wiecie co mam taki problem ni umiem zainstalowac third age total war divide and conquer
Wersja do druku
wiecie co mam taki problem ni umiem zainstalowac third age total war divide and conquer
Mam nadzieje, że masz tę wersje, bo nie wymaga nawet TATW :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez Kyuzo
Wycinek z tego tematuCytat:
Zamieszczone przez Kyuzo
I postaraj się nie zakładać osobnego tematu na pojedyncze pytanie szczególnie w działach o konkretnych modach....
Czy jeśli zainstalowałem do podstawki Medievala dodatek Kingdoms to czy mogę nadal grać w mody wydane dla podstawki (np.Falcom TW czy Bulgaria TW)?
Tak, nie przeszkadza, grałeś w Bułgarię TW? Fajny mod, ale autorzy nie z tej strony Europy, to i małe zainteresowanie :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Krispin
Dzięki za odpowiedź.:).Gram w Bulgaria TW obecnie i podzielam pogląd odnośnie tego ,że jest interesujący i jak dla mnie "grywalny".Fakt iż jest "nie z tej strony Europy",czy nie towarzyszy mu wielkie zainteresowanie - mnie nie zniechęca ;)
Witam serdecznie.
Mam pytanie i bardzo bym prosił o pomoc!
Gram w Warhammera figurkowego od około 11 lat (krasnoludy, chaos dwarfy) . Bardzo chciałbym zagrać w mod pod nazwą Call of Warhammer.
-> Mam mtw podstawkę oraz kingdoms ( wszystko legalnie kupowane w empiku). Ściągam Calla wstawiam w folder mods i kupa. Instaluje i nic. Nie odnajduje kingdoms.exe. Nie znalazłem patcha do kingdoms 1,4. Instalacje przeprowadzam w języku rosyjskim.
Może wstawiam do nieodpowiedniego folderu [ do mods, ale nie w żaden konkretniejszy czyli teutonic itd].
Bardzo bym prosił o pomoc.
Witam. Zajrzyj pod ten link o Call of Warhammer i tam poproś o pomoc. Oto link viewtopic.php?f=30&t=130 Opisany też jest sposób instalacji tego moda. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Alexander12345
Witam. Mam pytanie. Jak zainstalować Massive Overhaul Submod czyli populary MOS do TA. Oraz mam problem przy instalacji patcha 1.5 do Kingdoms. Mianowicie wyskakuje mi taki błąd: Ta wersja nie może zostać zainstalowana na wersję english gry Medieval II: Total War. To samo jest gdy chcę zainstalować patcha w angielskiej wersji
Witam. Proszę oto sposób instalacji MOS 4.0 i potem patcha 4.1.Cytat:
Zamieszczone przez Arktos
P.S. Arktos a TATW 2.1 działa Ci prawidłowo na wersji 1.4? Jak tak to mam nadzieję, że MOS też zadziała. Ale formalnie TAW 2.1 powinno być na patchu 1.5. Pozdrawiam.
1. Zainstaluj czyste TATW 2.1
2. Zmień nazwę katalogu na Third_Age_SP
3. Ściągnij MOS 4.0 i wypakuj np. na pulpicie. Otwórz po wypakowaniu katalog The Mod 4.0 potem the mod 3.0, potem wejdź do katalogu Mod i skopiuj całą jego zawartość
4. Wklej zawartość katalogu Mod (z pkt.3) do Third_Age_SP, nadpisz wszystkie pliki
5. W katalogu Third_Age_SP Wejdź do Data/World/Maps/Base i usuń plik map.rwm
6. Utwórz skrót do pliku Third Age MOD DOS plik wsadowy taki z "kołem zębatym" – utworzony skrót wklej na pulpit i odpal grę. Po instalacji 4.0 tylko uruchom i wyjdź z gry. Nie graj na razie
7. Teraz wypakuj patch 4.1 np. na pulpit - wszystko co tam jest wklej do katalogu Third_Age_SP i nadpisz pliki. Potem kliknij 2 razy na plik File Tasks.Bat ten z patch 4.1 poczekaj chwilę ekran zrobi się czarny na moment
8. Po instalacji patcha znowu usuń map.rwm jak w pkt. 5
9. Uruchom grę ze skrótu jaki masz na pulpicie z pkt 6 i graj. :mrgreen:
Dziękuję za pomoc. Udało mi się zainstalować patcha oraz submoda. Jeszcze raz dziękuję.
Postanowiłem zainstalować niejaki Ultimate AI Mod, poprawiający sztuczną inteligencję kompa, ale ze jestem noga w temacie modowania i grzebania w plikach mam problem...
