Mi też :)Cytat:
Zamieszczone przez Mopisłav
Z mojego doświadczenia to nie jest raczej duży problem. Potrzeba tylko czasu i cierpliwości :mrgreen:
Wersja do druku
Mi też :)Cytat:
Zamieszczone przez Mopisłav
Z mojego doświadczenia to nie jest raczej duży problem. Potrzeba tylko czasu i cierpliwości :mrgreen:
Zauważyłem po pewnym czasie że główny banner mi się nie mieści na stronie i przycina lewą cześć czy ktoś zauważył podobny problem?
Tak, mam to samo. Chodzi o rozdzielczosc jaka masz na kompie lub o wymiary okna przegladarki. Jesli sa za male, obrazek sie nie miesci i ucina go z lewej strony.
nie wiem jak w PHP (ale pewnie prawie identycznie, albo jeszcze prościej - zależy jak struktura kodu) ale np w czystym html-u to jest max 100 znaków do napisania . Powiedzmy 5 minut w tym 4 na kawę.Cytat:
Zamieszczone przez Lukasz1
Oczywiście same się nie napiszą, musi to zrobić ktoś, kto nie tylko zna język ale i konkretną strukturę strony - żeby pół dnia nie szukał i przy okazji nie namotał.
=================
Tak! Wielkość ekranu poniżej 1024 x 768 powoduje lekkie posypanie układu.
Tak na prawdę to oprócz zmiany ustawień monitora działa np "suwak powiększenia" w Operze 8-)
bardzo lubię tę funkcjonalność Opery - nie tylko na tej stronie się przydaje, nie pamiętam czy w innych przeglądarkach jest coś podobnego ...zaraz .. .. . na pewno w ognistym lisie jest w menu "widok" ... w chromie też jest ...
Jak pisałem wcześniej, wszystko zostało poprawione w wersji 2.1, proszę więc o cierpliwość, dopracowuje inne elementy wyglądu, stąd premiera się opóźnia.
Jedno mnie wku%$#! bezgranicznie : jak wciskam MOJE POSTY - to chcę MOJE zobaczyć - POSTY a nie wątki w których zabrałem głos - a przynajmniej chcę mieć linki do obu tych miejsc (ostatni post w wątku w którym zabrałem głos) i MÓJ post .
Przez to odwołanie się do własnego posta - wskazanie go jako rozwiązania, albo chociaż skopiowanie / zacytowanie trwa wieczność.
==============
Ale ogólnie i tak jest fajnie, nawet bardzo fajnie. Już do nowych kolorków przywykłem.
Lol, klikasz na swój profil i w moich postach są normalnie posty
Dodany został czat.
Moznaby poprawic krawedzie tekstury, aby sprawiala wrazenie "seamless". Poza tym moze byc:)
Zaktualizowałem forum do wersji 3.0. Kosmetyczne zmiany będą wprowadzane z czasem, starałem sie wyeliminować błędy, które zgłaszaliście i nie zgłaszaliście, a więc.
Witaj RZYMIE! ;)
Ikonki tematów/działów mówiące o tym, czy są nowe posty nie wyglądają zbyt fajnie. Jakiś symbol byłby lepszy niż ta gęba. ;)
Mówiłem, Riko? :D
Wzorowałem się na tym starym od Fraqa, kwestia do naprawy, jak Voitek porobi fajne.
Mi się podoba ; }
To przejsciowe zmiany, pracuje nad nowymi. Jak napisalem wyzej zmiany kosmetyczne beda wprowadzane na bieżąco.
A jest szansa na opcję zwijania niechcianych działów? Na większości for jest takie coś, przydałoby się też i tutaj. :)
Pozmieniałem ikonki. Mam nadzieje, ze jest lepiej i latwiej. Jezeli jest nowa wiadomosc to przy obrazku jest koperta.
No ten klimat forum jak dla mnie dużo lepszy :D
Do theme została dodana LEGENDA, jeżeli jesteście na stronie głównej forum to widzicie legende forum, jezeli jestescie na pod-forum to zobaczycie legende tamtych ikonek.
