Wersja od Gigantusa. Dzieje mi się tak przy każdej frakcji. Nie zależnie ile razy bym próbował.
Wersja do druku
Wersja od Gigantusa. Dzieje mi się tak przy każdej frakcji. Nie zależnie ile razy bym próbował.
Pisałeś, że masz wersję ze zangielszczeniem? Przy Gigantusie się nie wgrywa żadnego zangielszczenia, bo wszystko jest od razu po angielsku (wgrywałeś jakieś?). To zainstaluj ponownie, pilnując kolejności patch potem fixy. Zajrzyj tez do tego tematu i uzyj tych programów: viewtopic.php?f=367&t=11404
Coś źle poinstalowałeś, albo niekompletnie. Mnie wszystko śmiga na Gigantusie. Mnie katalog z modem zajmuje 7.45 GB (7.51 na dysku).
Witam, jak podbijam jakieś miasto lub wchodzę w bitwę, wtem wywala mnie do pulpitu z podstawowym błedem total war przestał działać, czy wie ktoś co zrobić ?
Jaki system operacyjny? Wersja Gigantusa + patch i wszystkie fixy zainstalowana? Jaki rozmiar ma mod u Ciebie na dysku?Cytat:
Zamieszczone przez Azar993
System mam Windows 7 32 bit,Total war´a mam z tematu na forum o tego http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=368&t=8904 Nic nie dodawalem do moda, po prostu sciagnalem... Jak mozna to bym prosil o te fikxy :)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=525138 mam nadzieję, że pobrałes tą wersję z TWC, a nie od Rosjan. Wszystkie fixy i patch są na stronie nr 1. Jeśli masz wersję od Rosjan, pobierz tą z linku jaki dałem i patch oraz kilka fixów obecnie 5. Wszystko na stronie nr 1 masz w linku.
Zauważyłem dopiero że nie miałem patchy pobranych... jak pobiorę to zdam relację czy działa wszystko poprawnie... Ok działa dzięki :)
Dobra, gram wysokimi elfami już dość długo, wszystko pięknie fajnie, errory co jakiś czas ale żyje, bo dawało się wczytywać i się nie powtarzały. Do czasu - na turze rebelsów error za każdym razem, obojętnie co robię do 5 tur wstecz etc. Podczas jednej z prób zauważyłem że chaos ujednolicił kolor - zapewne "zjednoczona inwazja" o której ktoś gdzieś tutaj wspomniał, w każdym razie czy error jest z winy czegoś konkretnego? Np. brakującego pliku or smthn? Czy to kwestia ruskiej wersji? (Tak wiem już ściągam tą gigantusa)
I pytanie nr2. Czy save'a z ruskiej wersji da się wczytać na gigantusowej? Czy bug i tak mnie dorwie? Jakieś doświadczenia w tej kwestii ktoś miał?
@ Już sprawdziłem, na gigantusowej nie działają save'y z ruskiej, niestety.. Eh te ruskie >.>
Witam , mam problem 2 częściowy ;) po pierwsze problem z ekranem (obraz na 1/3 ekranu ) , a po 2 ; po wgraniu zangielszczenia pozostaja opisy np postaci , budynków w cyrylicy
Kolego jakie zangielszczenie? używaj wersji Gigantusa nie od Rosjan. Powtarzamy to jak mantrę a Wy i tak instalujecie od Rosjan i macie problemy. Wersja Gigantusa jest stabilniejsza, od razu po angielsku ma duży patch i kilka foksów co właśnie poprawia jej stabilność. Link: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=525138
Mam pytanie. Czy w tym modzie nie da się rekrutować dyplomatów, czy to ja mam jakiś błąd?
Nie da się rekrutować dyplomatów. Nie wszystkie frakcje ich mają, np. chaos nie ma.
A istnieje jakaś komenda na utworzenie dyplomaty? Bo brak możliwości zawarcia sojuszu, lub praw handlowych jakoś mi nie pomaga. Gram Border Princes Confederacy. Jak grałem Stirlandem, to też nie mogłem rekrutować dyplomatów, ale tam jakiś był od początku przynajmniej.
Dostaniesz dyplomatę. Po jakimś czasie będziesz miał opcję przystąpienia do dobrej strony, jak sie zgodzisz to będziesz w sojuszu z dobrymi i otrzymasz dyplomatę.
Tylko problem jest taki, że jest tura 130 i nie było dotychczas żadnych propozycji, ani eventów z tym związanych. Trzeba spełnić jakieś konkretne warunki?
Ok, z tym że brak dyplomaty potraktowałem jako jakiś problem z grą, dlatego w pomocy technicznej zadałem pytanie
To pewnie przegapiłeś event, bo to jest napewno dużo wcześniej jak 130 tura i pytania o grze zadawaj w temacie głównym link viewtopic.php?f=368&t=130, a nie w pomocy technicznej ok?
Witam, tak się zastanawiam nad sposobem kontynuowania gry pomimo felernej tury, gdzie na ruchu rebeliantów jest crash. Zacząłem kombinować z cheatami do gry, wyłączyłem "mgłę wojny" i zobaczyłem że jest atak z miasta rebeliantów na oblegających i wtedy jest dosłownie koniec gry. Jest 67 tura, gram krasnoludami i nie chcę zaczynać od nowa, nie mam do tego wcześniejszych savów.
Pomyślałem że jest na to sposób, mianowicie są cheaty które przenoszą własną jednostkę w jakiekolwiek miejsce, jednak potrzeba do tego znać imiona dowódcy którego chcę się przenieść. W skryptach zobaczyłem że jeżeli chodzi o krasnoludy to tak jakby gra się Polską ale nie wiem które imię krasnoluda jest odpowiednikiem polskiego generała. Jeżeli ktoś coś wie o sprawdzaniu imion postaci w skryptach to niech da znać.
