-
Re: SCREENY z Rome Total War
-
Cytat:
Zamieszczone przez PtaQ78
Jak sobie pomyśle że taki 86 latek na bitce zabija po kilku 25 letnich barszczy :P
Słodki jezu !!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ciekawe cechy:
Zupełnie eskstrawagancki
Bezpłotny
Natręt
Zatwardziały Hazardzista
Nieźle się dorobił na starość. :lol:
A po mapce widzę, że Brutusów wyparłeś z Kalabrii i Apulii, a Dranie z Illirii robią kampanię ku Bałtykowi... Ciekawe.
-
BEZPŁODNY ?!?!?!!?!
To co on z tych wojen ma?
-
Kasę
rzyminin tych twoich fotek nie widać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Ciekawe cechy:
Zupełnie eskstrawagancki
Bezpłotny
Natręt
Zatwardziały Hazardzista
Nieźle się dorobił na starość. :lol:
Palma do głowy strzela na starość :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Kasę
rzyminin tych twoich fotek nie widać.
No, coś się popsuło i screeny nie wyskoczyły :(
-
-
2 x easy i duże jednostki, dlatego clear
poza tym słabo
-
Cytat:
2 x easy i duże jednostki, dlatego clear
Poziom kampanii very hard, poziom bitew hard. Clear a nie heroic dlatego, że miałem przewagę na pasku siły.
Sejw zrobiony w turze przed bitwą (klikasz klepsydrę, szpieg do środka i oblegasz), gdybyś chciał rozegrać (szpieg otwiera bramy do Hatry):
http://www.speedyshare.com/26yqa/KOarmeniaA5.sav
A duże jednostki co mają do tego, jaki rodzaj zwycięstwa się wyświetla :?:
Straciłem 306 w sumie, bo wysłałem piechotę wschodnią przodem, żeby oszczędzać ciężkich włóczników (tych straciłem tylko 52).
-
jakie jednostki miał komp? ciężką milicję?
-
Odpal save wklejony wyżej to zobaczysz (bitwa była toczona o miasto Hatra).
Z tego co pamiętam głównie ciężką milicję hoplitów + trochę falangitów i peltastów. I straż przyboczna wodza.
PS:
Wyszło mi, że w tej bitwie wystrzeliłem w stronę Seleucydów ok. 40,590 strzał (po 30 na każdego łucznika i po 40 na konnego łucznika). Łatwo policzyć, bo ilość strzał wynosi właśnie 30 na łucznika i 40 na konnego łucznika (można sprawdzić w pliku export_descr_unit.txt), a wystrzelałem wszystko.
A ze screenów wyżej wynika, że te strzały wyeliminowały z walki 2,676 wrogów - wychodzi po 15 strzał na każdego wroga.
Bardzo dobra skuteczność, może to dlatego, że komputer głupio wystawiał ich na mój ostrzał od tyłu / od boku / kiedy biegli.
Albo po prostu łucznicy są przepakowani w tej grze. Raczej jedno i drugie.
-
Równie dobrze przy takiej ilości jednostek miotających mogłeś nic nie stracić, wystarczyło poczekać aż komp wyjdzie z miasta i go rozstrzelać przy wychodzeniu z miasta :) wiec za bardzo nie ma się czym chwalić, gdy komp miał miażdżącą przewagę wtedy było by się czym chwalić.
-
Łucznicy piesi mają mniej strzał od konnych?
-
Ja tam myślę że tyle samo ale jest ich więcej w oddziale przez co szybciej się kończą.
-
Mniej mają - tzn. po 30 na każdego (ale w oddziale jest 160 na b. dużych jednostkach), a konni 40 na każdego (w oddziale 108).
Cytat:
Równie dobrze przy takiej ilości jednostek miotających mogłeś nic nie stracić, wystarczyło poczekać aż komp wyjdzie z miasta
Dlaczego miałby wychodzić z miasta :?: To ja szturmowałem miasto - on nie zrobił kontrataku / wypadu z miasta.
Cytat:
i go rozstrzelać przy wychodzeniu z miasta
Potrzebowałbym na "rozstrzelanie" go kilkudziesięciu minut (a i tak pewnie strzały skończyłyby się zanim wszyscy przeciwnicy by padli).
W tym czasie już dawno dopadłby do moich szeregów (gdyby faktycznie atakował) - i poniósłbym większe straty.
No ale możesz sam spróbować jeśli chcesz - sejw dałem wyżej.
-
Gdzie to jest w plikach? To przecież zależy od jednostki jaki ma zasięg strzału i ile amunicji.
