Nie wiem czy zauważyłeś, ale jak facet jest bez baby przez kilkadziesiąt lat, to w końcu zaczyna mu szwankować mózgownica, czego efektem jest min. pedofilia.
Wersja do druku
Nie wiem czy zauważyłeś, ale jak facet jest bez baby przez kilkadziesiąt lat, to w końcu zaczyna mu szwankować mózgownica, czego efektem jest min. pedofilia.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale jest różnica między babą a dzieckiem? Fakt faktem, to co napisałeś ma wpływ, oczywiście.
Tylko problem polega na tym, że chwytają się za dzieci, bo wiedzą że u dorosłej kobiety szans nie mają. W końcu dorosła kobieta wie, że to ksiądz, rozumie na czym polega celibat, itd. Z dzieckiem ( z ich punktu widzenia ) sprawa jest inna.
Słyszałeś, żeby ksiądz molestował 40-latkę ? No właśnie.
Eeee? Na podstawie czego to wymysliles? Znam 2 ksiezy, ktorzy odeszli od kaplanstwa dla kobiet. Proboszcz w "mojej" parafii ma dzieci. Tak wiec, nie rozumiem skad wniosek, ze doroslej kobiecie celibat przeszkadza. Skad wniosek, ze pedofil przerzuca sie na dzieci bo mu z doroslymi nie idzie? Pedofil uzyskuje satysfakcje ze stosunku z niedojrzala fizycznie osoba, a nie dlatego, ze mu dorosla "nie da". To nie obnizanie sobie poprzeczki. Oczywiscie odrebnym faktem jest to, ze celibat jest wbrew ludzkiej naturze i rzeczywiscie niezaspokajanie jednej z podstawowych potrzeb porwadzi do jakiegos tam zachwiania w psychice.Cytat:
Tylko problem polega na tym, że chwytają się za dzieci, bo wiedzą że u dorosłej kobiety szans nie mają. W końcu dorosła kobieta wie, że to ksiądz, rozumie na czym polega celibat, itd. Z dzieckiem ( z ich punktu widzenia ) sprawa jest inna.
No wlasnie slyszalem. I to sporo razy. A to ze Ty nie slyszales, nie jest moze spowodowane tym, ze malo sie takie sprawy naglasnia w mediach? Bo w koncu wiekszy szal jest jak wychodzi na jaw kolejny akt pedofilski niz jakies tam zwykle molestowanie.Cytat:
Wręcz przeciwnie - facet stateczny, majętny, bez zobowiązań i w pewnym sensie "prostszy w obsłudze". Pełen haj-lajf ;)Cytat:
Nie wiem jak z molestowaniem, ale o księżach z normalnymi męskimi skłonnościami do bzykania dorosłych kobiet słyszałem(a już jak mu "żadna nie chce dać", to mogą jeszcze odwiedzać pewne przybytki stworzone specjalnie w tym celu). Choć tacy są dla KRK problemem - najwygodniejsi dla struktury są homosie :lol:Cytat:
Zastanawiałem się, czy zostawić takie dziwne teksty, pozbawione realnej oceny rzeczywistości, bez odpowiedzi..Po rozmowie, jakiej byłem świadkiem w pracy, pozwolę sobie zacytować samego siebie, jak trzeba będzie służę rozwinięciem moich "tez".Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
Jeszcze, to - co rozumiesz pod pojęciami, jak niżej? Porządni? Liczne itd...? Wydaje mnie się, że mamy rozbieżne definicje tych pojęć...Cytat:
Cóż, skoro KK- wtrąca się wszędzie do polityki, zagląda ludziom pod kołdrę, zabiera tzw. mienie kościelne, które mu się należy, za przysłowiową złotówkę, najlepiej, to po Krakowie widać, nie chce radzić sobie z dewiacjami, jakie co jakiś czas wychodzą na jaw itd....Ludzie młodzi, tzn. poniżej 30 roku życia, mają do tej instytucji negatywne odczucia, to taka wyrywkowa obserwacja moja, z mojego środowiska :)....Jak to, powiedział świętej pamięci ksiądz Tischner, parafrazując jego słowa- , jeszcze nikt nie nawrócił się na komunizm, po przeczytaniu dzieł Lenina, ale ludzie odchodzą od Kościoła, patrząc co robi proboszcz ich parafii...
