Mi tam ten Angelos i Krwawe kruki nie przeszkadzają.
Wystarczy że w wprowadzeniu jakiś ork/pomiot chaosu/tyranid urwie mu łeb, a następnie reszcie jego ludzi.
Powstały w ten sposób bajzel będzie musiał posprzątać inny zakon.
Wersja do druku
Mi tam ten Angelos i Krwawe kruki nie przeszkadzają.
Wystarczy że w wprowadzeniu jakiś ork/pomiot chaosu/tyranid urwie mu łeb, a następnie reszcie jego ludzi.
Powstały w ten sposób bajzel będzie musiał posprzątać inny zakon.
Ja bym z chęcią zobaczył Gwardię Imperialną w roli tych głównych. Nie lubię tych ,,złych'' ale też nie lubię Marines. :P
Mi najbardziej doskwiera brak Kosmicznych Marines Chaosu.
Pewnie pojawią się w dlc, ale też zgaduję, że w ogólnej formie czyli Czarny Legion albo Legion Alfa.
A ja bym tak chciał, żeby zaprezentowali bandę, której wcześniej w DoW nie było np. Władcy Nocy czy Dzieci Imperatora.
Z tego co wiem to w jedynce było całkiem sporo legionów.
Wyłącznie kolorków.
W kampanii był Czarny Legion. W Winter Assault Pożeracze Światów bodajże, w Dark Crusade Niosący słowo, a Soulstorm Alfa Legion.
No ja wiem że kolorków. Ale liczy się fakt. xD
W Dawn of War III pojawi się... Gorgutz. Tak, ten sam zabawny zabijaka od Orków z Winter Assault, Dark Crusade i Soulstorm.
W nowościach u tych trzech frakcji (tj. Krwawych Krukach, Eldarach i Orkach) pojawiają się m.in.:
Imperial Knights
Spoiler:
Wspomniane wyżej Upiorne Ostrze od Eldarów i Gorkanaut (nowość u Orków z 7 edycji bitewniaka):
Spoiler:
Trochę elementów kampanii z Retribution pojawia się w tej grze - mianowicie można przed misją wybrać sobie, jakie elitki mają być w waszej armii.
Powracają starzy wyjadacze Elf... Eldarów - Wraithlordowie:
https://www.dawnofwar.com/article/un...ght-wraithlord
Według mnie jest za dużo tych kolorków przy każdym skillu.... Oczy krwawią mi jak patrzę co robią z DoW 3 :(
Czołg Eldarów - Fire Prism:
https://www.dawnofwar.com/article/un...ght-fire-prism
Ja to czekam najbardziej na pierwszy długi gameplay z rozgrywki,najlepiej z trybu potyczki bo to w nim spędzałem najwięcej czasu w kultowej jedynce :)
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net...82709674_o.jpg
Gameplay z gry Eldarami 7 grudnia.
Ktoś w komentarzu pod tym filmem nazwał to co nam zaprezentowano "Dawn of Starcraft",niestety trudno się z tym nie zgodzić i mam podobne odczucia,już pierwsze materiały budziły niepokój ale z każdym kolejnym tylko się potwierdzają :/. Wygląda na to,że z kultową jedynką trójka wiele wspólnego mieć nie będzie a szkoda,bo sama seria jest jedną z moich ulubionych w gatunku rts...
PS: Jeśli to jest misja z elementami skradania to jak wyglądać będą te nastawione na konfrontacje :P?
Obejrzałem cały filmik i jest tak jak przypuszczałem. Nie ma tam nic z jedynki po za uniwersum. Wojska są mniejsze, bitwy nawet nie mogą patrzeć na tę z jedynki, kiedy całe armię w siebie wbijały to było czuć moc, a tu tylko jakieś światełka, już Warcraft 3 był bardziej mroczny od tego. Bazy też malutkie i raczej nie będą tak rozbudowane jak w 1. Niestety ta gra poszła bardziej w stronę 2 co już ją u mnie wyklucza a grafika jak z komiksów marvela to kpina w fanów serii.
https://www.dawnofwar.com/article/faction-focus-orks WAAAGH!!! Gorgutza wraca do rozgrywki.
https://www.twitch.tv/videos/123214458
1 godzina, 13 minuta filmu gameplay Orkami
Tak ostatnio zainteresowałem się tematem, przeglądałem info o grze i trafiłem na takie coś:
http://www.beastsofwar.com/wp-conten...Of-War-III.jpg
Było może wytłumaczone o co chodzi z tą herezją? Krwawe Kruki znowu trzymają się z Chaosem, że mają w armii ich Rycerzy?
Ale gdzie Ty tu widzisz rycerzy chaosu? :D
Niebieski z tyłu. Jego konfiguracja broni (2 gatlingi) nie występuje w siłach Imperium, za to u wyznawców Chaosu się zdarza.
Oczywiście,że występuje w siłach Imperium - https://www.dawnofwar.com/article/un...tlight-solaria . A tu polskie źródło - http://pl.wh40k.wikia.com/wiki/Imperialni_Rycerze
Rycerze Imperium o ile wiem to w końcu nowy codex, w którym właśnie masz te "mini tytany". Więc ich pojawienie się w Imperium to dobra rzecz. Chaos jak już to ma Drednoty Chaosu i Plugawce Chaosu ;)
I właśnie o ten codex mi się rozchodzi. Według niego rycerze mają określone, nazwijmy to klasy, definiujące ich uzbrojenie, i od tych zasad nie ma żadnych odstępstw, bo herezja itp. Żaden z nich nie ma wariantu z dwoma gatlingami, najbliżej jest Krzyżowiec z gatlingiem i autocannonem (coś jak armata czołgowa). Za to w armiach Chaosu, które też mają dostęp do tych maszyn, jest dużo większa dowolność w konfiguracji uzbrojenia i pojawiają się takie twory jak na screenie.
