Jakbyś czytał forum Lordz to byś dawno je znał:)
Wersja do druku
Jakbyś czytał forum Lordz to byś dawno je znał:)
Przecież piszę, że to tylko aktualizacja... Przypatrz się uważnie i zobaczysz, że niedawno im się port zmienił :P
Panowie dlaczego w 1.0 mam tylko zakładki z jednostkami w takich nacjach jak: Francja WB i Prusy? Kolejny problem po kilku godzinach gry chciałem wrócić do podstawki za każdym razem odpala mi mod ? pozdrawiam.
Z pierwszym problemem nie pomogę, za mało danych. Żaden błąd ci nie wyskakuje? Może reinstal pomoże?
A co do powrotu do podstawki, włącz launcher moda, znajdź przycisk restore vanill files i wciśnij go, nastepnie zamknij launcher i odpal Napoleona ze steama.
Reinstalka pomogła już mam wszystkie jednostki. Po drugim problemie też już nie ma śladu. Dziękuje bardzo za pomoc. Swoją drogą świetny ten mod. Pozdrawiam GL & HF
Witajcie!
1. Trudno znaleźć ostatnia wersje NTW III bo uploudy nie działają na forum, może ma ktoś podesłać? JA ściągnąłem jakąś wersję ze steama
2. Wszystko sie zainstalowało, odpalam menu NTW 3 wybieram bitwę albo kampania odpala sie NTW ale poza zmiana tapet nic sie nie dzieje:(
3. Czy to tylko wersja wieloosobowa?
Cod o pracy na NTW III to jako historyk zajmujący się to epoką chętnie podpowiem parę merytorycznych kwestii co do umundurowania XW. Co do piechoty najlepiej jest przyjąć mundury po reformie 1810 roku która ujednolicała barwę. Oczywiście z racji funduszów wiele oddziałów zostało przy swych dawnych mundurach, jednak ustalenie barwy wszystkich pułków przed reformą jest dziś nie możliwe z racji na małą bazę źródłową i brak zachowanych eksponatów. Jeśli jednak twórcom zależy na zróżnicowaniu pułków polecam ilustracje niejakiego Kosińskiego datowaną 1810 rok która przedstawia grenadierów i woltyżerów wszystkich pułków XW i odstępstwa barwy względem reformy. Ponadto co do reszty wojska polecam album Sylwestra Zielińskiego który powstał na zlecenie Ks. Józefa Poniatowskiego. Z chęcią odpowiem na wszystkie pytania uwagi. W załączniku Kosiński
http://imageshack.us/f/188/kosinskijxwpiechotapp11.jpg/
http://imageshack.us/f/402/kosinskijxwpiechotapp11.jpg/
Istnieje opcja ""EDYTUJ". Posty połączone, Ensis.
Źródeł odnośnie umundurowania mamy sporo problem jest przekonaniem ekipy odpowiedzialnej za tworzenie modyfikacji do wnikliwszej pracy nad wojskiem Księstwa. Po wydaniu nowej wersji będziemy się zastanawiać się co można poprawić w umundurowaniu. Planujemy wykonać własny mały dodatek do ntw3 z jeszcze bardziej uhistorycznionym umundurowaniem w stosunku do tego, które znajdzie się w wersji 2 modyfikacji. Obecnie priorytetem jest dla mnie Raszyn: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=493791
Przydałyby się:
- szczegółowe informacje o umundurowaniu polskiej, saskiej i austriackiej kawalerii w tej bitwie
- o kolejności pojawiania się wojsk austriackich na polu bitwy - potrzebne do opracowania systemu posiłków, odwodów
- informacje o terenie i rozmieszczeniu jednostek. Sporo już informacji zebrałem ale zawsze jakieś nowe się przydadzą.
Przejrzyj temat do którego prowadzi przytoczony powyżej link.
----------
Generalnie ntw3 jest ukierunkowane na tryb wieloosobowy.
FBI zlikwidowało megaupload tam były pliki. Autorzy moda nie chcą wrzucać ponownie wersji pierwszej ponieważ w krótkim okresie czasu (być może za kilka dni) wydana zostanie wersja druga. Na forum thelordz lub twcenter może są jakieś linki pozwalające pobrać wersje pierwszą poprzez programy p2p.
Mod jest genialny, ale męczy mnie już ta trąbka odzywająca się za każdym razem gdy przemieszczam sztab no i werble przy marszu piechoty, trochę to jednak uciążliwe na dłóższą metę. Wie ktoś może jak pozbyć się tych dźwięków, najlepiej byłoby chyba powrócić do tych z vanili. Wie ktoś jak to zrobić?
