Zamieszczone przez nazgool
Wybacz, 4 rano i to pod wpływem %. Mój umysł nie był na największym biegu :)
Nie mam powodu żeby nie wierzyć, że nie grasz :), po porostu dawno nie byłem w temacie EB I i nie wiem co się tam dzieje. A pod Romka gram teraz tylko w EB I, z ciekawości zainstaluje także RS II. Co do modów Tolkienowskich, to szczerze powiedziawszy jakoś mnie nie przekonują do siebie. Nie ten świat, nie ten klimat. Dlatego też nie będę tutaj się wymądrzał na temat tych skryptów bo nic o tym nie wiem :). Jak znajdę trochę wolnego czasu to postaram się o tym poczytać.
A wracając do EB II i skryptów. Faktycznie jak do tej pory jest na ten temat mało informacji i ciężko cokolwiek powiedzieć. Poza tym wiadomo, że słowa nie zastąpią gry :) i dopiero wtedy się okaże co i jak. Ale biorąc pod uwagę to co do tej pory nam zaprezentowano, to osobiście nie mam powodów do niepokoju.
Krąży plotka, że jeszcze w tym roku mają wydać Gaza Campaing (w końcu) i może ona nam odpowie na szereg nurtujących nas pytań.
Jeżeli chodzi o ujawnione skrypty to mają być :
- 4 turowy rok jak w EB I
- po zdobyciu miasta ma się zmienić jego nazwa ( z greckiej na łacińską itp)
- okresowe jednostki - ujawnione przy okazji prezentacji Pritanoi. Polega to na tym, że w razie zagrożenia powołujemy pod broń męską populację naszych terenów na określony czas ( 2-3 tury). Po tym czasie jednostka znika (wracają do domu na żniwa itp.). Ma to obrazować złożoność społeczeństwa i ich zaangażowanie w działania militarne swojego władcy oraz podkreślić niemilitarny charakter niektórych warstw społecznych.
- wspomniana w poprzednim moim poście przebudowa Greków
Reasumując, wierze w to, że te małe drobne sprawy nadadzą temu modowi sporą grywalność przykrywając niedostatki płynące z silnika gry :)