dla mnie niemożliwe do rekrutowania. W tych miastach nie byli dostępni od samego początku..
-
Jestem trochę zielony jeśli chodzi o modowanie, więc mam takie pytanie :) Mam zainstalowanego czystego Medka, ściągnąłem mod w wersji 2.0 i patche do moda, co muszę zainstalować przed wgraniem moda??
-
Cytat:
Zamieszczone przez ArsMoriendi
Jestem trochę zielony jeśli chodzi o modowanie, więc mam takie pytanie :) Mam zainstalowanego czystego Medka, ściągnąłem mod w wersji 2.0 i patche do moda, co muszę zainstalować przed wgraniem moda??
Dobrze by było patche 1.2 i 1.3 (razem 1 gb ważą) ale i bez chyba pójdzie.
Edit: Patche oczywiście do gry, a nie do moda, bo rozumiem, że masz patch pod moda, a nie pod grę ;)
-
Działa mi mapa kampanii, ale nie działa bitwa.
Instalowałem Med -> Med 1.1 -> Med 1.2 - Med 1.3, Mod 2.0 , Mod 2.02, Mod 2.02b
Mam angielską wersję spolszczoną, może to jest przyczyna?
-
Cytat:
Zamieszczone przez ArsMoriendi
Działa mi mapa kampanii, ale nie działa bitwa.
Instalowałem Med -> Med 1.1 -> Med 1.2 - Med 1.3, Mod 2.0 , Mod 2.02, Mod 2.02b
Mam angielską wersję spolszczoną, może to jest przyczyna?
Przeczytaj pierwszy post w tym temacie. Wielkimi czerwonymi literami pisze tam, że bitwy ręczne w tym modzie nie działają. Działają tylko automatyczne. To mod do KO. Bitwy ręczne będa w wersji 3.0 tego moda ale ona dopiero powstaje. Pozdrawiam.
-
a w starszych wersjach też nie działają?
-
-
Mam problem. Gdy włączam WWmwE-2.0.ba to wyskakuje mi steamowy autolauncher medka i tam mam do wyboru podstawkę i 4 kingdomsy. Jak odpalam ją(podstawkę) to nie ma ani śladu moda. Wszystko wgrałem tak jak w instrukcji.
-
Mod uruchamia sie poprzez plik wwmwe-2.0.bat. Jesli wgrales wszystko poprawnie, powinien byc w glownym katalogu medka.
-
No właśnie uruchamiam przez ten plik i nie działa. Przecież napisałem. :/
-
To znaczy, że po prostu źle zainstalowałeś. Mogłeś wkleić folder moda w niewłaściwe miejsce, albo nie wkleić go wcale. Ewentualnie źle nazwać.
-
Czy da się grać w wersję 2.0 bez trybu kampanii online?