właśnie tak próbuje to robić. Nie wiem czy coś steam nie ściągnął czy już tak nie da się. Może ktoś będzie miał podobny problem da jakieś rozwiązanie.Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Wersja do druku
właśnie tak próbuje to robić. Nie wiem czy coś steam nie ściągnął czy już tak nie da się. Może ktoś będzie miał podobny problem da jakieś rozwiązanie.Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
W trakcie zmiany tury, lecą wszystkie frakcje po kolei ale na egipcie się zatrzymuje i tak może stać godzinami. Myślałem że to przez te patche ale po wyjściu ich/jego nic się nie zmieniło wszystko elegancko śmigało, aż do teraz. Próbowałem zapisać jako nowy save i z niego odpalić ale to nic nie daje. Ponadto w opcji dyplomacji gdy "coś oferuję" egiptowi na dole nie wyświetla mi się szansa na powodzenie (no umiarkowane, niskie itd. ) i mam to tylko w przypadku Egiptu. Ktoś może miał podobny problem i zna sposób na naprawę tego ? Czy pozostaje mi czekać na patcha?
Ja też mam mały problem. Wszyscy żołnierze w oddziale wyglądają dokładnie identycznie. Nie chodzi mi tu o dość ograniczony wybór twarzy i pancerzy, jak w przypadku legionistów, ale o dokładne klony (za wyjątkiem oficera). Wie ktoś, co może powodować taki błąd? Występuje we wszystkich frakcjach.
Mam taki bug, że gra tylko przy oblężeniach miast przez 5 minut wszytsko działa ok a następnie zwalnia do 1-2 fps. (Nawet jak zmniejszę rozdzielczość i resztę na najmniejsze jakie się da)
Co bardzo ciekawe fraps w ogóle nie pokazuje, żadnego spadku mam 50fps a gra zacina tootalnie.
Przez ten Bug nie mogę obronić Kartaginy na legendarnym i kampania nie ma sensu...
Co jeszcze ciekawsze zauważyłem, że skoki pojawiają się dokładnie w momencie zniszczenie moich bram...
Ratujcie dobrzy ludzie:)
Ponownie piszę o moim problemie związanym z luncherem otóż klikam graj i nic się nie dzieje jedynie pokazuje w steamie że jestem w grze a nie gram .
Sprawdzałem spójności plików , przeinstalowywałem , aktualizowałem sterowniki , komp mam z przed 3 miesięcy więc na pewno spełniam wymagania windows 8 , pisałem do suportu ale oni nic nie wymyślili . Proszę o pomoc bo zaczynam tracić cierpliwości do tej serii .
Jeżeli ktoś miał taki problem jak ja to wystarczy sformatować dysk ze steamem i wszystko działa perfekt
Z oblezeniem kartaginy w trybie kampanii, jest chyba jakis bug, ja mialem notorycznie CTD zaraz na poczatku bitwy, mimo ze oblezenie tego miasta w trybie bitwy historycznej chodzi idealnie.
Spróbuj zmienić rodzaj shadera. Odpowiedzaialny jest on między innymi za występowanie wzorów na tarczach... więc może także i "klonów".Cytat:
Zamieszczone przez Nooad
Ja mam z kolei problem z minimapą podczas bitwy - jest jakby rozmazana/pomazana na czarno nie pokazuje też wrogich jednostek. Wymagania graficzne bez szału spełnione ale raczej nie o to chodzi. Gdyby ktoś wiedział jak temu zaradzić byłbym wdzięczny ;)
Czemu mam od początku gry limit 3 generałów? Jak go zwiększyć;-;?
Bardzo prosto - zdobyć więcej terenów. Limit generałów i agentów zależy od wielkości Twojego imperium.
tylko mam 4 regiony i 3 generałów, a ten limit stoi od początku gry. No kuźwa ile oni tych regionów chcą -.- jeżeli zostawie miasto bez armii to ład będzie spadał i dupa
Wejdź sobie w zakładkę zarządzania państwem i tam masz wszystko pokazane.