Jest jeszcze druga metoda, do której potrzebny jest trainer który działa pod kingdoms 1.5. Jest tam opcja żeby dać jednostce nieskończoność ruchu.
W jednej i drugiej metodzie chodzi o to żeby zmienić na siłę turę rebeliantów, na której gra się zawiesza. Zaatakować tych co oblegają albo cokolwiek co mogłoby spowodować brak crasha. Jak ktoś ma dostęp do odpowiedniego trainera to najlepiej niech poda linka, ja znalazłem jednego ale jest on płatny.
Zdam relację z tego czy taka metoda skutkuję, może kogoś również to zainspiruję do Cheatowania. ;)
Daj sava, to może ktoś go wczyta i pchnie dalej grę, Tak z Aravenem robiliśmy swego czasu z BC, jak jeszcze mod był w surowszej wersji...i podziałało ;)
Mam pewien problem. Gdy włączam moda mam CTD. Oto mój log:
13:42:27.669 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
13:42:27.708 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
13:42:27.712 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
13:42:27.713 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
13:42:27.714 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
13:42:27.715 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
13:42:27.715 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
13:42:27.716 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
13:42:27.876 [system.io] [always] mounted pack mods/americas/packs/data.pack
13:42:27.889 [system.io] [always] mounted pack mods/americas/packs/localized.pack
13:42:28.186 [system.io] [warning] open: preferences/player.txt is missing
13:42:28.301 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
Jeśli zły temat to przepraszam.
Jeżeli masz wersję Gigantusa, to napisz czy instalowałeś w zalecanej przez niego kolejności? Czyli podstawą z torrentu, i patem masz tam odnośnik do pacza, i fixów. Niektóre fixy nie zostały dodane do pacza są nowsze...Ja tak zrobiłem i mam spokój...Czyli reasumując jeszcze raz zainstaluj, bez kombinacji specjalnych, o ile gra i system są tam gdzie powinny :DCytat:
Zamieszczone przez preussen6
Dziękuje za odpowiedź Eyutychesie. Jednak mój problem jest większy bo mi żadna gra nie chodzi, ale to nie jest tu miejsce na dyskusje.
Jaki system operacyjny masz? I ile zajmuje Ci katalog z modem?
System operacyjny : Windows 7
Katalog z modem zajmuje mi 9,95 GB
Medek II na tym samym dysku co Windows 7? Jak tak to źle. Powinien być na innej partycji niż system. I wyłącz UAC w Win7 poczytaj w necie co to jest i jak wyłączyć. Ja mam Win7 i 17 modów i działa wszystko. Mnie mod zajmuje 8,77 Gb a mam wszystkie fiksy i patcha, cos masz za dużo. Podaj pełną ścieżkę do moda litera dysku itd.
Ja medka mam na dysku D a system to Windows 7, to ścieżka D:\med1\mods\Rage_of_dark_Gods, wczoraj jeszcze grałem a dziś już nie mogłem.
Usuń plik map.rwm z katalogu base z moda. Masz wersję Gigantusa czy od Rosjan?
Od Rosjan.
To Waszmość wywal ją w....do kosza i ściągnij Gigantusa :D
Jest jakaś różnica ?
Jest ch..... wielka różnica. Gigantus zajmuje dużo mniej i jest o wiele stabilniejszy, ma patcha i fiksy i od razu jest po angielsku. W temacie o modzie to pisze od prawie roku, ale chyba nie czytałeś?
Niestety nie :(
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=525138 link do wersji Gigantusa.
Mam pewien problem , przy włączaniu gry pojawia mi się klepsydra i obrazek wczytywania z medivala 2 a potem się wyłącza i wyskakuje błąd "Medival 2". Mam Widows 7 64.
Napisz dokładniej jaki błąd. Zapewne źle wgrałeś moda, ponieważ jeśli masz Gigantusa to okno wczytywania jest inne. Podstawka bądź królestwa działają dobrze? Do odpalenia moda potrzeba dodatku królestwa i patch 1.5 jak pamiętam.
Witam. Mam problem, mam wersje od gigantusa i ściągnąłem patche, custom battle działa normalnie ale kampanii nie mogę włączyć.
Bez patchy działało? Może masz patche od SHREEDERA :) Instalacje trzeba bardziej wyjaśnić. Ja na początku pobrałem patche od SHREEDERA, ale na szczęście ich nie instalowałem i pobrałem dobry patch od Gigantusa.
Ile zajmuje Ci folder z modem, podaj nazwę folderu i rozmiar. Spróbuj usunąć plik map.rwm z moda z data/world/maps/base i wtedy spróbuj odpalić kampanię.Cytat:
Zamieszczone przez kszysztofix
zajmuje mi 8,77 GB, zainstalowałem stąd http://www.twcenter.net/forums/showthre ... stallation, wyrzucało mnie jak juz naciskałem start po wyborze frakcji, wiec zainstalowałem jeszcze raz (bez patcha)i teraz jak włączam gre wyskakuje mi ze nie moze odnaleźć kongdom.exe, przeinstalowałem całego medievala jeszcze raz(sprawdzałem czy po kolei wszystko działało, podstawka, i dodatek kingdoms) i znowu wyskakuje mi ze nie moze znaleźć kingdom.exe :/
P.S.
a zainstalowałem moda, w folderze podstawki w mods/Call_of_Warhammer
Wielkość ok, a katalog z modem to Rage_of_dark_Gods nie Call of Warhammer komunikat sugeruje, że masz raczej złą nazwę moda w mods. Sprawdź ją dokładnie.
ok juz śmiga dzieki :), dzies przeczytałęm ze trzeba zainstalowac to w folderze call of warhammer ale to pewnie do innego moda :P