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=104932
Instalację należy przeprowadzić tak:
"The files belong in the ../M2TW/ultimateAI/data folder, or respectively in the data folder of your favourite mod.
If you want to use the files with the vanilla game, you have to put the files into the M2TW/data folder and start the game with the
-io.file_first option.
Herefore open your medieval2.preference.cfg and add the lines
[io]
file_first = true
Note also, that not all mods support the included EDU.txt, in this case use only the other files."
Pobrałem to ultimate AI, umieściłem w folderze M2TW/data, ale kompletnie nie łapię o co chodzi z tym -io.file_first option.
Znalazłem ten folder medieval2.preference.cfg, ale nie mogę go edytować bo jest w dziwnym formacie... CO mam zrobić? Proszę o pomoc :/
medieval2.preference.cfg to jest plik konfiguracyjny otwórz go notatnikiem i wklej to co nizej na zielono potem zapiusz zmiany. Bo jak rozumiem masz czystego Medka i Ultimate AI zainstalowales w data ale nie dziala tak? Powinien zadzialac ale musisz wkleić ponizszy zapis jak napisałem.Cytat:
Zamieszczone przez Riekann
[io]
file_first = true
Szlag by trafił to modowanie...
Z wielkim entuzjazmem zabrałem się za mody- postanowiłem zainstalować Ultimate AI Mod, Loyal Allies Mod oraz Stainless Steel Mod. I d... blada, przy każdym z nich spotykam inne trudności :P
1) Ultimate AI- mimo zastosowania się do rady Aravena mod nie działa (...tzn ikonka na pulpicie "Ultimate AI" nie działa :p) Co tu może być źle?
2) Loyal Allies- tu już w ogóle odjazd, trzeba instalować moda w jakichś folderach których nie mam lub kopiować ręcznie dane godzinami- chwilowo dałem sobie spokój
3) Ale już Stainless Steel nie odpuszczę!
Postanowiłem pobrać wersję 6.1 (bo tylko ona ma spolszczenie, a choć angielski znam dobrze, o wiele bardziej wolę po polsku grać ;p).
Zgodnie z instrukcjami tutaj http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=341997 mam pobrać najpierw część 1 z 2, potem 2 z 2, zainstalować obie i do tego ściągnąć patch 6.0->6.1
Pobrałem obie części, zainstalowałem w Medieval II Total War/mods, i niby wszystko OK, menu i mapa kampanii (robiąca wrażenie) działa, ale gra zawsze wywala do pulpitu przy wczytywaniu bitwy.
Do tego, mimo instalacji patcha 6.1, wersja dalej pozostaje 6.0.
Źle coś zainstalowałem? Mam do innego folderu wrzucić ten SS?
Pomocy proszę, jestem kompletnym żółtodziobem w moderstwie i grzebaniu w plikach, wytłumaczcie mi jak małemu dziecku co zrobić :roll:
EDIT
Ok, zdołałem zainstalować Stainless Steel, ale Ultimate AI dalej mi się nie udało
1. Ultimate AI - zły wybór przereklamowany i niewiele wnosi, mnie się nie spodobał.Cytat:
Zamieszczone przez Riekann
2. Loyall Allies wymaga wypakowania Medka, albo na moda można go zainstalować
3. SS 6.0 + patch 6.1 to już lepiej pograj nieco. A potem spróbuj Bellum Crucis 6.2 też ma spolszczenie. Instalacja SS
Click here for the Stainless Steel 6.0 - 6.2 Install Guide
Install Part1, Part2 and the 6.1 Patch into the default Medievall II Total War directory.
Normally this is: .../SEGA/Medieval II Total War.
If you have installed Medieval II into another folder, please select the folder manually.
NOTE: Stainless Steel 6.0 will not overwrite older Stainless Steel versions, so you have to delete them manually
Czyli instalujesz do folderu głównego Medka, najpierw part I, potem part II, na koncu patch 6.1 najlepiej z odznaczonymi 4-ma opcjami czyli nie do mods a do folderu głównego. Instalator podaje domyślną ścieżkę jeśli masz inną to ją musisz zmienić ręcznie. Pozdrawiam. Jest opcja, że instalujac wcześniej Ultimate Ai coś namieszaleś i SS nie odpali. Po instalacji patcha wyświetla się, że wersja to 6.1.
