Ostatnio pokazano tylko preview do patcha 1.4 i od tamtego momentu jest tylko gadka w temacie o TATW tylko o nadchodzącym patchu 1.4.Cytat:
Zamieszczone przez Orzel93
Wersja do druku
Ostatnio pokazano tylko preview do patcha 1.4 i od tamtego momentu jest tylko gadka w temacie o TATW tylko o nadchodzącym patchu 1.4.Cytat:
Zamieszczone przez Orzel93
może to nieodpowiednie miejsce ale w w odpowiednim dziale nie moge dostac odpowiedzi
jak odinstalowac mod third age????
Tak samo jak każdy inny program.
ok dzięki bo aż sie balem zainstalować żebym czasem mogl wrocić do poprzedniego stanu
Mam taki małe pytanko: czy jak pisze, że mam wersję 1.02 to znaczy, że to jest 1.2, czy coś pośredniego?
Mam gierkę z platynowej kolekcji i zainstalowałem z drugiej płytki tego patcha (strasznie długo się instalował jak na patcha)
Najnowsza łatka to 1.3? Czy li chyba muszę dociągnąć jeszcze ją
Tak to znaczy, że masz patcha 1.2 . Najnowszy jest patch 1.3 więc musisz go ściągnąć albo zainstalować z płytki Kingdoms jeśli chcesz :P
Hej wie ktoś może jaką frakcją najtrudniej się gra. Bo szukam jakiegoś wyzwania a gra jest za łatwa.
Zmniejsz np. HRE sakwę króla do 200 florków na turę to zobaczysz jak "łatwo" się gra na VH/VH. :P
Spróbuj Sycylijczyków na vh/vh. Co prawda jeśli przeprowadzisz Blitzkrieg to zawsze jest łatwo, ale myślę, że to będzie najlepszy wybór, szczególnie jak będziesz chciał uniknąć za wszelką cenę ekskomuniki - zawrzyj sojusz z papieżem i o ile nie wykonuj dla niego każdej bzdurnej misji, to chociaż nie pozwól się ekskomunikować. Trochę krwi to napsuje w starciach z innymi państwami w Italii.
zagraj rusia na vh/vh
eem o co kaman? Bo nie rozumiem tego posta :DCytat:
Zamieszczone przez Grandal
tzn. w pliku descr_strat widziałem coś z tym związanego, ale nie wiem jak to wpływa na grę :)
Tam , gdzie masz ile dostajesz kasy to masz sakwa Krola pewnie 2500 najlepiej ustaw w descr na minus 500 i gitCytat:
Zamieszczone przez kuroi
Ale co ta sakwa króla daje? xDCytat:
Zamieszczone przez OskarX
Przychód, ale to utrudni mi grę tylko w początkowej fazie:D Grałem Wenecją, miałem z 10 wojen i...utrzymałem się z całkiem sporymi ziemiami. Ale szukam czegoś super trudnego:D Sycylią grałem i jest tak średnio. Ruś ma względnie łatwo jak się rozprawi z frakcjami na wschodzie. No to włączam HRE:D
Ale wyłącz tą sakwe, bo wtedy pokonasz polskę, francję, danię, milan i po grze masz.
Ciekawie się grało ale...Francja podbita, Anglia inwazja, Papież uciekł do Hiszpanii...Polska uciekła na wschód (Nowogród o ile się nie mylę) Ruskich nie ma...tylko Węgry stawiają jako taki opór:D
a nie mówiłem, że Szkopami gra się łatwo?
moze mi ktos doradzic? otoz pogrywam w MTW II i mam wrazenie "niewywazonego" poziomu AI dla poszczegolnych frakcji. Chce zainstalowac jakis mod ktory by to poprawial i nie potrzebuje nic wiecej zadnych dodatkowych frakcji, prowincji czy czegos innego. Ultimate AI - czy warto? Niech mi ktos odpowie "doswiadczony".
Tak, warto instalować ultimate ai, ponieważ nic się nie rozni oprocz flag i kolorow frakcji na mapie [i oczywiscie poziom ai] ,a wiec nie będziesz żałował.
a wie ktos why na modzie ultimate ai nie dzialaja bitwy historyczne by pinotchet? na podstawce chodza? nie jest to wina sprzetu tylko chyba moda bo w ultim ai nie widzi godel i opisow bitew historycznych i nie mozna nic wybrac. zna ktos rozwiazanie?
witam
gram papieżem, i nie potrafie zwołać krucjaty. Istnieje w ogóle opcja by papieżem wypowiadać krucjaty?
Za odpowiedź z góry dziękuję. Pozdrawiam
zdarzyło wam się kiedyś , żeby papież zwołał na was krucjatę ( nie grając turkami czy egiptem etc ) ?
Gram sobie Niemcami na podstawce bez modów i przed chwila papież zwołał krucjatę na mój Rzym
Krucjata na Rzym to normalka.
