Tylko Coehoorn i Wyngalt byli wymienieni z imienia reszta figuruje jako "audiutanci". W każdym razie potwierdzam - Zadawaj.
Wersja do druku
Tylko Coehoorn i Wyngalt byli wymienieni z imienia reszta figuruje jako "audiutanci". W każdym razie potwierdzam - Zadawaj.
Jak już przy Starych Pupach jesteśmy, to za co Shani została zbesztana przez Rusty'ego w lazarecie?
Za to, że przyniesiono jej martwego ważnego mężczyzne w zbroi ( chyba wojewoda Bronibor ) a ona powiedziała żeby go z tąd zabrali bo się wcale nie rusze i tu nie kostnica oraz wskazała na poruszającego się mężczyzne pod ścianą namiotu na noszach i powiedziała "to lepsze miejsce dla temtego bo chyba się rusza, albo to tylko gazy" i za to właśnie Rusty ja zbeształ bo wywrzeszczał jej w twarz, że takie żarty można dopiero opowiadać jak się ma 30 lat praktyki chirurga.
No przynajmniej coś w tym guście ;P wiem, że nieskładnie i trudno zrozumieć co napisałem :P
Dobrze ThorGal, zadajesz :)
Opowiedz co przydarzyło się Geraltowi od wejścia do tuneli znajdujących się pod Gorgoną do spotkania z pukaczem ( nie chodzi mi o szczegóły a raczej o to co spowodowało tą interwencję pukacza)
Jak pytanie za trudne to zmienie.
Jakaś podpowiedź, bo ja nawet nie kojarzę co to za fragment jest...
Geralt nie wytrzymał i uderzył jakieś natrętne stworzonko. Przechodził przez tunel i zaczęły mu "dokuczać" magiczne stwory.
Dominikus dobrze, zdajesz.Cytat:
Zamieszczone przez Dominikus
Nie mogę nic fajnego wymyślić więc: Jaka jest historia herbu Temerii (3 Lili)?
W czasie powstania Falki wojska następcy tronu Temerii walczyły pod tym znakiem, na pamiątkę czego później stał się on godłem tego kraju.
Zadajesz.
Jak nazywał się wyzimiski zamtuz, o któym mowa w opowiadaniu z mimikiem?
Passiflora ;) o ile czegoś nie pokręciłem ;)
Nie pokręciłeś, zadajesz :)
Co było symbolem dywizji Nauzicaa ?
Srebrny skorpion?
Nie to nie to ;) VII brygada Daerlańska miała skorpiona.
Nie, nie zajrzę do książki!! ;) Coś mi się też wąż po głowie obija, ale ponownie nie jestem pewien.
Dobra mała podpowiedź ;) symbol 3 Dywizji Pancernej SS Totenkopf ;) ( można mniej więcej powiedzieć, że bardzo podobny )
Czaszka? (robi się zgadywanka z mojej strony trochę :P)
Młoty, jak zgadywanka to zgadywanka :lol: .
Dobra powiedzmy, że Demand zdał bo i tak nikt nic lepszego nie wymyśli ;)
A poprawna odpowiedź to wiele małych czaszek na czarnym tle lub ewentualnie jedna duża ze skrzyżowanymi piszczelami bo tak to nie pamiętam musiałbym w książce patrzeć ;)
Kiedy Geralt przekonał się, że fisstech jest faktycznie "śmiertelnie"groźny?
Kiedy bandyta na usługach złego czarodzieja (jak mogłem imienia zapomnieć :shock: :?: ) nie zadał mu śmiertelnego ciosu ponieważ kichnął w wyniku czego sam został zabity przez Geralta.
Dobrze, zadajesz :)
Jaka była reakcja ludu podczas defilady na której były krasnoludy a jaka króla Keadwen?
Ludowi spodobało się to, że krasnoludy pokazały Henseltowi środkowy palec, a w oczywisty sposób królowi Kaedwen już nie
Uznaję, ale chodziło mi raczej o to że lud wiwatował na cześć krasnoludów a król już wymyślał jak się ich pozbyć no ale pytanie nie było precyzyjne.
Jakim imieniem przedstawiła się Szczurom, Ciri? Chodzi mi o tą nazwę w Starszej Mowie
Zirael ? Nie chcę zaglądać do książki ale jedynie to mi do głowy przychodzi ;)
Jak jest Falka w Starszej Mowie?
To że Falka to my wiemy tylko nie wiemy jak to jest w Starszej Mowie.
Tak strzeliłem, że Zirael bo nie miałem pojęcia jak jest Falka w stareszj mowie... mało prawdopodobne, że bez zaglądania do książki ktoś będzie pamiętał.
Myślałem, że zapamiętał ktoś, czyli co dać inne pytanie?
Poprawna odpowiedź to Gvalc'ha
Jaka śmierć wg. przepowiedni Ciri czekała Geralta i Coena?
Geralta zabiją trzy zęby a Coena dwa.
Dobrze.
Kiedy (podczas jakiek przygody) i w jaki sposób powstała charakterystyczna blizna wiedźmina na lewej stronie twarzy ?
Zaraz, czy to było podczas walki z Bruxą?
Nieee podpowiedź:
Opowiadanie to było dodatkiem do gry Wiedźmin
Wiedźmin odczarował Strzygę, ale nie do końca. Kiedy podszedł do córki Foltesta ta zerwała się i go zraniła.