-
W pliku export_descr_unit.txt - przykładowo łucznicy piesi armeńscy mają 30 strzał na każdego żołnierza:
type east archer
dictionary east_archer ; Archers
category infantry
class missile
voice_type Light_1
soldier persian_elite_archer, 40, 0, 0.8
attributes sea_faring, hide_forest, can_sap
formation 1.2, 1.2, 2.4, 2.4, 4, square
stat_health 1, 0
stat_pri 7, 1, arrow, 120, 30, missile, archery, piercing, none, 25 ,1
stat_pri_attr no
stat_sec 3, 1, no, 0, 0, melee, simple, piercing, knife, 25 ,1
stat_sec_attr no
stat_pri_armour 0, 2, 0, flesh
stat_sec_armour 0, 0, flesh
stat_heat -1
stat_ground 2, 1, 0, -1
stat_mental 4, low, trained
stat_charge_dist 30
stat_fire_delay 0
stat_food 60, 300
stat_cost 1, 190, 170, 20, 30, 190
ownership eastern, slave
-
Sry ze troche nie na temat , mam screena z modu EB
http://img546.imageshack.us/img546/4562/104ty.png
-
Nie grałem w tego moda, chodzi o jego wiek? :P
Powinien mieć przydomek "Nestor" ;)
-
Tak , o jego wiek ;d W ogóle sie nim nie ruszałem ;p
-
Na pewno jakiś bug... :D
Ale fajne. 104 lata w starożytności...
-
Byli też ludzie dożywający 100 lat w tamtych czasach. :P
-
Panowie, mam pytanko, otóż gdy robię screena w trakcie gry na mapie kampanii to potem za każdym razem wychodzi z niego czarny ekran. Screeny z pola bitwy wychodzą już normalnie. Nie wiecie może o co w tym chodzi?
-
Nigdy nie miałem dobrego zdania o tych Scytach... :
http://s8.postimage.org/4rn4nz5hh/Bez_tytu_u.jpg
-
FFA na 3 graczy CWB 14 k - po tym jak rozwaliłem mu konnicę, gość zakończył grę by nie przegrać, ale zapomniał że ustawił Scored Resolution a nie LMS:
http://s14.postimage.org/n9im1ylkf/F...nated_Vict.png
-
-
Bez najemników się nie obejdzie :D
-
-
-
Nie chciało mi się. Dlatego skończyłem tą grę dopiero po zainstalowaniu Darthmoda. A armia ta wygląda tak dlatego bo pod koniec, czyli jak do podbicia zostały tylko 3 miasta w Brytanii to nie chciało mi się osobiście prowadzić bitew i ta armia podbiła 2 z nich na automacie(3 miasto podbił inny koleś) i dlatego tak słabo wygląda. A całą kampanię dało by radę szybciej skończyć ale w pewnym momencie zacząłem sobie grę urozmaicać zmieniając dowodzenie armiami na kolesi, których portrety wyglądały dla mnie fajnie(w większej mierze byli to kolesie z hełmami prawie całkowicie zabudowanymi, tym jak hoplici mają w każdych filmach gdzie występują) więc troszkę czasu zajęło zanim po docierali do swoich armii, szczególnie jak wszyscy w stolicy-Sparcie się pojawiali, a ja ich na tereny Armenii czy Partii wysyłałem. Poza tym ustaliłem sobie, że armie mają być pełne, nie mają mieć nawet o 1 żołnierza mniej w oddziale. Wydłużyło więc to trochę rozgrywkę:)
-
Kobrax-z jakiego moda masz wrzucony ten screen z Greckiej kampani ?
-
Z Darthmoda. Kampania zaczęta i skończona(wypełnione warunki długiej kampanii) na podstawce ale dokończona(cała mapa podbita) na darthmodzie.
-
Narada dowódców brytyjskich, Samarobriva, 225 B. C.
http://i41.tinypic.com/1zlex41.jpg
Nie ma to jak złote belki.
http://i41.tinypic.com/110cars.jpg
Altair i Ezio mogą mu buty czyścić ;)
http://i43.tinypic.com/4h9i5s.jpg
-
Na jakim to poziomie jechałeś?
-
-
Hehehe ta narada to po co była? Naradzali się czy zniszczyć Armenię i niedobitki Egiptu dwudziestoma armiami czy starczy jak się pośle dziesięć :D ?
-
-
Ciekawa sytuacja podczas kampanii Scypionami. Jak widać partia zajęła miasto Scytii ale Scytia nie chce oddać kontroli nad całą prowincją Partii.
http://s15.postimg.org/o3mbleivv/RTW.jpg
P.S. Na screenie jest jedna z 2 armii, które mają zająć Rzym, a właściwie to armia, która ma się rozprawić z armią Senatu podczas gdy 2 będzie atakować Rzym(oblegać). Za 2-3 tury atakuje Rzym. Armie wszystkie rozlokowane czekają tylko na rozkaz. Jedna atakuje Brutusów od strony Sparty( z miejsca ma zająć 3 miasta), druga atakuje Bizancjum. Na Juliuszów pójdzie jedna armia od zachodu, 4 oddziały mają zająć wyspę należącą do Juliuszów(Sardynię?), a po zdobyciu Rzymu ruszą na nich też te 2 armie , które zdobędą Rzym. W tym samym czasie wykańczam Pont i zbieram tam armię by móc się obronić przed ewentualną zdradą Egiptu lub Armenii.
-
Zabawna rzecz, a z innej beczki - ciekawa ekspansja Brutusów. Zmieniałeś ich nastawienie w descr_strat?
Bo nie chce mi się wierzyć że tak poszaleli sami z siebie :D