Nowy wygląd forum - duży, duży plus! Gratulacje! ;) Teraz czekamy na główną i portal odrodzi się niczym feniks z popiołów. ;)
Również bardziej mi się widzi. Mmmmrrrrr
Nie no, super! Jako fan Rzymu nowwy wygląd bardzo mi się podoba. Jeszcze gdyby tylko rangi jakieś fajne obmyślić...
Powinno się wrócić do starych tradycji z miles i nobilis ;)
Ładne choć moim zdaniem o jakieś pół roku za wcześnie , trzeba było poczekać ze zmianą na Rzym do końca roku , w tym roku rządzi jeszcze Shogun2 :idea:
Witam Was bardzo serdecznie,
Mi przypadł zaszczyt poinformowania Was o tym, że jutro w godzinach wieczornych(08.07) planujemy nie byle jaką premierę, bo otwarcia naszego portalu TotalWar.org.pl.
Zapraszamy Was bardzo serdecznie, bo wierzymy, że warto było czekać! :)
Nie chcę więcej nic zdradzać, ale jako przedsmak tego wyjątkowego zwłaszcza dla nas wydarzenia, dodaje pod tą wiadomością, nowe, odświeżone logo portalu.
P.S. Zastrzegamy jednak, że prace nad uzupełnianiem treści i naprawianiem błędów ciągle trwają.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...00843201_n.jpg
Odświeżona wersja loga naprawdę dobra. :)
Wszystko super ale nadal mnie boli brak linku w banerze do strony głównej forum...
Wybaczcie postaram się to jakoś naprawić, na razie pochłonęły mnie pracę nad portalem.
Ale mam informacje odnośnie premiery otwarcia.
http://www.facebook.com/permalink.php?s ... 9071500853
Zajebis** stronka : )
Super stronka :-), aż miło się na to patrzy. I w końcu na forum wchodzi jak powinno :-)
Fajny klimat nowej stronki. Ja osobiście jako tradycjonalista wolałem tą najstarszą ( choć jej wygląd był archaiczny, a nowa idzie z duchem czasu ). Brawo dla Riko, bo mało dziś osób którym chce się coś zrobić dla tego portalu.
Nowa strona została stworzona kilka miesięcy temu i ciągle uzupełniana o treści jednak zawsze brakowało nam osoby technicznej, która pozwoliłaby nam ją dostosować i opublikować. Bez Riko strona nie byłaby opublikowana pewnie przez kolejne pół roku. Mam nadzieję, że ten przykład zachęci użytkowników do współtworzenia tego portalu.
Wygląd serwisu nie za bardzo pasuje wg mnie, a konkretnie rysunki w tle. Jest dość nierównomiernie - 2 postaci z ETW, długi motyw z STW2 i aż 2 duże motywy z MTW2. Gdzie jest NTW i RTW, a przede wszystkim zapowiadany RTW2? Wszystko OK, ale jednak powinniście zmienić obrazki w tle, żeby było bardziej równomiernie i dodać NTW i najważniejsze RTW2. :P
A klikałeś na poszczególne działy/gry? Każda gra ma swój własny obrazek.
Tak, ale chodzi mi o główną stronę, która powinna zawierać motywy z każdej gry (bo jest nierównomiernie, przez co mam wrażenie chaosu), albo wyszczególniony RTW2, którego całkiem brak.Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
Mam też wątpliwości przy obrazku w ETW czy to aby z tej gry. Widziałem mnóstwo grafik a tą po raz pierwszy. ;)
Strona została stworzona kilka mieisęcy temu, nikomu się nie śniło o Rome II ;)
Tak, ale kilka miesięcy temu i wypuszczona dziś jak już wiadomo o RTW2? Trzeba być na bieżąco i aktualizować takie rzeczy. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
Brakuje też NTW a wtedy był :P
Nie ma się co czepiać, stronka jest naprawdę fajna ;)
Fajna przecież pisałem. Ja piszę jedynie o grafice, gdzie wystarczy na główną zmienić rysunki i usunąć jeden z medka 2 a dać w jego miejsce RTW np. w rogu zamiast tego rycerza umieścić Cezara z tapetki i na dole, zamiast Brytola dać Napoleona. To niedużo, a będzie równomiernie i RTW2 na głównej stronie. :)
Poprzednia strona, która technicznie była słaba zawierała wszystkie elementy. :)
Jest dobrze jak jest, nie ma co tego ruszać. :P