Maharbalu, Twój nick jest niczego sobie 8-)
Wersja do druku
Maharbalu, Twój nick jest niczego sobie 8-)
Mam nadzieję, że się źle nei zrozumieliśmyCytat:
No nie przesadzajmy aż tak
dominus - łac pan :D
Ale fakt po polsku ciekawie się kojarzy :D taka zabawa semantyczna :D
Matatjahu był pokręcony i mi się nie podobał więc coś prostego i fajnego znalazłem Bellator co znaczy po łacinie wojownik :D Już mam dość zabawy z nickami więc zmieniam na ten i mam to w d@#ie
Warszawa, Polska 21 Oct, godz 13
(PAP) z ostatniej chwili: Niejaki Matatjahu postanowił zmienić nick. Ludzie w kraju są oburzeni. - to skandal, mówi Jagna M. studentka medycyny - jutro wyjdę na ulicę protestować. Górnicy postanowili przyjechać do Warszawy.
Wieczorem na specjalnej konferencji wystąpi premier Tusk, a prezydent zapowiedział orędzie do narodu.
Biden jest zaniepokojony...
Matat, daj se siana...
(poza tym Kakashi robił to jakoś wdzięczniej)
Kurde wracam do Matatjaha i już :D
Zapomniałeś dodać:Cytat:
Zamieszczone przez tomsn
USA Wall street 21 Oct, godz 13:10
Giełdy po zmianie nicku odnotowały znaczny spadek akcji! Prezydent Obama, aż zbielał z tej informacji.
Moskwa, Rosja 21 Oct, godz 13:15
W obawie, że wybuchnie kryzys wewnętrzny premier Putin wywiera naciski na Polski rząd w celu przywrócenia poprzedniej nazwy.
Matatjahu wróć! ;)
Powróciłem :D dzięki Gaalowi za cierpliwość :D
Matat: +2 do lansu, +10 do cechy "zwróć na mnie uwagę, cóż z tego, że mam nadwagę"
ech XIWI, XiWI, co z Ciebie wyrośnie?
tomsn widzę że masz wnenę ostatnio mi też się zdarza i jak z kolegi szydzę to się ze śmiechu reszta pozbierać nie może :D hmm u ruskich w związku z zmianą nicku będzie kryzys to może zostawię XVI :D
Proponuję Mamba. Wszyscy mają mambę miej i ty!
yo! Ze starego forum znacie mnie jak Nuitari/nomore, teraz wybrałem taki nick(każdy wie co znaczy) żeby "rozjaśnić" sobie, naszą szarą polską rzeczywistość. :) Mam nadzieje zagościć na dłużej. :mrgreen:
PS. Poprzednie emoty były o niebo lepsze...
Fallen-z ang Upadły
Tak mi to pustego łba przyszło chwila oświecanie i oto jestem upadły
Przez pewien czas myślałem, że odnosisz się do Transformers: Revenge of The Fallen. Ale jak zwykle kończy się na myśleniu :PCytat:
Zamieszczone przez Fallen
Mnie od razu nasuwa się na myśl melodia wykonywana przez Huntera ;)
ciesz się że nie spotkałeś mego kumpla biega po podwórku w bluzce z Transformersów i ciągle pierdzieli o jakiś robocie psie :shock: :shock:
Mój nick pochodzi z sagi wiedźmińskiej Andrzeja Sapkowskiego i oznacza w języku nilfgaardzkim słowo "wiedźmin". Mam go na większości forum
Ja mam mefisto też na wszystkich forach i wszystkie moje postacie się tak nazywają, a to tak od tego brata Diablo ;) Wydźwięk i konstrukcja tego imienia wydała mi się boska! Takie sprytne i silne zarazem. Mefistofeles/Mefisto występuje tez jako jeden z szatanów w literaturze romantycznej i sentymentalnej :twisted: szkoda że avatara odpowiedniego do nicka nie znajdę :(
http://homepage.mac.com/zap2/iblog/C135 ... phisto.gif
A może takie coś na podpis? :D
Fajnie by było, ale 1) za duży jest :P 2)lubię ten tekst co mam, a więcej znaków nie możę być :)
Marek Furiusz Kamillus -który uratował Rzym przed Galami w 390 r p.n.e. Czy ten pan miał wpływa na Twój nick? ;)Cytat:
pewnej rzymskiej rodziny .. :D choć oczywistym jest, że jest to wersja spolszczona.
Zdecydowany :D choć data niepewna :D ale b.dobre skojarzenie :D
Mój nick wyszedł od tego że na wp.pl zakładałem e-maila i zaproponowało mi taką nazwę więc przyjąłem i tak zostało
A mój nick wziął się od Argeleba. Zmieniłem przypadkowo jedną literkę i tak zostało i tak już jestem znany w internecie...
Dobrze kojarzę ten nick, ach ci królowie Arthedainu :mrgreen: ;)
Co powiedzie o nicku "Lupus"? Z czym się kojarzy? Żeby nie było ze spam robię chcę zmienić nicka ale wolę poznać najpierw zdanie innych.