Ktos wie jaki tytul ma ta muzyka z BC ? http://www.youtube.com/watch?v=ViLCTgs8dBc
Zaczyna sie w 3:42min Uwielbiam ja kiedy jest atak kawalerii albo jedzie wojsko z odsiecza :D
A można być ekskomunikowanym grając Państwem Kościelnym?Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Sefko - Z tego co pamiętam i wiem to nie :P
Państwa Papieskiego nie ma w spisie frakcji chrześcijańskich podległych papieżowi (tego spisu kogo papa lubi, a kogo nie), więc wątpię żeby mogło zostać ekskomunikowane.
Mechanizm Państwa Papieskiego wygląda tak, że jeżeli ktoś zaatakuje je to zostaje automatycznie ekskomunikowany. ponadto nigdy nie może się samo ekskomunikować ( no chyba, że dojdzie do schizmy i powstanie drugie państwo kościelne :D, ale to także nie jest możliwe)
Nie ma ich na tej liście, bo sie nie zmieścili;) jak gralem papa to sobie niemców atakowalem i mediolan, po 1 turze chcialem zrobic krucjate i pisalo ,ze mam za mało papieskiej laski...nie wiedziałem ile mam bo oni nie sa na liście;) wiec jednak pozornie sa.
To fatalne to jest w takim razie :D Prosić samego siebie o krucjatę ... no ludzie :roll:
Jak nie mozna,co oczywiste,oglosic krucjaty przeciwko Papie zwolajcie jihad ;) :twisted:
P.S.Co sie tak przejmujecie Papa i relacjami z nim :?: Mi wystarcza wymiana handlowa i olewam reszte.Najwazniejsze zeby nie byc ekskomunikowanym bo zwyczajnie szkoda mi utracic kontaktow handlowych z pozostalymi frakcjami ;)
Jak z nim granicze to mam go gdzies na poczatku gry jest ważny
A ja się zastanawiam, czy to, że czasami armie, mające przewagę, a oblegające nasze prowincje odstępują od oblężenia, dzieje się ze względu na to, że papa grozi im ekskomuniką :D
No tak, u mnie tu dziala w odwrotna strone oblegam miasto ,a tu papa sie wtrąca ,ze jak nie przestanę to mnie wyklnie...nie lubię tego
Ja też tak mam, ale zawsze to olewam :P Szczególnie, gdy papa jest stary i niedługo umrze, lub gdy to samo tyczy się mojego króla ;) A ostatnio np, dostaję co chwile te misje tylko na 1 turę :D
http://www.youtube.com/watch?v=WGRBnPEQ ... re=related początek zajebisty ale później lekko kupkowo :evil:
Mi się podobał cały, ciekawe z jakiego moda. Najbardziej nie lubię, jak się szarżuje i te ludziki latają w powietrzu...to bardzo psuje klimat
Pisze przecież w opisie filmu, że z Broken Crecent ;)Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Wczoraj bardzo się rozczarowałem Medivalem. Gram Polską n/n i udało mi się podbić kawałem Świata. Sojuszy wielu nie zawierałem, ale jak już miałem to starałem się je pielęgnować. Z Wenecją byliśmy sojusznikami chyba z 40 tur - stosunki "miłe" i nagle zonk. Najpierw nie chcieli ode mnie Wenecji, którą odbiłem dla Nich z rąk Mediolanu. Potem zaatakowali moje silnie bronione miasto jakimiś śmiesznymi siłami, po czym po jednej turze odstąpili od oblężenia. A na koniec już mega zonk. Ich księże zaatakował mój zamek. Miał przewagę 3:1 w tym piechota pancerna. Ja miałem tylko milicje miejską i trochę konnicy, która zdarzyła dojść na czas obrony. I co robi wspaniały wódz (3*) Wenecji. Po zburzeniu bramy, atakuje jako pierwszy i pada w pierwszej minucie walki, po czym większość sił ucieka w popłochu będąc powoli wykańczanym przez moja konnice. Gdyby stał z tyłu nie miałem żadnych szans obronić mojej twierdzy. Zresztą to nie jedyny przypadek. Próbuje dawać innym miasta, które zdobywam i prawie zawsze ta sama odpowiedź - "nie chcemy bo możesz szybko próbować je odzyskać", co jest śmieszne bo nawet specjalnie nie mam tam żadnej większej armii. Próbowałem zamiany prowincji - nie udało mi się. Chciałem wzmocnić Państwa Kościelne - nie chcą miast bo za dużo by mi zawdzięczali (a papież jest Polakiem). Jedynie kiedy udało mi się przekazać miasto Papiestwu, to wówczas, gdy miałem ekskomunike i poprzez oddanie 2 miast wynegocjowałem pojednanie. Tak naprawde ta gra jest cholernie liniowa. Podbijać wszystko co się da. A jeśli chcę żeby ktoś inny przejął moje miasto muszę zostawić je bez obrony i czekać kilkanaście tur.
Cała nadzieja w Mongołach. Może Oni trochę rozruszają tą rozgrywkę. Choć nie sądzę, żeby byli w stanie ruszyć moje 4 twierdze w Ziemi Świętej, wypchane po brzegi najlepszym wojskiem.
Sefko ja miałem 5 twierdzy w Palestynie z pełnym garnizonem i jednostkami prawie wszystkimy z tą srebrną odznaką ... :D A i tak mnie rozbili, każdą twierdzę oblegały 2 armie no i nie dałem rady :P