Re: Najlepszy mod do Empire
Dzięki wielkie:) A są może jakieś mody dodatkowe do tego? Mam tutaj na myśli ulepszenie pola bitwy, zwiększenie AI albo ilości jednostek? Lub coś innego fajnego? Przepraszam, że tak głupio się dopytuje, ale jeżeli chodzi o modowanie itd to jestem całkowicie zielony i nowy:)
AI, pole bitwy, ilość jednostek - to wszystko jest w darthmodzie ulepszone znacznie. ;)
Jeżeli chodzi o jednostki -
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=576707
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=250655
Pozdrawiam i polecam. ;)
czy on dziala tez w kampanii ameryka? bo probuje tam podniesc iq kompa jakos
Tak, działa.
Przypominam tylko, że do rozmów o modach został stworzony ten dział
http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=17
w którym można otrzymać szybką i fachową pomoc od fachowego fachowca, a przez pisanie tutaj fachowiec będzie bezrobotny (a już teraz jest zły)!
Temat przenoszę. Następnym razem jak macie pytania piszcie w odpowiednim dziale ;)
Przypominam też, że używanie kropek i dużych liter nie boli ;)
Dziękuje bardzo za pomoc i w przyszłości będę pamiętał o odpowiednim dziale:)
Co do Darthmod'a to faktycznie świetny i lepszy od TROM:)
Pozdrawiam:)
TROM jest bardziej pod multi z tego co kojarzę robiony.
Jakby co o Darthmodzie mamy całe subforum:
http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=479.
Polecam również submod z polskimi jednostkami austorstwa Szwajcara ;)
Re: Poszukiwania modów ETW
Szukam moda na przedłużenie kampanii
Fajne dzięki!
A coś podobnego do napoleona?
A samemu to już poszukać nie łaska :P ? 4 years był w temacie lista modyfikacji E:TW, przykładowy Endless napoleon campaign jest w lista modyfikacji N:TW, ale linka nie podam, bo mnie wkurzyłeś, zajrzyj tam sam :D
Po prostu nie ma najnowszej wersji :D
Twoja odpowiedź na dziś - Darthmod razem z submodem szwajcara ;) W dziale z DM wszystko ładnie opisane ;)
Re: Pytanie o modyfikacje
Szukaj prosego w obsłudze programiku o nazwie "ETW Turns editor". Albo tego co na tym forum o tym było. Można zmienić obroty tur w roku znacznie przedłuzając rozgrywkę. Popularna i pozyteczna modyfikacja, majaca uznanie wielu z podobnym do Twojego życzeniem
Tu jest link do niego:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=240167
Obsługa banalnie prosta:
1) open startpos esf
2) turns per year (np 4 albo nawet i 12)
3) Save
Jaki jest max ilości mozliwych tur w roku nie pamietam, ale chyba coś pisali o 24 tylko nie pamietam czy ze to idzie bez problemu czy już z problemami. 12 t i tak duzo. Idzie bez probleu. Miałbyś 12 X 99 a wiec raczej do znudzenia w kampanii jedną frakcją :mrgreen:
A będzie to działało jak zainstalowanego mam DarthMod Empire ?
Jeśli o mnie chodzi to nie wiem bo nie miałem tak. Ale powinno działać. Z tym ze bedziesz musiał uważac którego startposa zmieniasz. W sensie wybrać ten własciwy. O ile w wersji moda którą masz jest w jakims innym folderze czy położeniu innym jak domyslny. Ogolnie to działa na kazdych startposach (w sensie z kazdego moda) - Tylko trzeba wybrać ten własciwy. Wiem ze to moze skomplikowanie brzmi. Na podstawce byłoby po prostu "startpos". w modzie też...ale rózne mody, rózne rzeczy, mogą mieć różnie
Dzięki wielkie - na DM działa nawet na 1rok=24msc. :P , chciałem się jeszcze zapytać , jest może jakieś pełne spolszczenie do DM, bo połowę mam po polsku, a połowę po angielsku ? I drugie pytanie - czym różnią się poziomy trudności w rozgrywce (nie chodzi mi o opcje trudności bitwy) - dodają jakieś premie PC , że szybciej rozwija technologie ? Czy tylko zmniejsza nam dochód ? Pozdrawiam.
Cytat:
chciałem się jeszcze zapytać , jest może jakieś pełne spolszczenie do DM, bo połowę mam po polsku, a połowę po angielsku ?
Po angielsku masz to co mod zmienił. Jeśli chcesz mieć w jednym języku zmień na steamie wersję językową całej gry. Spolszczenia nie ma.
Cytat:
czym różnią się poziomy trudności w rozgrywce (nie chodzi mi o opcje trudności bitwy)
Na pewno większy przychód, pewnie też jest sporo innych podobnych bonusów.
Dzięki wielkie wszystkim, a mam jeszcze 1 pytanie - na jakich wy poziomach trudności gracie, ja przerzuciłem sie na najtrudniejszy dla gry i bitwy - o ile bitwy wcale nie stały się jakoś niesamowicie trudne, to na mapie kampani dzieje się szał, cały czas zewsząd mnie grabią , atakują i inne chamstwo i drobnomieszczaństwo :D Pozdro.
Poza tym poziomy trudności to głownie owo właśnie słynne AI. Powiedzmy jest jakiś parametr określony liczbowo 3.50, poziom wyżej wzrasta o np. 50 do 4.00 itd. (Stąd miedzy innymi kiedyś moje "polemiki" ze Salvo o Darth modzie i przenoszeniu "czegoś dokądś")
Do tego stopnia że można nawet wręcz wyrazić w "sentencji" ( ;) ) :
"AI to głównie suwaki. Suwaki to głównie AI"
Proszę o rekomendację modyfikacji - najistotniejszy realizm
Witam, Chciałbym prosić o polecenie mi modyfikacji z grubsza spełniającej te kryteria:
- jak najwierniej oddane realia historyczne, gdyż nie lubię sytuacji kiedy jest balans za wszelką cenę kosztem realizmu.
- lepsze zachowanie SI w bitwach i na mapie kampanii
- realistyczne dźwięki, np. wystrzałów (kiedyś czytałem że w modyfikacji Darthmod są najlepsze dźwięki ale sam jej nie testowałem więc pytam tu na forum)
- ewentualnie nowe efekty graficzne (jedyna modyfikacja jaką testowałem - Minor Faction Revenge - dodawała nowe piękne efekty jak wybuchy, czy bitwy w nocy)
- spotkałem się z opisami modów gdzie napisane było że dodają elementy z Napoleon: Toal War jak np. mechanizm strzelania, więc miło by było gdyby modyfikacje o których polecenie proszę zawierały te elementy.