Cytat:
Czemu ja i liczne grono w miarę porządnych katolików (i księży) mamy obrywać za coś na co mamy tak nikły = prawie żaden wpływ, a w dodatku głośno przeciwko tym nieprawidłowościom protestujemy! :!: :?:
Rzecz w tym, że KrK nie miał ochoty rozwiązywać tych spraw nawet po cichu, tzn. chciał, tyle że w postaci przeniesienia pedofila do innej parafi gdy sytuacja gęstniała. To jest odpowiedzialność kościoła instytucjonalnego, od której nie ma ucieczki. Jestem też zdziwiony, że dochodzenie sprawiedliwości nazywasz "jeżdżeniem po KrK".Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
Wychodzi czego kosciol sie najbardziej boi:
Onet
oraz
BBC
Wedlug mnie boi sie z oczywistego powodu. Kosciol Katolicki wspiera kazda inna religie szczegolnie te najbardziej fanatyczne i niekompatybline z zachodem opcje, np szariat w UK(!!). Tylko dlatego zeby spolaryzowac spoleczenstwo i na fali nienawisci (ktora musi sie pojawic) przygarnac wiecej owieczek do siebie. Do tego z innymi postaciami swiata religijnego, moga teologicznie debatowac do usranej smierci o niczym i tak nie dochadzac do porozumienia.
Doskonale wiedza po prostu ze z ateistami jest game over, koniec funkcji kosciola na kazdej plaszczyzniej, dlatego tak zajadle tego Papa broni.
A jakby nie wspierał to możnaby po nim za to jeździć, bo nietolerancyjny i zacofany. :roll:Cytat:
Kosciol Katolicki wspiera kazda inna religie szczegolnie te najbardziej fanatyczne i niekompatybline z zachodem opcje, np szariat w UK(!!).
Dosyć ciekawy pogląd, ale nawet gdyby tak było to coś im nie wychodzi bo wciąż kk więcej traci wiernych niż zyskuje.Cytat:
Tylko dlatego zeby spolaryzowac spoleczenstwo i na fali nienawisci (ktora musi sie pojawic) przygarnac wiecej owieczek do siebie.
Jak przeczytałem koran to już wiem dlaczego nie można się z islamistami dogadać. :lol: A tak na serio to oczywiście się mylisz bo jest znaczny postęp w relacjach międzyreligijnych czy to kk- żydzi, czy kk- islam, kk-protestantyzm itd. Zaprzeczysz?Cytat:
Do tego z innymi postaciami swiata religijnego, moga teologicznie debatowac do usranej smierci o niczym i tak nie dochadzac do porozumienia.
Ale czego broni? Czytałeś artykuły, które sam podałeś czy nie? Bo ja tam wyczytałem, żeby się wystrzegać wojującego ateizmu. A ten jak wiadomo nie różni się zbytnio od fanatyzmu religijnego i tak samo nawołuje do nienawiści. Wystarczy spojrzeć na Twój nowy avatar i już wszystko wiadomo.Cytat:
Doskonale wiedza po prostu ze z ateistami jest game over, koniec funkcji kosciola na kazdej plaszczyzniej, dlatego tak zajadle tego Papa broni.
No ale ja czegos nie rozumiem. Przeciez na avatarzye Glacy sa przedstawiciele KK, a nie ateistow, wiec o co chodzi? :roll:Cytat:
Wystarczy spojrzeć na Twój nowy avatar i już wszystko wiadomo.