Może nie zdajesz sobie z tego sprawy ale grasz w Rome TW 1 heheCytat:
Zamieszczone przez Nooad
Mam taką nietypową prośbę. Mam problem z synchronizacją plików save przez steam`a. Gdzie mogę znaleźć save`y, tak aby je ręcznie przenosić z jednego komputera na drugi?
Z góry dzięki za pomoc
To zależy gdzie robisz save'y. Jeśli cloud - to są dostępne tylko poprzez steam. Jeśli nie zaznaczyłeś chmury, to nie będą dostępne poprzez steam, bo robią się na Twoim kompie w C:/Użytkownicy/nazwa użytkownika/AppData/Roaming/The Creative Assembly/Rome 2/save_games - przynajamniej w Windowsie 7. Dodatkowo AppData jest folderem ukrytym, więc musisz sobie ustawić ich pokazywanie (organizuj/opcje folderów i wyszukiwania/widok/pokazuj ukryte foldery, pliki i dyski) by go w ogóle zobaczyć. Swoją drogą dobrze to schowali, z kwadrans szukałem gdzie te save'y się robią :mrgreen:
@ Asuryan - człowieku jesteś WIELKI! A ja szukałem z 2 godziny! Dzięki wielkie za fatygę!
Mam tak samo, fraps pokazuje, ze jest 40-70 klatek, a mam pokaz slajdów. O co to chodzi?Cytat:
Mam taki bug, że gra tylko przy oblężeniach miast przez 5 minut wszytsko działa ok a następnie zwalnia do 1-2 fps. (Nawet jak zmniejszę rozdzielczość i resztę na najmniejsze jakie się da)
Co bardzo ciekawe fraps w ogóle nie pokazuje, żadnego spadku mam 50fps a gra zacina tootalnie.
Mam tak samo, mapa nie pokazuje rozbitych uciekających jednostek.Cytat:
Ja mam z kolei problem z minimapą podczas bitwy - jest jakby rozmazana/pomazana na czarno nie pokazuje też wrogich jednostek.
Mam kolejne pytanie, niby Rome się automatycznie aktualizuje przez steam, faktycznie cos się sciagalo, jednak jak uruchamiam gre, to jest napisane ze gra jest w wersji 1.0. Zglupialem, zaktualizowala się gra czy nie?
Pozdrawiam.
ps. Czy wam tez gra bardziej przyciana (15-25 klatek) na mapie kampanii niż w czasie bitew?
Pracuje na sprzęcie:
Procesor: i7 2600k
Radeon HD 6870
Ram: 8
Dziś trzy razy zawiesiło mi się, powoli mam dość i zaczynam być wkurzony
Od dawna nie pokazywała, tzn już chyba od Shoguna 2 jeśli nie od NTW. Jeśli masz build z cyfrą 7 na początku, to tak - zaktualizowała.Cytat:
Zamieszczone przez Tessali
Pytanie: Czy istnieje ograniczona liczba tur w Kampanii? Jeżeli tak, to czy da się ją zwiększyć?
Trzy rzeczy.
1 Białe karty w encyklopedii
2 brak możliwości włączenia steama w czasie gry kombinacją shift +tab.
Czy przypadkiem obydwa problemy nie są związane z SweetFx?
3 gdy robimy zapis gry i mamy np w informacjach o zdarzeniach widomości to po załadowaniu save zakładka jest pusta :/
edit
ad2 to wina SweetFX
ad1 po wyłączeniu SweetFX dalej białe karty :/
Ja nie mam SweetFX i encyklopedia działa normalnie.Możliwe,że ten bug jest właśnie przez FX.