@Il Duce
Pierwsze źródło dotyczy tylko DoWa, więc jest mało miarodajne. Drugie nie współpracuje z moim telefonem, więc na razie nie mogę go przeczytać, ale, z tego co pamiętam, na tej stronie mieli dobrze klasy rycerzy opisane.
.
Wszystko się zgadza. Wg drugiego linku Lady Solaria, władczyni Domu Varlock z nietypowo uzbrojonym Rycerzem Krzyżowcem (Drakaina - Potomek Arbalestnik) wspiera Zakon Krwawych Kruków. Co więcej Dom Varlock jest określony jako lojalny wobec Imperium, a nie przynależny do niego.
Drugie źródło nie ma żadnych odnośników do oficjalnych informacji od GW w temacie Solarii,. Jak dla mnie codexy i inne oficjalne materiały są źródłem wiedzy o uniwersum, a jak wiadomo Inkwizycja Imperium już za mniejsze odstępstwa od norm wyciągała poważne konsekwencje, więc "nietypowość" = wizyta Pana Inkwizytora. Także ten Rycerz nie może być sojusznikiem Imperium na ten czas, chyba że GW wyda jakieś rozszerzenie do aktualnego codexu.
Tylko że Rycerzy walczących po stronie Imperium dzieli się jeszcze na podległych Cesarzowi, podległych Adeptus Mechanicus i niepodległych nikomu (tylko sprzyjających Imperium z nie określonym wpływem kapłanów Marsa). Wizyta Pana Inkwizytora może takich sprzymierzeńców wrzucić wprost w łapska Adeptus Mechanicus.
Wedle oznaczeń na pancerzu Solaria jest Wolnym Ostrzem, bo nie ma heraldyki ani Imperium, ani Mechanicus. Mimo to, Wolne Ostrza, jeśli chcą być uznani za sojusznika, muszą trzymać się imperialnych standardów. Taka specyfika Imperium, że nie toleruje się żadnych, nawet najmniejszych, odstępstw. Poza tym po Mechanicus spodziewałbym się jeszcze mniejszej chęci ingerencji w "święte" standardy pojazdów, broni itp.
Tutaj są wszystkie możliwe opcje wyposażenia Krzyżowca po stronie imperialnej:
Załącznik 2049
Po prostu jest to kolejny wybryk twórców gier, dla których takie szczegóły nie mają większej wartości - Może ktoś kto to zrobił uznał że to będzie ,,cool'' i spodoba się potencjalnym klientom - nie mocnym fanom - młotka.
Dokładnie tak i mi takie podejście szczerze mówiąc nie przeszkadza,przynajmniej dopóki dotyczy takich szczegółów jak uzbrojenie czy dodanie martwej wedle kanonu postaci jak to zrobiło CA w przypadku WH.
Mój lepszy przyjacól jest fanatem Warhammera
Co w nim takiego szczególnego?
Ktos z forum kupuje te gre ? Ja sie mocno zastanawiam. Bardzo duzo godzin spedzilem nad COHem i widze ze ta gra mega podobna w gameplay jest do COHa.
No nie do końca,w COH2 nie masz bohaterów którzy paroma umiejętnościami potrafią zabić Twoje wszystkie żmudnie uzbierane jednostki a do tego jest system osłon,który w DOW3 praktycznie nie istnieje xD. I to jest właśnie dla mnie największy minus tej gry,pograłem trochę w betę ale szczerze mówiąc to mam mieszane uczucia,z jednej strony myślałem że będzie jeszcze gorzej ale z drugiej to dalej lepiej pograć w DOW1 jeżeli ktoś lubi takie klimaty. Niby można wystawić naprawdę dużo jednostek ale co z tego skoro jak już wspomniałem jeden bohater jest w stanie je wykończyć bez większego problemu. Ja osobiście na pewno nie kupię w dniu premiery,jeśli już to za rok-dwa za 1/4 ceny.
Ja bede mogl jutro pograc w bete ho dostalem klucz. Zobacze jak moje wrazenia i one osadza czy warto dawac ta kase. Ale pewnie tez poczekam jak ty
Skoro masz taką możliwość to jak najbardziej ograj samemu,może akurat Tobie to przypadnie do gustu. Jak dla mnie ta gra po prostu nie jest warta 200 zł,przerażające jest też to,że w tej cenie dostajemy zaledwie 3 frakcje,strach pomyśleć ile będą kosztowały DLC dodające kolejne nacje do gry, jeszcze się okaże że będziemy stawiać CA za wzór jeżeli chodzi o stosunek zawartości do ceny ;)
Bez kitu, TW Warhammer kosztowal kolo 179, wszyscy mowili ze duzo. Pozniej te Beastmeny i Elfy tez nie tanie. Ale za to cos darmowego wpadalo :) oby Relic ich nie przebil :) a narazie sie zapowiada :)
DoW III jest chyba najgorszą serią z DoW. DoW 1 to niedościgniona legenda która na multi ma więcej graczy niż DoW 2 a i bitwy są większe. Bohater to trochę przypakowana jednostka która wiele nie zmienia na polu bitwy a w 3 wymiata Ci skilami jak w jakiejś mobie i giną całe oddziały. Nie zastaniesz też pięknych kombosów w 3 i co najgorsze nie czuć mocy jednostek(wybuchów itp.)
DoW 1 bez dodatków? Nie żartuj nawet, kampania tylko dla jednej frakcji (Space Marines)...
DoW III pewno kupię, ale za połowę ceny (czekam na promocję na steam). Nie śpieszy się mi z tym, mogę nawet poczekać ze dwa lata.