Można ale nie wiem czy warto bo niedługo ma ukazać się nowa wersja modyfikacji.
Edytuj pliki:
NTW3_Fx1
NTW3_Fx2
za pomocą PFM. Szczegółowe informacje znajdziesz na forum twcenter.
Jest nowa wersja?
Jeszcze nie.
Mylę się czy to jest Napoleonic Total War III ver 2.0??
http://www.thelordz.org/forum/viewtopic ... 38&t=13302
EDIT:
Tak!!!
To jest druga wersja Napoleonic Total War III
Księstwo Warszawskie:
http://i283.photobucket.com/albums/k...arsawntw32.jpg
Tak potwierdzam. Rodziła się bólach.
Poznaje niektóre moje jednostki:)
Księstwo ma teraz jednostki bliższe tym historycznym. Jak będę miał czas to wydam mały update, w którym polskie oddziały będą jeszcze bardziej uhistorycznione.
Mam pytanie aby grać Księstwem Warszawskim w kampanii można wgrać innego startpos?? Nie wpłynie to n a moda??
I jeszcze jedna moja uwaga.
Wczoraj wieczorem pobrałem moda jeszcze bez map. Aby zobaczyć jednostki Księstwa chciałem zagrać bitwę.Nie było normalnych map to wybrałem oblężenie.Poszło....Ale do wyboru przy wybieraniu jednostek Księstwa jest....PIECHOTA LINIOWA Z EMPIRE :shock:
O co chodzi??Mi to nie przeszkadza ale pytam z ciekawości :D
Chodzi właśnie o te twoje niepobrane mapy;-)
Pobierz packa i odpal normalnie bitwę multiplayer to sobie obejrzysz jednostki.
Wiem już sobie pobrałem i pograłem parę bitew. Naprawdę fajne t mapy nawet ;)
Ale w kampanii nadal mogę rekrutować piechotę liniową z Empire :lol:
EDIT:
Po pierwszych godzinach gry w kampanii stwierdzam że SP w tym modzie to porażka. Może tylko u mnie tak jest nie wiem.
Głównie chodzi mi o to że wszystkie budynki w mieście można wybudować do najwyższego poziomu już w przeciągu ok 20 tur :roll: Budowa trwa 1 turę :? Dochód jest tak duży że można wybudować te wszystkie budynki a w dodatku wyszkolić pełną armię w 5 tur :|
W ogóle nie ma przyjemności z gry. Ale dla mnie to nie jest najgorsze. Najgorsze dla mnie są bitwy w SP. Komputer nawet na największym poziomie trudności po prostu podchodzi pod moje oddziały i... stoi.
Nawet nie strzelają chodzą w jedną to w drugą stronę a moje oddziały wystrzeliwują je jak kaczki :lol:
Jedynie co podoba mi się w tym modzie to piękne jednostki. Niestety dla samych jednostek nie można grać gdy wszystko jest....hmm jak by to powiedzieć...niedopracowane??
Uważam, że podchodzicie źle do tej modyfikacji. To nie jest typowy mod wprowadzający jakąś ulepszoną kampanię i skupiający się na ulepszaniu gry jednoosobowej. Ntw3 zorientowany jest nadal na bitwy multiplayer. Główne atuty tej modyfikacji to: mechanizm bitew, nowe mapy, sporo nowych jednostek, żywe środowisko graczy multiplayer i tryb bitew historycznych. Kampania jest lepsza niż w wersji pierwszej ale według mnie zrobiona jest na siłę i jej jakość jest niska. Może przyszłe patche to poprawią. Jeżeli preferujecie grę z komputerem, co według mnie jest dość nudne i przewidywalne, powinniście spróbować innych modyfikacji.
dalej jest błąd co w pierwszej edycji. kawaleria nie potrafi przewrócić piechocińca , nie mówię już o stratowaniu. Kampania dla pojedynczego gracza to porażka:( jednostki bardzo ładnie odwzorowane :) wg mnie jak ktoś chce grać z kompem to Darthmod jest bardzo dobry no chyba że polecacie inny mod
Witam zainstalowałem tegoż moda i mam pare problemów :( Po pierwsze interfejs jest po polsku nie wiem czy to prawidłowy objaw po drugie wywala mnie z mapy kampani jak kliknę na jednostki bądź budynki( pokazuje błąd) po trzecie nie mam bitew historycznych tzn chciałem zagrać Jenę ale nie było armii historycznych tak jak w przypadku podstawowej wersji przy bitwach.może ktoś ma bądź miał podobne problemy????Mam czystego napoleona dopiero co wgranego i sprawdzałem spójność plików itd i wszystko było ok.Pozdrawiam
Bitwy historyczne uruchamiasz poprzez luncher(to jest to okno które pojawia się po odpaleniu skrótu do moda) i tam wybierasz grę historical battles. Następnie musisz taką bitwę zahostować, wybrać scenariusz i jeśli nie masz za graczy ludzi tu musisz ustawić cpu jako gracza.