Tak, istnieje, jak w każdym Total WarCytat:
Zamieszczone przez Kobaiashi
Nie jestem pewien, ile trwa, ale nie da się jej zwiększyć
Jednak nie bój się- przegrałem 40 godzin i jestem przed połową :D
Podobno jest to 300 tur/lat. Najprawdopodobniej mod z czasem tura=pół roku zwiększa go dwukrotnie - bo w nim 300 lat to aż 600 tur.
Mam problem z uruchamianiem gry, gdy próbuje ją uruchomić to kliknięciu graj w launcherze to pojawia mi się na chwilę czarny ekran jakby gra się uruchamiała, a potem wraca mnie do pulpitu :shock: . Sprawdziłem zgodność plików w steamie, wykrył błąd to zrobiłem reinstal, ale dalej mam to samo. Wie ktoś jak to naprawić? Sprawdzałem jeszcze raz zgodność w steamie, ale mówi mi że jest wszystko dobrze. Bardzo prosiłbym o pomoc.
Otóż ja miałem tak samo
sprawdź czy aktualne sterowniki
Jak nie zadziała ja formatowałem dysk na którym miałem Steam i zadziałało
Problem rozwiązany, nie trzeba robić fortmatu dysku, wystarczy wyrzucić zawartość tego folderu C:\Users\username\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Rome2 ja tutaj wyrzuciłem tylko zawartość znajdujących się tu folderów, samych folderów nie ruszałem oraz to co pozostało w miescu instalacji gry po jej odinstalowaniu ;)
Witam,
jakiś czas temu mój znajomy kupił sobie wersję z allegro i chcieliśmy razem pograć, ale mamy pewien problem. Nie możemy dołączyć do jednej kampanii w co-opie. Wyświetla się komunikat "Wersja hosta różni się od twojej". Macie pomysł jak to naprawić?
Próbowaliśmy resetować grę i steama, ale nic to nie dało ;(
@Forwan - wgrajcie tego samego patcha ;)
Cycki opadają :/
bronię miasta z murami.
przeciwnik ma dwa oddziały które wylądowały na plaży.
Ja mam cały garnizon w mieście i nie mogę nim z niego wyjść bo "ta brama nie znajduje sie pod twoją kontrolą" każda brama w mieście.
ja ich nie mogę utłuc. Oni nie podchodzą :/
Zajmij te bramy albo włącz ograniczony czas na bitwę.
Ewentualnie nie instaluj bet patchów, bo sytuacja w której we własnym mieście nie możesz kontrolować na starcie bitwy jego bram - to jakaś paranoja, z którą grając na pełnych patchach się jeszcze nigdy nie spotkałem.
Witam.
Przy instalowaniu radiousa moda, zmieniłem zawartość katalogu UI, którego nieroztropnie, nie skopiowałem w wersji podstawowej. Pytanie, czy żeby wrócić do pierwotnej i niezmodowanej wersji gry muszę całą grę instalować od nowa, czy też jest jakieś inne rozwiązanie?
Odinstaluj moda, wywal całą zawartość folderu UI - sprawdź spójność plików. Zainstaluje Ci się ponownie sama zawartość UI.
Dzięki, nie wytrzymałem ciśnienia i wywaliłem grę, a teraz zasysam ją od nowa.
Kolejnym razem postąpię wg twej wskazówki.
To napisz czy pomogło bo nie wiem czy pobierać moda
Tak, pomogło. Na przyszłość zgodnie z tym co sugeruje Radiosus, należy wykonać backup folderu UI i po odinstalowaniu moda, podmienić folder UI na oryginalny.
W trakcie wojny domowej zniknęły mi wszystkie opcje "intryg politycznych" wszytskie przyciski są puste, kiedy na nie klikam słychać dzwięk ale nic się nie dzieję.
Myślałem, że to wina wojny domowej ale po zakończeniu dalej nie mogę adoptować generałów itp??
Dzięki temu nie ma niebezpieczeństwa wybuchu następnej wojny domowej. Minusem jest to, że po wybuchu owej wojny, już zupełnie nie ma po co zaglądać do tego okienka.