A ja mam problem z WWmwE :( Ściągam tą wersję co jest w forumowej bibliotece, wypakowuje do bylejakiego folderu, całość ( folder z modem, plik .bat, i plik .cfg) wrzucam do folderu głównego medievala, odpalam .bat, i niby wsio śmiga - zmienione menu, nowe jednostki w wyborze do bitwy, nowe ekrany ładowania, ale nie działa ani szybka bitwa, ani bitwa gracza... reszty nie sprawdzałem. Wybieram jednostki, łąduje się wsio, i jak jest sto procent to black screen wchodzi :( Proszę o pomoc. Mam wersję 1.03 ( nie wiem właśnie czy to 1.3 czy 1.0 jest).
viewtopic.php?f=33&t=5696&start=0
Ogromne czerwone info w pierwszym poście - bitwy nie działają.
ps. 1.03 to 1.3
Witam , mógłby mi ktoś pomóc z modem renaissance ? Otóż zrobiłem wszystko tak jak napisali koledzy w na 1 stronie , jednak mimo to cały czas mam starego medievala II i tylko niektóre jednostki zostały zmienione , proszę o szybką pomoc ! :(
viewtopic.php?f=372&t=4049 spytaj w temacie moda, powinie Ci Ktoś pomóc.
hej mam pytanie bo chciałem pograć w nową wersje moda "broken Cresent " lecz jest tam kilka plików nie wiem które instalować pierw miałem jakieś dwie paczki pod wersje 2.2 plus dałem tekst polonizacyjny po jakiejś turze mi sie to posypało pisało "system napotkał..." i gra się wyłączałą nie wgrywałem tam pacha moze dla tego mi się posypało ale mam pytanie interesowałą by mnie wersja tego najnowsza no i jak to wpływa na spolszczenie gdyż chciałbym to po polsku pograć a spolszczenie niby jest tylko do wersji 2,2 a nie wyżej a tam jakieś wersje 2.3.2 albo 2.3 i jakieś łatki patche i w ogóle strasznie się w tym gubię nie siedzę zbyt w modach więc nie jestem na bieżąco :/
postanowiłem ściągnąć jakiś torent wersji 2.3 tam są trzy pliki całość ma koło 2.3 giga czy 2.1 jakoś tak nie wiem czy będzie działało jak ktoś wie to mógłby mi napisać czy to wymaga jakiegoś patcha czy czegoś niechce by po x turze mnie wyrzuciło hehe bo to irytuje grasz sobie i nagle cię wywala :D inne mody jak Belum czy Third age dzialaja
Witam!mam problem z modem Rage of Dark Gods: Battle for the Empire-mod mam oczywiście koleżki Gigantusa.Instalowanie moda,patcha i fixów przećwiczyłem już kilkadziesiąt razy i co bym nie zrobił i w jakiej kolejności,zawsze mi wyskakuje komunikat przy próbie uruchomienia moda że system nie może odnaleźć pliku "kingdoms.exe".Wyczytałem na forum że kilka osób miało już taki problem lecz z odpowiedzi nadal nie potrafie dojść co jest nie tak z instalacją tego moda.Jeśli ktoś miał problem ten co ja i go rozwiązał prosiłbym o wskazówki z góry dziekuję.
Ile Ci zajmuje miejsca katalog z modem patchem i fixami?
Mod z patchem i fixami ma rozmiar 8,84 gb.
Mnie też tyle zajmuje, masz katalog Rage_of_dark_Gods w mods ?, jaki masz system operacyjny? Gra jest na dysku systemowym? Podaj dokładną lokalizację, litera dysku itp. Plik map.rwm usunąłeś z katalogu base z moda data/worlds/maps/base ?
Tu jest temat o modzie: viewforum.php?f=368
W mods jest katalog Rage...,mój sytem to XP,gra nie jest na dysku systemowym,plik map.rwm również usunięty,ścieżka jest podana krok po kroczku a mod jak nie działał tak nie działa kupiłem nawet nowego medka bo stare płytki juz ostro porysowane poprostu rece opadają...
To spróbuj go zainstalować ponownie, albo pobierz z innego źródła niż ostatnio. Może coś pomieszałeś z kolejnością albo miejscami instalacji, mam na myśli patch i fiksy. Rozmiar masz ok moda, ale może niewłaściwie cos jednak poinstalowałeś ?
Możesz mi podpowiedzieć skąd mógłbym pewnie pobrać moda?
viewforum.php?f=368 stąd - Tam jest dział o modzie na Forum, wejdź w temat Pobierz Rage of Dark Gods Battle for Empire i tam będziesz miał linki. Sprawdź nazwę katalogu czy masz co do litery Rage_of_dark_Gods
Witam. Mam problem z modem expanded americas 3.3. Zainstalowałem go w folderze mods ( patch nr 2 do folderu data tego modu) i wystepuje błąd podczas ładowania. Czy ktoś wie jak temu zaradzić?
