http://www.speedyshare.com/files/282587 ... Tura_2.sav
lietuva
Wersja do druku
Rezygnuję z KO, szykowałem się do tego zbyt długo i niepotrzebnie dałem się namówić przez Marata do tej. Postaram się szybko znaleźć zastępcę.
Prześlij Volfgan hasło, to samo tyczy się Mnila. Bułgarię przejmie Gruzin, tworząc Unię Bułgarsko-Gruzińską.
Ja mogę przejąć jeżeli mnie Anglia podbije, bo tak to się pewnie skończy :lol:
fajny pomyls Sayeer... dwa panstwa ktore maja mozliwosc ekspansji tylko na mnie maja byc pod panowaniem jednej osoby...
wysmienicie sprawiedliwe...
Mi to nie przeszkadza przejąć Bułgarię
nie trudno se domyslic. jesli ja mialbym przejac np polske albo litwe tez bym nie mial nic przeciwko.
moim zdaniem to nie jest dobry pomysl, ale oczywiscie jesli tak sie stanie to przyjme to do wiadomosci.
Zastępca-sojusznik nie może wypowiadać wojen.
http://www.speedyshare.com/files/282725 ... Tura_2.sav
Bułgar
@Marat
Zastępca-sojusznik nie może wypowiadać wojen? Bardzo fajna zasada ,szczególnie dla tego że mam z bułgarem sojusz i plany na wspólną walkę z kijowem . Tylko dla tego że volf nie wypowiedział oficjalnie wojny Seban ma skoncentrować się tylko na mojej Litwie,podczas gdy na wschodzie będzie miał spokój?
przynajmniej tyle.
nie no, chodzi o to ze grajac dwoma panstwami, mozna jednym przygotowac sobie latwy grunt pod interwencje, a potem latwo zadac cios ostateczny. w przypadku tym, bulgarami moznaby mnie napoczac a latwo dokonczyc gruzja do spolki z litwa. nawet jesli 3 kraje sa w sojuszu i maja trzech wladcow, to najprawdopodobniej kazdy szanuje swoje jednostki i bedzie ostrozny. w przypadku gdy jedna osoba ma 2 panstwa, jak mowilem jednego moze uzyc jako "forlon hope" ze tak zazartuje. nawet jesli sie tak nie zachowa, zawsze da sie tak prowadzic polityke tym panstwem spadkowym tak, by pomoc wlasnemu glownemu krajowi. niezaleznie od tego czy jest wojna czy nie.
Najpierw to może dajcie ogłoszenie do zastępstw, może ktoś się znajdzie a nie od razu dacie państwo komuś innemu. Niech tą turę zrobi MG bo i tak te pierwsze tury Bułgarami to gnanie po tych łąkach od rebelii do rebelii i ich zajmowanie. A potem jeśli się nikt nie znajdzie to się dopiero zdecyduje co z tym państwem zrobić.
Powiem to tak, póki co będę robił turę za Bułgarię aż do znalezienia następcy dla tej frakcji, tak czy owak wypowiedź Knechta właściwie jest dobrym argumentem za tym żebym póki co robił tą turę bo jak sam już mówił - pierwsze tury to gnanie po stepach po rozsianych na duże odległości prowincje.
Dałem hasło Andzii zgodnie z zaleceniem MG.
Ja mogę przejąć Bułgarię, Szkocja jest daleko i te dwie frakcje nie mają na siebie wpływu, poza tym możliwe, ze nie uda mi się obronić przed Anglią ;) Czekam na odp.
Po pierwsze edytujemy posty. A po drugie wziąłeś Szkocję i narazie nią grasz, jeśli przegrasz a Bułgaria będzie nadal wolna to wtedy będziesz mógł ją wziąć, póki Szkocja istnieje grasz Szkocją, chyba że zrobią wyjątek dla Ciebie ale wątpię.
W kolejce po Bułgarii jest Gruzja więc tura idzie szybciej.
Skoro gość który prowadzi Gruzję ma móc nimi grać, to czemu nie ja, póki co gram Szkocją i staram się jak mogę, choć trochę zawaliłem sprawę.Cytat:
Zamieszczone przez Knecht
Jak nie zauważyłeś tutaj, gdzie wszyscy dyskutowali o Bułgarii, lub w regulaminie że Andzia któy będzie teraz robił tury za Bułgarię nie gra tą frakcją, robi tury, nie może nią wypowiedzieć wojny komuś innemu i nie może sobie pomagać np. poprzez przesyłanie kasy, robi tylko tury.
Wyjeżdżam na tydzień, wracam w niedziele rano. W razie czego, na zastępce wyznaczyłem Abu.
wieczorem
Nie mam jeszcze wszystkich haseł, Duńczyk niech na razie nie puszcza tury dalej.
to chyba jakiś żart...
jak MG może nie mieć haseł w 3 turze?
Bo wszyscy wysłali oprócz Ciebie?
dostałeś na gg -.-
teraz wysyłam na PW.
Podobna sytuacja co w WKO30. Gram Wenecją, w czwartek wylatuję do Sztokholmu, wracam w sobotę wieczorem. Gdyby stało się absolutnie niemożliwe i tura do mnie dotarła, a ja nie mógł jej wykonać na czas - najlepiej jakby wykonał ją Innocenty, o ile nie będzie miał nic przeciwko(tak jak i w tamtej KO nawet nie pytam na gg, bo nie wierzę, aby była konieczność), wtedy dobrze jakby MG podał mu hasło, jeżeli jednak Inno by odmówił, to albo inny sojusznik(Knecht, Nihilus, ale dogadując się z Innocentym co do sytuacji na wschodzie) albo prosiłbym o poczekanie.. :mrgreen:
polska
http://www.sendspace.pl/file/f6a91bebc60571ca95d951b
do Mnila - na gg nie miałem
http://www.speedyshare.com/files/28412644/wk31t3.sav
Prosiłbym o zaczęcie z tej tury.
Sayeer nie zauważyłem, że dał Ci już hasło, a kazałeś mi nie robić więc czekałem. Przepraszam.
Polska