Pierwsze skojarzenie - dziwki, drugie wilk, trzecie underworld :D
Przez to twoje pierwsze skojarzenie nick wydał mi się gejowski (sam nie wiem czemu). Chyba zmienię nazwę na Foltest :idea: . Ech ciężko nicka wymyślić :( . A może ktoś akurat wpadnie na jakiś nick powiązany z nazwiskiem Dąbrowski?
DąberQ
Dombrowskis. Z angielskiego. xD
czemu ksywa musi być od razu od nazwiska?
Weź sobie Fagaceae (rodzina bukowatych) albo Quercus czyli dąb właśnie :D
Lupus mi się kojarzy z dziwką bo w satyrikonie Petroniusz, bodaj był w taki sposób użyty, miały owe panie w taki sposób zwoływać klientów :D ale może mi się cos mylić,
ci co nie wiedza i tak będą owego lupusa z wilkiem kojarzyć :D
Swoją szosą łacińskie Lena naszej koleżanki tez ma fajne znaczenie.....
A więc Quer chyba najbardziej mi pasuje :D . Oświeć nas i powiedz co znaczy "Lena"?
M.in. stręczycielka, czyli burdelmama :D
Po przeczytaniu powieści Johna Gardnera - "Grendel" pomyślałem, że to fajny nick. Jednak był bardzo popularny więc zamieniłem 2 x "e" na 2 x "a" i powstał Grandal.
Ituriel jeden z aniołów.
Tak chciałem sobie nadać imię na bierzmowanie, ale się ksiądz nie zgodził.
Na podwórku wołają mnie maniek
Jako iż niewielu zauważyło powiem tutaj że zmieniłem nick z czegoś co nie dało się wymówić czyli Matatjahu na Vallhard geneza powstania była taka Galhard (dużo takich) później różne mi do głowy przychodziły ale denne więc włączam Medievala no i patrzę w monitor myśląc nad nickiem nagle eureka ze słowa Medieval zabrałem val i wyszedł Valhard ale takich też wielu więc dodałem literkę i jest Vallhard. Ale prostsze wytłumaczenie jest takie że Vallhard bo hardo wali :P
Vallhard mi do się kojarzy z jakąś odmianą muzyki lub z murem wall-vall
A ja swojego nicka nie zamierzam zmieniać
troche o moim nicku:
Cytat:
Exar Kun - fikcyjna postać ze świata Gwiezdnych wojen, jeden z najpotężniejszych Mrocznych Lordów Sithów.
Ponad 4000 lat BBY Kun należał do Zakonu Jedi, był młody, świetnie władał Mocą, posługiwał się mieczem świetlnym wręcz idealnie. Był też bardzo ambitny. Chciał zdobywać coraz większą wiedzę, uważał, że jego mistrz go ogranicza, więc wyzwał go na pojedynek i pokonał. Następnie, gdy znalazł się na planecie Sithów, poznać ich techniki, grobowiec, w którym aktualnie przebywał, zawalił się. Zjawił się duch jednego ze starożytnych Mrocznych Lordów Sith, który powiedział Kunowi, że pomoże mu się stąd wydostać, jeśli ten przejdzie na ciemną stronę. Kun, chcąc ratować życie, zgodził się, nie traktował tego jednak poważnie. Okazało się jednak po pewnym czasie, że ciemna strona się w nim zakorzeniła i nie było już powrotu. Przeciągnął na Ciemną Stronę wielu Jedi, a następnie razem z Ulicem Qel-Dromą najechali na Republikę, próbując przejąć nad nią władzę. Ostatecznie atak został odparty przez siły Republiki oraz Jedi, a Kun znalazł się w oblężeniu na Yavinie IV. Tam przy pomocy rytuału Ciemnej Strony i ofiary z tysięcy wiernych mu Massassi usiłował zyskać nieśmiertelność, udało mu się jednak jedynie osadzić swoją duszę w jednej ze świątyń.
Kilka lat po "Nowej Nadziei". duch Kuna usiłował przejąć kontrolę nad kilkoma uczniami znajdującej się na Yavinie nowej Akademii Jedi założonej przez Luke'a Skywalkera. Przeciągnął na ciemną stronę min. młodego Kypa Durrona i za jego pośrednictwem mocą ciemnej strony wyciągnął ducha Skywalkera z ciała, tak, że Luke mógł przebywać jedynie jako duch mocy i większość osób go nie widziała. Jednak uczniowie Jedi połączyli siły i za pomocą jasnej stony mocy zniszczyli ostatecznie Exara Kuna. Po tym duch Luke'a wrócił do ciała.
Exar jest spoko, bo walczył podwójnym mieczem ;) Ja jakimś znawcą SW nie jestem, ale najbardziej mi odpowiadali : Han Solo i Kit Fisto. Mogę dodać jeszcze Cody` ego i Rexa ;)
zawsze grając w KOTORa wybierałem podwójny miecz świetlny i to właśnie w tej grze pierwszy raz natknąłem się na postać Kuna a raczej jego świątynie-grobowiec
hehe, a ja w JK3 w multi też zawsze latałem z podwójnym mieczem :) umiałem większość combo itp