Podaj ścieżkę jaką masz do moda, może wgrałeś w złe miejsce, bezpośrednio w folderze mods ma być modzik, z oryginalną nazwą folderu jaka była pewnie pokazana przy instalacji i bezpośrednio w tym folderze powinien być plik odpalający moda. Jeśli to jest dobrze to może czegoś nie zainstalowałeś, jak mod jest pofragmentowany do ściągnięcia to najczęściej trzeba wgrywać wszystko po kolei nie wgra się automatycznie wszystko gdy odpalisz jeden ze ściągniętych archiwów (czy jakiś instalek)Cytat:
Zamieszczone przez momentomori
Rozwiązałem problem dzięki Tobie Piter. Mod z niejasnych przyczyn nie chciał stworzyć własnego folderu w "mods". Domyślna instalacja była błędna (mam medievala na innym dysku), tak więc tworzyłem sam folder dla moda. Nie wiedziałem, że nazwa musi być odpowiednia. Teraz stworzyłem folder z nazwą podaną podczas domyślnej instalacji i zainstalowałem według instrukcji. Działa. Dzięki, sorry za błąd nowicjusza
Witam. Medek i Kingdomsy pobrały mi się od nowa na Steamie. Jak już się pobrały to zauważyłem, że znikną launcher. Dodawałem sobie do launchera mody, ale teraz go nie ma i nie mam jak wlaczac modyfikacji. Co mogę zrobić by uruchomić modyfikacje?
Spróbuj rozwiązania z wiadomości Gigantusa nr 228 w pierwszym linku lub z pierwszego posta drugiego linku (bardziej zalecane):
http://www.twcenter.net/forums/showt...1#post13982731
http://www.twcenter.net/forums/showt...1#post13976844
Cytat:
- Open Steam, click "Games" on top left toolbar.
- Select "Add a non-steam game to my library"
- Browse and find Medieval2.exe
- You will now see "medieval2" on your games list, right click, open "Properties"
- You can now rename it to your mod title, eg "Rise of three Kingdoms". on the target line add ""C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Medieval II Total War\medieval2.exe" @mods\nameofmodfolder\nameofconfig.cfg"
- Make sure in the modfolder the .batch file uses medieval2.exe and not kingdoms.exe. Open the .batch with notepad++ and you will see this line "start kingdoms.exe @mods\nameofmodfolder\nameofconfig.cfg" rename kingdoms.exe to medieval2.exe
Dzięki, ale jednak launcher nie znikną. Nie odpala się przez steama, ale jest w plikach Medka i wystarzy wrzucić skrót na pulpit i po problemie.
Edit: Jednak nie działa. Launcher jest, ale nie da się z niego odpalić modyfikacji.
Zajrzyj tutaj: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...a-wersji-steam
Jak mieć kilka modów do Medievala? Bo z reguły każdy mod wymaga aby go instalować na czystej wersji medka lub kingdoms no to wtedy musimy usunąć swoje mody, które już mamy. W tej chwili posiadam stainless steel i third age MOS i chciałem pobrać third age divide and conquer, ale trzeba zainstalować na czystej wersji kingdoms. Myślę sobie, zainstaluję na nowo medka, ale w innym miejscu na dysku i będę mieć dwie kopie. No niestety nie mogę bo wyskakuje, że już gra jest zainstalowana. Proszę o pomoc z góry dzięki.
Skopiuj folder z Medkiem i modami, pousuwaj mody i masz czystą grę. :) Poza tym modyfikacje na Kingdoms są samodzielne, możesz i 20 ich mieć. :D
Hummels
Niby trzeba na czystej ale instaluj na tej co masz.
Zmień nazwę Third_Age_3 na Third_Age_3MOS i instaluj czyste TATW i potem DaC. Jak będziesz chiał grać w MOS to dodaj do DaC i będzie Third_Age_3DaC i usuń litery MOS i grasz w MOS, ja mam kilka submodów do TATW tak porobionych.
4 do 5 to raczej starczy więcej submodów można, ale co za dużo to niezdrowo. A kopia czystego Medka się przyda.
A no faktycznie, fajnie dzięki za pomoc :)
Ja mam takie pytanko :) Jak zainstalować mod The elder scrolls? Posiadam metka 2 oraz kingdoms z patchem 1.5. Wystarczy tylko wgrać mod tam gdzie mam grę?