Generalnie granie bitew historycznych z komputerem nie ma właściwie sensu ponieważ:
1. Wydajność bitew historycznych w przypadku gdy gra się je z komputerem jest słaba. Bitwy tego typu przeznaczone są do rozgrywki multiplayer.
2. Sztuczna inteligencja nie kuma klimatu historycznego :) i robi to co zwykle tj. popełnia samobójcze ataki.
W luncherze znajdziesz instrukcje opisującą niuanse bitew historycznych. Nowatorskimi rozwiązaniami są:
- system posiłków;
- zastosowanie reguły LCS w celu niwelowania efektu przepakowanych czworoboków;
- centralny punkt strategiczny armii obecny w bitwach historycznych pod nazwą LOC - jego zdobycie powoduje ucieczkę sił przeciwnika.
-------------
Menu w grze mam po polsku.
Sprawdź czy masz w bitwach neapol jako frakcję i zobacz czy masz nowe mapy do wyboru.
oki dzięki za podpowiedzi :) coś mam popieprzone bo ni ma Neapolu a bitwa mi się nie uruchamia z launchera :( bo rozumiem że powinna być od razu.no nic przeżyję wrócę do DarthModa choć tu są ciekawsze jednostki i dla wszystkich nacji tam dopieszczona zostala tylko Francja
Witam
Mam pytanie? Zainstalowałem NTW od nowa , następnie zainstalowałem "Napoleonic Total War III ver 2.0" oraz "Napoleonic Total War III Map Pack ver 2.0" i nie mogę w kampanii grać Polską( Księstwem Warszawskim) .Co należy zrobić ,lub co robię nie tak?
Księstwa Warszawskiego nie ma ponieważ powstało dopiero w 1807, a gra rozpoczyna się w 1805.
A czy nie da się odblokować/dodać możliwości grą Księstwem Warszawskim? Może coś zmieniając w plikach startpos?
Można coś takiego zrobić i na tym moja wiedza się kończy w temacie kampanii.
Czyli co konkretnie popsuło się w bitwach singleplayer w porównaniu z wersją 1.0?
Witam
Jak zagrać w bitwy historyczne? Jeśli uruchamiam je -zamiast historycznych jednostek mam tylko domyślne-często nie związane z tą bitwą.
Zadam durne pytanie: w jakim języku jest ta modyfikacja? Wydaje mi się, że w angielskim ale gdzieś czytałem, że niby menu jest po polsku czy coś?
Cała modyfikacja jest po angielsku ale jak masz spolszczonego Napoleona to od czasu do czasu trafią się polskie teksty.
Bóg Ci zapłać za odpowiedź;)
P.S No to wypada zassać moda:) nic lepszego pod Napoleona chyba nie znajdziemy:) Niestety jeśli chodzi o modyfikacje pod NTW jestem zielony ( bawię się modami pod MTWII ), więc wybaczcie mi nieznajomość tychże.
Witam, szukam chętnej osoby do zagrania w kampanie.
Jeszcze jedno pytanko: czy w tym modzie strzela tylko pierwszy szereg ( jak w podstawce) czy szeregi po kolei? :)
Strzelają trzy szeregi. Żołnierze z danego szeregu nie strzelają jednocześnie czyli nie ma tzw rank fire., każdy wali tak szybko jak może bez czekania na kolegów obok:)
Kto teraz gra na spa? ;)Wymagasz od AI geniuszu ludzkiego xD.Zagraj sobie kampanie mp.Cytat:
Zamieszczone przez Niko
Jeśli chodzi kampanię o SP w tym modzie to mam osobiście mieszane uczucia. Jedni mówią, że słabe drudzy, że może być. W takim razie pytanie, jakie trzeba by sobie zadać w tym momencie brzmi: czy jest alternatywa godna polecenia? :?
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Nie wymagam geniusza ludzkiego wymagam minimum taktyki. W podstawce już jest lepsze Al. Kto powiedział że gram w SP tylko? Gram w MP większość czasu.
W ntw3?Cytat:
Zamieszczone przez Niko
Nie tylko, grałem w ntw3 ale wcześniej. Teraz przerzuciłem się na Shoguna