Napisałem w tematach bitew jak jestem dostępny, ponawiam prośbę by dawać mi znać wcześniej.
Ważne: W terminie 29.04-04.05 wyjeżdżam na majówkę i mnie nie będzie. Jeśli nie uda nam się rozegrać bitew do tego czasu prosiłbym MG o przedłużkę.
Wersja do druku
Napisałem w tematach bitew jak jestem dostępny, ponawiam prośbę by dawać mi znać wcześniej.
Ważne: W terminie 29.04-04.05 wyjeżdżam na majówkę i mnie nie będzie. Jeśli nie uda nam się rozegrać bitew do tego czasu prosiłbym MG o przedłużkę.
Paweł, Michu,
jeżeli ma być w ogóle szansa na zakończenie tej tury przed niedzielą, to musicie już dzisiaj ustalić termin i zastępców. U Micha to pewnie będzie Bachus, który bywa dostępny w ciągu dnia.
Gorzej u Ciebie Paweł, bo Ty potrzebujesz co najmniej 2 dodatkowych ludzi dostępnych w ciągu dnia. Spytaj może hd, Duce.
Szkoda że w sobotę nie wiesz jak będzie, bo to byłby najlepszy dzień (wieczór) na granie.
Może zdążymy przed majem? Stan arkuszy 2/9
Zachar, nie przesadziłeś, tymi kosztami transportu? Wóz złota może i nie jest przelewem ELIXIR, ale 10% to lekki absurd. Szczególne, że Arewakowie będą mieli taki sam koszt transportu za przelew do Pontu jak do Arwernów xD
Ponadto uderza to w skutki naszych decyzji dokonanych przed zmianą zasad. Co z pożyczkami? Czy w świetle umów dłużnik musi wysłać sumę długu, czy wierzyciel otrzymać?
Michu, wiesz, w transporcie zawsze ginie. ;) Ta zasada nadal obowiązuje.
Ale faktycznie, poprosimy Zachar o "przepisy intertemporalne" do nowej wykładni. Słuszna uwaga Micha, bo ktoś może być teraz poszkodowany nową wykładnią, chociaż wcześniej działał w dobrej wierze.
Sorki, że się wtrącam, ale grał Pan w kampanię i o "korupcji" nie słyszał? W WKA ludzie przesyłali sobie kasiorę bez żadnych konsekwencji z jednego końca mapy na drugi i nie było to dobre dla balansu rozgrywki, a tak każdy zastanowi się dwa razy, czy warto wysyłać pieniądze, jeśli część z nich zostanie zwyczajnie rozkradziona po drodze. ;)
Zasada będzie obowiązywać od 14 tury, zrobię jednak wyjątki do tzw "zwrotów pożyczek" zaciągniętych przed turą 14. Tutaj będzie po staremu.Wszelkie stare zobowiązania nie będą miały tych kosztów, Każde jednak nowe "transfery" będą obciążone tym 10%
W przyszłości zatem pożyczający będzie ponosił jakby podwójne koszty: nie dość, że otrzyma o 10% mniej to jeszcze musi zapłacić później lekko z nawiązką by kasa pożyczającemu się zgadzała.
Kolejna świetna tura na Zachodzie.
Pawłowi poszczęściło się z tym wywołaniem powstania, bo szanse powodzenia akcji są maksymalnie 1 do 4. Ale warto było zaryzykować te 5k. Brawo.
Michu ma teraz poważny problem na tyłach.
Ta tura dla Pawła, nawet pomimo utraty Medhlan i prawdopodobnego niepowodzenia w Uburzis.
Arewakowie też mają poważne problemy na tyłach! Ja jestem pod wrażeniem jak świetnie zdaje sobie Paweł radzić i trzymać inicjatywę(3 ataki + powstanie vs 1 bez kontaktu...) mimo walki 1v2
A mnie się podoba Twój ruch Avasil Ardiajami i generalnie ta wojna z Epirem. Wyciskasz maksa z tego konfliktu. Efekt końcowy jest oczywisty, ale i tak długo się trzymasz.
A Paweł faktycznie taktycznie króluje w tej wojnie, a i mobilizacyjnie pewnie nie jest gorszy od połączonych możliwości Arewaków i Arwernów. Szczególnie jak się patrzy na poziom rozbudowy prowincji Arewaków podbijanych przez Rzymian.