Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
Cytat:
Zamieszczone przez halabardnik
Bezskutecznie poszukuję moda, który zawiera frakcje z podstawki i Kingdoms, nie potrzebuję większej mapy ani dodatkowych prowincji i jednostek poza tymi z Królestw i nie ma bugów takich jak Kingdoms Grand Campaign Mod.
Dla ciebie zrobię wyjątek i napiszę coś na tym forum :mrgreen:
Co jak co, ale nie mogę sobie odmówić, by nie wspomóc ciebie w tym jakże katorżniczym poszukiwaniu modyfikacji :lol: , przez wzgląd na twoje dobro, by dobrze ci się grało i to po polsku, masz tutaj modyfikację, co znana jest od 5 lat z grubsza i jest jedną z najbardziej popularnych na Zachodzie i najważniejsze spełnia wszystkie wymienione przez ciebie warunki
viewtopic.php?f=372&t=1177
Tylko nim znowu zaczniesz krytykować następną modyfikację, zagraj najpierw, a wcześniej poprawnie zainstaluj i gwarantuję ze nie będzie miała bugów, po polsku to chciałeś napisać- błędy? :D
edit:
wskazane by instalować moda na czystą, nie zmodyfikowaną grę, bez innych modyfikacji i grzebania w plikach, spokojnie chodzi pod wersją 1.5 :D
O, Retrofit mod :D . Grałem w niego do niedawna, ale mi się znudził, bo nie dodaje żadnych frakcji, tylko opcje z królestw, a po zainstalowaniu dodatku guam, wiele jednostek z kingdoms.
Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
spełnia wszystkie wymienione przez ciebie warunki
Cytat:
Bezskutecznie poszukuję moda, który zawiera frakcje z podstawki i Kingdoms
Fajny mod, ze świetną dyplomacją i solidnym AI, nigdy mnie nie wywalił do pulpitu, a niemało w niego grałem, jednak brakuje mi tu frakcji :cry: .
Zacząłem w niego grać po tym, jak mi go na czacie poleciłeś. Przeszukałem już fora o modach do medka, próbowałem przez kilkaset godzin samemu dodawać, ale nic z tego. Dokładnie przeczytałem informacje o kilkudziesięciu modach, lecz żaden nie spełnia wymagań. Spodobały mi się mody Bellum Crucis Stainless Steel i Deus lo Vult, grałem w Bellum, jednak na tak słabym kompie ładowało się po kilka minut, co odbierało radość z gry. Wspomnę również o tym, że czytałem różne poradniki dodawania frakcji, ale nigdy nie dodałem własnej, poza tymi z samouczka.
Re: --- BIBLIOTEKA MODÓW POD MEDIEVAL II TOTAL WAR ---
Czy ktoś z was zna jakieś fajne mody do med2 tw , ale na kanwie fantasy coś jak third age lub call of warhammer
Proszę pilniej szukać odpowiednich tematów.
S
Cytat:
O, Retrofit mod :D . Grałem w niego do niedawna, ale mi się znudził, bo nie dodaje żadnych frakcji, tylko opcje z królestw, a po zainstalowaniu dodatku guam, wszystkie frakcje z kingdoms.
Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
spełnia wszystkie wymienione przez ciebie warunki
Cytat:
Bezskutecznie poszukuję moda, który zawiera frakcje z podstawki i Kingdoms
Fajny mod, ze świetną dyplomacją i solidnym AI, nigdy mnie nie wywalił do pulpitu, a niemało w niego grałem, jednak brakuje mi tu frakcji :cry: .
Zacząłem w niego grać po tym, jak mi go na czacie poleciłeś. Przeszukałem już fora o modach do medka, próbowałem przez kilkaset godzin samemu dodawać, ale nic z tego. Dokładnie przeczytałem informacje o kilkudziesięciu modach, lecz żaden nie spełnia wymagań. Spodobały mi się mody Bellum Crucis Stainless Steel i Deus lo Vult, grałem w Bellum, jednak na tak słabym kompie ładowało się po kilka minut, co odbierało radość z gry. Wspomnę również o tym, że czytałem różne poradniki dodawania frakcji, ale nigdy nie dodałem własnej, poza tymi z samouczka.
To podaj mody w które grałeś, poza wymienionymi to będzie wiadomo czego szukać. Co do wymagań modyfikacji, zawsze mają nawet kilkakrotnie większe potrzeby sprzętowe niż gra do której są robione, tyczy się to wszelakich modyfikacji, pod większość gier nie tylko z Total Wara...Jednak przy tak słabym kompie to ciężko będzie coś doradzić :mrgreen:
Grałem w : Bellum Crucis, Kingdoms Grand Campaign, Retrofit , Grand Unit Addon. Gdyby był jakiś mod, który nie dodaje większej mapy i nie dodaje skryptów i możliwości poza tymi z kingdoms, tylko same frakcje, to może by działał.
Czy ktoś z was wie cokolwiek na temat spolszczenia do moda Gra o Tron/Westeros. Gdzie na forum napisać prośbę o produkcję spolszczenia do tych modów??
Jest jakiś mod który poszerza mapę na wschód lub na południe?
Broken Crescent może Cię zainteresuje, jego akcja rozgrywa się w czasach III krucjaty, a dostępne są nacje takie jak Rajpuci czyli dość daleko na wschód, popatrz sobie w temacie o tym modzie, tam jest pokazana mapa.
Cytat:
Zamieszczone przez Macinus1002
Jest jakiś mod który poszerza mapę na wschód lub na południe?
viewtopic.php?f=372&t=316
albo
viewtopic.php?f=372&t=1152
Jest jakiś mod pod Teutonic poszerzający mapę? (głównie chodzi mi o mape i mniej więcej ten sam okres i do odpalenia wystarczy płytka z Kingdoms a nie podstawki bo mi się skopsała...)